Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2014, 12:21:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Uite că aș putea să-mi iau un smart scump și mîine dimineață, dar nu o fac pentru că am un telefon banal și-l folosesc cu succes. Mai mult, dacă tu mi-ai oferi un smart nou-nouț, l-aș vinde imediat și banii i-aș folosi unde trebuie cu adevărat.
Și trebuie să știe tot poporul?
Care e folosul de a impune modul tău de raportare la un smartphone? Și care e folosul duhovnicesc? Un smartphone oferă multe beneficii, bineînțeles, dacă sunt utilizate cu măsură. Apoi poate fi un înlocuitor de GPS, aparat foto/filmat/înregistrat audio etc. Deci, poate fi chiar mai ieftin decât dacă ți-ai cumpăra toate aceste aparate separat.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 12:40:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Care e folosul de a impune modul tău de raportare la un smartphone? Și care e folosul duhovnicesc? Un smartphone oferă multe beneficii, bineînțeles, dacă sunt utilizate cu măsură. Apoi poate fi un înlocuitor de GPS, aparat foto/filmat/înregistrat audio etc. Deci, poate fi chiar mai ieftin decât dacă ți-ai cumpăra toate aceste aparate separat.
Sigur ca ofera, si golurile suflesti trebuiesc umplute cumva, nu-i asa? :)
Adica sa fim seriosi, cati si cat timp ne-am simti impliniti sufleteste daca am dona sa zicem 1000lei la niste amarati?
Pe cand cu un telefon de 1000lei, ne putem umple golurile mul timp..
Vechi 01.04.2014, 13:27:30
ovidiu b.
Guest

Implicit

Dacă pentru tine utilitatea este egală cu umplerea golului sufletesc, ce să mai zic...
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 15:30:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Gandeste-te sincer, cam care e utilitatea reala, nu aia de marketing.

As fi putut avea un GPS de mai bine de 5 ani dar as putea sa numar pe degete (de la o mana) datile in care mi-ar fi fost util si in care culmea, m-am descurcat pana la urma si fara si nici n-am ocolit zeci de km din cauza asta.

Pozele/filmele facute cu telefonul sunt o gluma trista.

Un telefon "de fitze" e peste 2000ron, bani cu care iti cumperi un DSLR bunicel.

De inregistrat voce, iarasi, am acces la reportofon de peste 10 ani.
Utilitatea reala? Zero.

Sigur, pot sa zic ca as fi inregistrat conferinte duhovnicesti, etc. dar la fel de bine daca as fi avut nevoie sa ascult si a doua oara ce s-a vorbit, as fi putut cere inregistrarea de la unul din aia 10 care inregistrau si video si audio.
Ce am inregistrat eu cu camera foto, n-am ascultat niciodata a doua oara.

Sunt unii biznismeni care chiar au nevoie de e-mail la purtator si nu e fitza (foarte putini).
Aici nu prea cred ca se califica nimeni de pe aici.

Pana la urma un telefon e doar un telefon.

Da, poti sa-ti omori timpul cu tot felul de jocuri "inteligente". Am fost acolo, am facut asta, nu cred ca sunt mai destept de la ele.
Vechi 02.04.2014, 11:22:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Nu pierzi nici o ocazie să mă taxezi. Poate cu trecerea anilor mă vei ierta pentru greșelile trecutului.
Citat:
Care e folosul de a impune modul tău de raportare la un smartphone? Și care e folosul duhovnicesc?
Cine impune?

Citat:
Un smartphone oferă multe beneficii, bineînțeles, dacă sunt utilizate cu măsură.
Le oferă celui care are cu adevărat nevoie de el. Dar și un astfel de om poate să aleagă un aparat ieftin pe care să citească mailul în călătoriile de afaceri șamd.

Citat:
Apoi poate fi un înlocuitor de GPS, aparat foto/filmat/înregistrat audio etc. Deci, poate fi chiar mai ieftin decât dacă ți-ai cumpăra toate aceste aparate separat.
Ți s-a arătat că nu au aceeași calitate ca obiectele separate.

Plus că am colegi cu aifăun, unul l-a lovit și ”a trebuit” să-l schimbe, altul l-a uitat în taxi. Deci gaură de 500E la buget din cauza unei chestii care se poartă, așa, din neatenție. Pe cînd dacă pierzi sau strici navigatorul, aparatul foto, TELEFONUL ăla de 150 de lei nu e nici o tragedie să-l înlocuiești.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 15:52:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Le oferă celui care are cu adevărat nevoie de el.
Hai să vedem ce nu e util din ceea ce îți oferă un smartphone? Vorbesc de utilități și nu de jocuri sau rețele de socializare, deși WhatsApp, de exemplu, este cât se poate de util. Nu ai nevoie de GPS, păi nu te obligă nimeni să-ți iei telefon cu GPS, poți opta pentru unul fără. La fel și cu celelalte, dar dacă tu nu ai nevoie, asta nu înseamnă că alții nu ar avea.

Și ce e mai benefic ca și timp și consum de energie, să deschizi calculatorul la birou sau acasă pentru a citi un mail sau să-ți deschizi telefonul în drum spre casă în metrou sau așteptând undeva la o coadă?

Citat:
TELEFONUL ăla de 150 de lei nu e nici o tragedie să-l înlocuiești.
Și dacă tot e păcat să ai smartphone, de ce nu e păcat să ai un telefon de 150 ron, iar banii respectivi să-i dai unui sărac?
Adică e păcat numai ceea ce eu nu fac, ceea ce fac eu are justificare.

Citat:
Dar și un astfel de om poate să aleagă un aparat ieftin pe care să citească mailul în călătoriile de afaceri șamd.
Da, da, hai să ne luăm telefoane ieftine, dar cu condiția să semnalizăm să știe tot poporul cât suntem de ”smeriți” și dacă se poate să știe tot forumul.

Citat:
Ți s-a arătat că nu au aceeași calitate ca obiectele separate.
Nu era în dicuție calitatea, ci dacă e păcat sau nu să ai un smartphone. Și care e problema dacă eu sau alții suntem mulțumiți de calitatea oferită de un smartphone? Aaa, am uitat, e păcat; în schimb, nu e păcat să ai un telefon ieftin și un aparat foto, o cameră de fimat și un GPS și un calculator sau laptop să poți accesa o pagină de internet. Adică ne luăm aparate ieftine, dar dacă se poate, să fie profesionale. Păi tocmai a avea separat aceste aparate ieși mai scump. Și ce-mi trebuie mie DSLR de 2000 ron când poți să-ți iei un Nokia C7 la 650 ron la liber, cu cameră de 8MP, HD, GPS, internet etc. Și sunt convins că cine nu-și permite un telefon de genul acesta se mulțumește cu ce are, nu e musai să facă poze cu aparate semiprofesionale, bineînțeles, dacă și-a cultivat acest duh al mulțumirii cu ceea ce are și i s-a dat. Eu nu am vorbit de un anumit tip de telefon (iphone), ci la modul general am amintit de un smartphone care poate fi util și mai ieftin decât dacă ar fi să-ți iei separat aparat foto, cameră, GPS, telefon. Și cu toate acestea, un telefon îl porți tot timpul la tine și poți surprinde momente unice făcând o înregistrare (audio/video) sau o poză etc. Chiar si într-un pelerinaj, concediu un smartphone e mult mai discret și mai ușor de purtat decât toate paratele amintite mai sus. Îl scoți frumos din buzunar faci o poză/înregistrare și îți vezi de drum.

Se pare că nu l-ai ascultat pe pr Mihoc. Ia vezi ce zice părintele:http://www.youtube.com/watch?v=09r5qdN0_PM (de la minutul 17:20)

Sau pe părintele Calistrat: http://www.youtube.com/watch?v=jZObW1J2CBE

Sau pr. Cleopa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=18

Ce spun părinții aceștia are vreun sens pentru tine?

Last edited by ovidiu b.; 02.04.2014 at 16:00:40.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 21:20:02
catehumen catehumen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Galati
Implicit

Nu pot sa cred ,sunt 12 pagini pe un subiect absolut fara rost )) Ce importanta ca ala are telefon de 10 euro si altul de 500 ? Chiar il intreb pe cel ce a facut acest topic ,tu nu ai ce face ? Sau vrei sa vezi daca esti in voga ?
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 21:51:21
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Și dacă tot e păcat să ai smartphone, de ce nu e păcat să ai un telefon de 150 ron, iar banii respectivi să-i dai unui sărac?
Nu ți-e bine, nene? Păi de 150 de Ron avem chiar și noi.
Și doar nu de noi e vorba aici. Ci de ăia bogații.
Telefoanele de 150 RON sunt un „un bun de strictă necesitate”. Doar cei care au smartfoane tre să le vândă și să dea bani la săraci. Tu nu citești titlul topicului?
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 10:12:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Da, reamintesc titlul topicului: E păcat să ai smartphone scump?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 10:38:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

cat inseamna 150 RON =1,5 mil. sau 15 mil. ??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde