Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2014, 12:39:15
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
Cu alte cuvinte Plesu priveste crestinismul din perspectiva unui intelectual,la un mod ecumenism,sincretist ,personal,tinand cont de filosofia lui,de mintea lui si nu de scrierile sfintilor- ci tinand cont de interval,de teoria intervalului si de alte interpretari proprii care nu se potrivesc cu invatatura BISERICII ORTODOXE.

-nu e bine sa-i avem ca model pe Plesu,Patapievici...pt ca avem destui duhovnici si sfinti cu scrierile lor de care sa tinem cont.
Modelul nostru ar trebui să fie însuși Iisus, nici măcar un sfânt sau un preot sau nici un alt om...
Reply With Quote
Vechi 04.04.2014, 12:42:41
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Cu alte cuvinte Plesu priveste crestinismul din perspectiva unui intelectual,la un mod ecumenism,sincretist ,personal,tinand cont de filosofia lui,de mintea lui si nu de scrierile sfintilor- ci tinand cont de interval,de teoria intervalului si de alte interpretari proprii care nu se potrivesc cu invatatura BISERICII ORTODOXE.

-nu e bine sa-i avem ca model pe Plesu,Patapievici...pt ca avem destui duhovnici si sfinti cu scrierile lor de care sa tinem cont.
Dar de ce să nu cercetăm scrierile sfinților și oamenilor înduhovniciți, fără să-i bălăcărim pe cei care încearcă să dea târcoale misterului divin din perspectiva omului de cultură? Eu știu că un creștin autentic vede lucrurile, sau încearcă măcar, conjunctiv nu disjunctiv.
Vechi 04.04.2014, 13:03:08
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Dar de ce să nu cercetăm scrierile sfinților și oamenilor înduhovniciți, fără să-i bălăcărim pe cei care încearcă să dea târcoale misterului divin din perspectiva omului de cultură? Eu știu că un creștin autentic vede lucrurile, sau încearcă măcar, conjunctiv nu disjunctiv.
-nu-i balacarim ci doar aratam ca sunt departe de intelegerea ortodoxa,de sfinti,de Invatatura Bisericii

-intr-un interviu dat poetului Robert Serban Plesu zice: „Mi se pare ca si textele scripturale ne îndeamna sa credem acest lucru; daca se vorbeste de îngeri ai Persiei sau ai grecilor, care nu erau crestini, e greu de crezut ca îngerii sunt specializati doar pe crestinism. As îndrazni sa spun un lucru care la prima vedere pare riscant, dar, daca ne gândim mai bine, o sa vedem ca e destul de cuviincios: Dumnezeu însusi nu e crestin! Noi suntem crestini în raport cu Dumnezeu, altii au alte optiuni, dar Dumnezeu însusi e dincolo de confesiuni; nu e din Buzau sau Honolulu, are alta situare decât aceea a geografiei cu care lucram noi de obicei“

"Pe lânga faptul ca Andrei Plesu ignora ca Logosul s-a întrupat în Nazaret – un orasel mai modest si mai provincial decât Buzaul! –, se pare ca nu tine seama nici de deosebirea dintre ostile îngeresti ale lui Hristos zidite de Domnul la Facerea lumii si idolii angelici produsi de închipuirea si simbolizarea deviata a religiilor si civilizatiilor antice. Pe acestia îsi îngaduie sa îi amestece, nesanctionate, numai mentalitatea si procedurile sincretice. Oare de ce sa se fi aratat Domnul atât de intransigent si sa fi sistat atât de drastic idolatria Israelului daca nu din cauza faptului ca iudeii, întocmai celorlalte neamuri ale pamântului, ajunsesera sa se roage la idoli, adica la demoni din tagma carora fac parte si „entitatile angelice“ scornite de batrâna Antichitate?! Si iarasi, de ce oare sa se mai fi întrupat Domnul daca nu pentru a ne arata adevaratul sau Chip, adevaratul cer caruia sa ne rugam si, varsându-si dumnezeiescul Sau sânge, pentru a ne revela si a ne face posibila divino-umanitatea Bisericii Sale, singura detinatoare a adevarului despre El, despre îngerii Sai si sfintii Sai si, implicit, singura în stare sa deosebeasca rapid diversii idoli angelici grecesti sau chiar si persani, de adevaratii si puternicii osteni angelici ai lui Hristos?!
În fine, a considera ca Dumnezeu este crestin doar vazut dinspre noi ar însemna doua lucruri: fie ca doar dinspre noi Persoanele Sfintei Treimi se vad ca fiind crestine, în vreme ce dinspre alte unghiuri ale planetei se vad ca fiind islamice, aztece, budiste sau mozaiste, fie ca Unul Domn Iisus Hristos nu este Unul, ci doar unul dintre ‚,dumnezeii zonali“, destinat zonei temperate! Credem ca socantele afirmatii din interviu, ca si pluralismul axiologic postmodern al lucrarii la care ne referim provin din teama disproportionata a autorului ca textul sa nu care cumva sa poata fi socotit fundamentalist si sa ajunga sa fie sanctionat pentru încalcarea normelor admise ale politetii ecumenice si ale deschiderii culturale sincretice. "

-ortodocsii pot sa devieze de la dreapta credinta,sa rataceasca daca tin cont de ideile lui Plesu,de sincretism,ecumenism si alte idei "de cultura",asa ca bine a facut Sorin Dumitrescu ca a scris acel articol despre "ingerii lui Plesu",tocmai ca sa arate diferenta intre ingerii lui Plesu si ingerii Bisericii,dintre teologia ortodoxa si propria gandire plesiana.

Last edited by antiecumenism; 04.04.2014 at 13:14:14.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2014, 13:24:56
Senior Member

Implicit

Citat:
-nu-i balacarim ci doar aratam ca sunt departe de intelegerea ortodoxa,de sfinti,de Invatatura Bisericii

-intr-un interviu dat poetului Robert Serban Plesu zice: „Mi se pare ca si textele scripturale ne îndeamna sa credem acest lucru; daca se vorbeste de îngeri ai Persiei sau ai grecilor, care nu erau crestini, e greu de crezut ca îngerii sunt specializati doar pe crestinism. As îndrazni sa spun un lucru care la prima vedere pare riscant, dar, daca ne gândim mai bine, o sa vedem ca e destul de cuviincios: Dumnezeu însusi nu e crestin!

-ortodocsii pot sa devieze de la dreapta credinta,sa rataceasca daca tin cont de ideile lui Plesu,de sincretism,ecumenism si alte idei "de cultura",asa ca bine a facut Sorin Dumitrescu ca a scris acel articol despre "ingerii lui Plesu",tocmai ca sa arate diferenta intre ingerii lui Plesu si ingerii Bisericii,dintre teologia ortodoxa si propria gandire plesiana.
Spre deosebire de tine, eu știu în ce împrejurări a scris Sorin Dumitrescu textul pe care l-ai lăbărțat pe acest topic și te asigur că în niciun caz n-a făcut-o să-l discrediteze pe Pleșu.

Atașez un document cu articolul maestrului Sorin Dumitrescu și replica lui Andrei Pleșu.
Attached Files
File Type: doc Sorin Dumitrescu - Andrei Plesu.doc (108,0 KB, 9 views)
Vechi 04.04.2014, 14:43:55
Banned

Implicit

Da am citit scrisoarea lui Plesu adresata lui Sorin Dumitrescu.

Zice Plesu despre Dumitrescu:

"Ca de obicei, scrii participativ, locvace, memorabil, cu un talent si o radicalitate pe care le admir. Pe de alta parte – si tot ca de obicei – e, în postura ta, ceva nemilos, rastit, repede osînditor, care ma face sa te clasez, nu fara un surîs prietenesc, la rubrica „crestini musulmani“, ayatolahi încruntati, oameni ai jihad-ului, ai vînatorii de necredinciosi si eretici. "

-daca ar citi Plesu unele scrieri ale sfintilor ortodocsi care sunt total impotriva ereziilor poate i-ar clasa si pe ei la rubrica:"vînatorii de necredinciosi si eretici. "

-zice Plesu:"Am vrut sa fac din îngeri o tema plauzibila pentru laicul nu neaparat îmbisericit, pentru filosoful nu neaparat catehizat, pe scurt, pentru un cititor care are exercitiul lecturii si al reflexiei, fara sa fie înca „angajat“ pe o cale duhovniceasca precis conturata"

-deci cu alte cuvinte cartea nu se adreseaza ortodocsilor,deci noi ortodocsii nu trebuie sa citim cartea si sa tinem cont de ce scrie in ea.

zice Plesu:"Cred sincer ca traditia trebuie neîncetat retraita, regîndita, adaptata la oameni si vremuri, fara acomodari oportune, dar fara crispari dogmatice si inflexibilitati judiciare. "

-nu sunt de acord deloc cu Plesu pt ca traditia ortodoxa,dogmele stabilite de sfinti la sinoadele ecumenice-indrumati de Duhul Sfant- sunt aceleasi si nu trebuie schimbate si adaptate niciodata,deci nu trebuie sa acceptam ecumenismul eretic.

Din cuvântul Sinodului al VII-lea Ecumenic (Niceea, 787)
„Să nu faceți nici inovație, nici omitere în Predania pe care am păzit-o cu evlavie până acum. Deoarece toți câți s-au păstrat înlăuntrul Sfintei Biserici Universale, nu au primit nici adaosuri, nici omiteri. Și cu mare pedeapsă va fi condamnat cel ce va face fie adăugiri, fie omiteri.”

Sinodul de la Constantinopol din anul 1724
„Cei care vor dezerta de la Ortodoxie și vor părăsi părinteștile și dreptele dogme ale credinței și Predaniile obștești ale Bisericii și vor decădea și se vor îndepărta cu inovații și cu credințe absurde și cu obiceiuri eterodoxe și vor falsifica și vor măslui adevărul Ortodoxiei, aceștia nici nu mai sunt, nici nu se mai numesc creștini cu adevărat, ci se taie și se despart de totalitatea mădularelor Bisericii și a creștinilor, ca niște eterodocși și inovatori și se izgonesc afară din sfântul staul ca niște oi râioase și mădulare putrede.”

Anatema împotriva ecumenismului a Sfântului
Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei

„ANATEMA celor ce atacă Biserica lui Hristos învățând că Biserica Sa este împărțită în așa-zise „ramificații" ce se deosebesc în doctrină și în felul de viață, sau că Biserica nu există vizibil, ci va fi formată în viitor când toate
„ramificațiile" – sectele, denominațiunile și chiar religiile - vor fi unite într-un singur trup, și care nu deosebesc Preoția și Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul și euharistia ereticilor sunt eficace pentru mântuire, prin urmare, celor ce cu bună-știință sunt în comuniune cu acești eretici

înainte-menționați sau celor ce susțin, răspîndesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frățești sau al presupusei uniri a creștinilor despărțiți, să fie Anatema!”

Sfântul Efrem Sirul (+379) „Vai acelora care se întinează cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjoco- resc Dumnezeieștile Scripturi! Vai de cei câți murdăresc sfân- ta credință cu eresuri sau încheie vreo înțelegere cu ereticii!
Atunci, la a doua venire a Domnului, se va cere de la fiecare din noi mărturisirea credinței și unirea Botezului. Și dacă am păstrat credința curată de orice eres și pecetea ne- ștearsă și haina neîntinată… Se cuvine ca toți cei ce se apropie de Dumnezeu și vor să se învrednicească vieții celei veșnice, să păzească mai înainte de toate Credința Ortodoxă neîntinată.„Pe eretici, ca pe niște blasfemiatori și vrăjmași ai lui Dumnezeu, Scriptura nu i-a numit oameni, ci câini și lupi și porci și antihriști, după cum zice Domnul: Nu dați cele sfinte câinilor! (Matei 7:6). Și Ioan zice că mulți antihriști s-au arătat (I Ioan 2:18). Pe aceștia deci, nu se cuvine să-i iubim,

nici să ne întreținem cu ei, nici să ne rugăm împreună cu ei, nici să mâncăm împreună, nici să-i primim în casă, nici să-i salutăm, ca să nu ne facem părtași faptelor lor celor viclene.”

Last edited by antiecumenism; 04.04.2014 at 14:50:00.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2014, 14:50:35
Senior Member

Implicit

Antiecumenism: nu te obligă nimeni să-l citești pe Pleșu, poți să-l ignori în tăcere, dar nici nu încerca să-l pui la index precum făceau catolicii în evul mediu cu scrierile incomode pentru gândirea lor închistată în ideologie religioasă.
Vechi 04.04.2014, 14:53:34
Banned

Implicit

Sfântul Ioan Gură de Aur (+ 407) „Dacă cineva contraface măcar o mică parte a chipului regelui pe moneda regală, în felul acesta o falsifică; la fel și în credința cea adevărată, acel care va schimba chiar cât de puțin în ea, o vatămă pe toată. Căci dacă, pe de o parte, dogma este răstălmăcită, și înger de ar fi, să nu-l credeți. Nimic nu folosește viața virtuoasă, dacă credința nu este sănătoasă.”
„Dacă episcopul sau clericul este viclean în chestiunile credinței, atunci fugi și leapădă-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar și înger din cer de-ar fi. Cel care dorește mântuire personală, cel care vrea să fie un adevărat fiu al Bisericii Ortodoxe, acela caută la corabia lui Noe scăpare de potop. Cel care are teamă de trăsnetul strașnic al anatemei, care omoară sufletul și trupul, acela să ia asupra-i dulcele jug al dogmelor Bisericii lui Hristos, să-și îmblânzească îndărătnicia cugetului său, cu ajutorul legilor bisericești și să se supună în toate maicii sale – Biserica… După mine, pacea nu este aceea care se ține pe saluturile și mesele comune fără rost, ci pacea întru Dumnezeu este cea care vine de la unirea duhovnicească."

Sfântul Chiril al Alexandriei (+444) „Dacă cineva schimbă ceva în sfintele și dumnezeieștile dogme patristice, acest lucru nu trebuie să-l luăm drept clarviziune, ci drept crimă și abatere de la dogmă și păcătuire împotriva lui Dumnezeu.”
„Atunci se mărește numele păcii, când nu ne vom împotrivi părerilor Sfinților, nici nu vom făptui împotriva hotarelor acelora.”

Sfântul Tarasie, patriarhul Constantinopolului (+806) „Să aducem aici în mijloc cărțile distinșilor Sfinți Părinți, ca să le ascultăm. Și din acestea să extragem și să adăpăm fiecare dintre noi turma noastră…, deoarece hotarele pe care le-au așezat Părinții noștri nu se mută; ci, după ce am învățat Predania apostolică, să păzim Predaniile pe care le-am primit.”

Sfântul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)
”Păzește-te, fiule, de cei cu credință strâmbă și de toate discuțiile lor, căci și pământul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce trăiește în Credința Ortodoxă își va mântui sufletul. Fiindcă nu există o altă credință mai bună, decât curata și sfânta noastră Credință Ortodoxă … De asemenea, fiule, nu se cade să lauzi o credință străină. Cine laudă o credință străină face la fel ca și cel care-și hulește propria credință. Cine laudă credința sa și pe cea străină e un fățarnic și apropiat de erezie
… Dacă cineva îți spune: ’Credința noastră și a voastră este de la Dumnezeu,’ atunci, fiule, răspunde-i așa: ’Fățarnicule! Cum pot fi amândouă de la Dumnezeu? Nu știi ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singură Credință, un singur Botez. (Efeseni 4, 5)
Așadar, fiule, ferește-te de aceștia și întotdeauna apără-ți credința ta! Nu te înfrăți cu ei, ci fugi de ei și

întărește-te în credința ta prin fapte bune! … Fiule, chiar dacă va trebui să mori pentru credința ta sfântă, du-te cu îndrăzneală la moarte! Așa au murit și sfinții pentru Credință, iar acum viețuiesc întru Hristos.’”(Patericul peșterilor de la Kiev, 1806)

Sfântul Grigorie Palama (+1340) „Cei ce sunt în Biserica lui Hristos aparțin adevărului, iar câți nu aparțin adevărului, nu sunt nici în Biserica lui Hristos.”
Reply With Quote
Vechi 04.04.2014, 15:01:58
Banned

Implicit

zice Plesu:"Cred ca Biserica trebuie sa pastreze justa proportie între zel si deschidere....Da, am citit si pe Toma, si am parcurs o bibliografie „transconfesionala“: catolici, protestanti, istorici ai religiilor "

Sfântul Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului (+1444) „Credința noastră este dreapta mărturisire a Părinților noștri. Cu ea, noi nădăjduim să ne înfățișăm înaintea Domnului și să primim iertarea păcatelor; iar fără de ea, nu știu ce fel de cuvioșie ne-ar putea izbăvi de chinul cel veșnic. Toți Dascălii, toate Sinoadele și toate dumnezeieștile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă în mod diferit și să ne îndepărtăm de împărtășirea cu ei.”
„Învățăturile dascălilor apuseni nici nu le cunosc, nici nu le primesc, încredințat fiind că sunt înșelătoare. În materie de credință ortodoxă nu există concesie. Distrugerea credinței obștești este pierzarea de obște a tuturor. Chestiunile credinței ortodoxe nu admit iconomia. Niciodată nu s-au îndreptat cele bisericești prin soluții de mijloc. Între lumină și întuneric poate cineva să spună că există ceva de mijloc, numit înserare sau amurg; dar intermediere între adevăr și minciună nu poate nimeni să gândească, oricât s-ar strădui. Mijloc de împăcare între adevăr și minciună nu există! În problemele de credință nu încape pogorământul și iconomia, deoarece pogorământul provoacă împuținarea credinței. Asta ar fi egal cu a spune: Taie-ți capul și du-te unde vrei.”
„Noi pentru nimic altceva nu ne-am despărțit de latini, decât pentru că sunt nu numai schismatici, dar și eretici. Pentru aceasta nu trebuie nicidecum să ne unim cu ei!”
„Acela care îl pomenește pe papă ca arhiereu ortodox

este vinovat și latino-cugetătorul trebuie considerat ca un trădător al credinței. Prin urmare, fugiți de ei, fraților, ca și de împărtășirea cu ei, pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni. Nu este altceva de mirare dacă și ispititorii lui Satana se preschimbă în îngeri ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor.”

Sfântul Cuvios Mucenic Cosma Etolianul (+1779) ”Eu, creștinii mei, mi-am cheltuit viața studiind timp de cincizeci de ani, am citit și despre preoți și despre necredincioși, și despre atei și despre eretici, am cercetat adâncurile înțelepciunii. Toate credințele sunt mincinoase, calpe, toate sunt ale diavolului. Am înțeles și acest lucru adevărat, dumnezeiesc, ceresc, desăvârșit și pentru mine și pentru voi: numai credința creștinilor ortodocși bine- credincioși e bună și sfântă, ca să credem și să ne botezăm în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Aceasta v-o spun acum, la sfârșit, ca să vă bucurați și să vă veseliți de mii de ori, că v-ați învrednicit să fiți creștini ortodocși, și să plângeți și să vă tânguiți pentru cei necinstitori de Dumnezeu, necredincioși și eretici, care umblă în întuneric, în mâinile diavolului.Evreul îmi spune că Hristosul meu e un copil din flori și Preasfânta Fecioara a mea e o desfrânată, iar Sfânta Evanghelie îmi spune că acest lucru e de la diavolul. Mai am acum ochi să mă uit la evreu? Dacă un om mă ocărăște, îmi omoară mama, frații, copiii, după care îmi scoate ochii, ca și creștin am datoria să-l iert. Dar să-L ocărască ei pe Hristosul meu și pe Preacurata Fecioara a mea! Eu nu vreau să-i mai văd, dar domniile voastre cum vă rabdă inima și mai faceți afaceri și tocmeli cu evreii?
De ce v-am spus acestea, creștinii mei? Nu ca să-i omorâți pe evrei și să-i prigoniți, nu, ci ca să-i plângeți că L-au lăsat pe Dumnezeu și s-au dus cu diavolul. V-am spus ca să ne căim acum până mai avem vreme, ca să nu se întâmple să se mânie Dumnezeu pe voi si să ne lase din mâna Lui și să
pățim și noi ca evreii și chiar mai rău.”

Cucernicul Părinte Gheorghe Calciu: „Înțelege- rea ecumenică de unire și armonie a lumii este de fapt o formă a mișcărilor internaționaliste pe plan religios, în care se încearcă desființarea națiunilor, instituirea unor guverne mondiale, pe care nimeni nu le-a uns și care urmăresc doar gloria lor, buna lor viață și satisfacerea dorinței de a conduce popoarele. Ecumenismul acesta este în sine o acțiune diabolică și sunt de acord cu unii teologi greci care spun că ecumenismul este cea mai mare erezie a secolului nostru... Am sperat că România va fi următoarea țară care va ieși din ecumenism.” („Ziua” de București, 5 dec. 1998, pg.8)

Last edited by antiecumenism; 04.04.2014 at 15:04:53.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2014, 15:15:32
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
"Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta" (Matei 6:3).
Adevarat. Insa Becali este o personalitate publica.Nu trebuie sa alerge dupa
publicitate.Il vaneaza tabloidele si ziarele de scandal ( ca de altfel pe orice
personalitate publica).In acest caz, daca Becali a facut milostenie in stanga
si in dreapta pentru reclama sau chiar a facut-o din mila, numai Dumnezeu
stie(caci numai El stie inima fiecaruia).

Citat:
Sau ai fi vrut ca Plesu Andrei sa se fi comportat ca Gigi Becali atunci cand a facut ceva pentru semenul sau?
Daca peste noapte sa zicem ca al tau copil devine bolnav grav si necesita o
operatie care costa foarte mult ( sa zicem peste 500.000 de euro) si trebuie
operat repede, tinand cont ca ai apelat inainte la toti si toti te-au refuzat
si singurii la care nu ai apelat sunt Plesu si Becali, la cine te-ai duce pentru
ajutor ?
Reply With Quote
Vechi 04.04.2014, 22:25:08
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Adevarat. Insa Becali este o personalitate publica.Nu trebuie sa alerge dupa
publicitate.Il vaneaza tabloidele si ziarele de scandal ( ca de altfel pe orice
personalitate publica).In acest caz, daca Becali a facut milostenie in stanga
si in dreapta pentru reclama sau chiar a facut-o din mila, numai Dumnezeu
stie(caci numai El stie inima fiecaruia).
Sa nu ne imbatam cu apa rece. Daca vrei sa faciceva fara sa stie toata lumea poti. Nu eu i-am chemat pe jurnalisti sa vada cat de smerit sunt pe Athos. Nu eu am spus ca nu incepem nici o actiune la Vadu Rosca pana nu vine presa. Nu eu "am dat pe parte economica" alora din trustul lui Voiculescu. Nu eu am in casa icoane de sfinti cu chipul meu. Nu eu l-am trimis pe Virgil din puscarie cu camioanele de ajutoare pe care am scris Becali si nu i-am spus sa cheme presa. Sa nu ne facem ca suntem prosti si credem ca Becali e bunul samaritean.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05