Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2014, 11:28:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
Tonul poate parea inflamat pentru ca discutiile s-au purtat in alb si negru. Eo tabara care considera ca nasterile acasa sunt facute de oameni dezaxati in cautare de senzational si mare show, iar ceilalti care spun ca e ceva normal intr-un sistem bolnav in care riscul mare nu e sa se imbolnaveasca copilul acasa ci sa ia vreun stafilococ din spital.

Fiecare ia propria decizie. Numai sa fie in cunostinta de cauza si temeinic documentat despre toate variantele. Altfel... Doamne ajuta!

Tare amuzant ca invocati asta cu informarea.

Ati auzit de greseala cognitiva numita "cherry picking"?
Adica din cos, iei doar ceea ce iti convien conform unor idei preconcepute si respingi orice contravine lor.
Si la sfarsit te declari informat, in cunostinta de cauza si ca iei o decizie matura, chipurile.

Toate statisticile care demonstreaza ca exista un risc de 3-4 ori mai mare pentru copil la nasterea acasa, sunt declarate false. De ce? Ca asa vreau eu sa cred.
In schimb iti fabrici statistici imaginate, despre copii care se imbplnavesc de stafilococ pentru ca sunt nascuti in spital.

Invinuiesti doctorii si mai stiu eu pe cine ca vor sa faca bani in felul asta, dar nu esti in stare sa spui cat ai dat la moasa pentru nasterea acasa. Moasele n-au interes sa faca reclama la chestia asta, nu ..ele o fac din pura generozitate.

Pai normal, la pregatirea care o au, ar lua probabil in jur de 1000 ron/luna pentru care ar lucra 5 zile pe saptaman si ar ajuta sa vina pe lume cativa zeci de copii.
De ce sa nu ia banii astia la o singrua nastere, in doar cateva ore?

Mai rar o asa auto-iluzionare sa vezi "live" la cineva.

De fapt am mai vazut, era un caz pe Internet de cineva care a ales tot asa sa nasca acasa si copilul a murit.
Moasa, i-a zis ca nu se putea face nimic nici macar la spital si binenteles, a inghit pastila.
Pai daca s-a mintit pana aici, de ce sa se opreasca tocmai acum?
De ce sa-si asume vina pentru decizia ei "informata"? Ca tot asa ii dadea, ca s-a informat, si stia bine ce face.
Dumnezeu e de vina, Universul, cei care indraznesc sa-i spuna ca n-a facut o alegere responsabila.

Sa incercati macar copilul sa nu-l cresteti in ipocrizia asta cu o spoiala de credinta, ca nu-i va fi bine deloc in viata.

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
In fine,ce sa mai fac off topic degeaba,ma iertati daca v-am judecat gresit intentiile si mi-am facut opinii gresite despre cei care au sange rece sa priveasca o nastere in direct.
Pana la urma nu multe sotii se pot lauda cu sotii lor in privinta asta,majoritatea fie lesina ,fie nu mai manca in ziua respectiva :D
Nu stiu ce argument ai vazut tu care sa schimbe datele problemei.
Nu cred ca faptul ca cineva se uita la o chestie la care altul ar lesina sau vomita este un argument in favoarea faptului ca merita sa risti viata copilului pentru confortul tau psihologic, emotional, etc.