Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2014, 16:25:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Voi încerca să mănânc mai multe fructe, salată verde cu chestii de primăvară (ceapă verde, ridichii), pătrunjel... culmea e că deși îmi place, și mi-e poftă (cu lămâie mai mult decât cu oțet) nu am reușit să îmi fac până acum...

Mă mai gândeam la ceva ce poate fi catalogat drept prostie... respectiv o pierdere de energie din cauze precum vampirismul energetic... sunt unele persoane care mă obosesc îngrozitor, chiar și la o conversație telefonică...

Și uite așa devine omul egoist.

Mă gândesc, nu are neapărat legătură cu acest topic, la unii părinți călugări sau măicuțe: am observat, nu o dată, că au o anumită asprime în vorbire, nu se întind la vorbă, la amabilități... Îi înțeleg foarte bine. Numai noi, în societate, suntem aproape obligați să zâmbim, să fim amabili, să ne arătăm interesați.. că dacă nu, suntem acuzați că nu ne pasă, suntem răi etc.
Oboseala poate sa apara din lipsa de minerale si vitamine,in mod normal dupa o alimentatie saraca cum este cea din timpul iernii.Nu cred ca are legatura cu postul.
Poate fi vorba de toate aspectele la un loc.
Nu stiu cat de acceptata este notiunea de vampirism energetic in ortodoxie,dar si pe mine m-a pus pe ganduri.

Daca a aparut spanacul si celelalte verdeturi incearca sa te bucuri de ele in stare cruda.
Un shake pe care ti-l recomand in fiecare dimineata pt revitaminizare:
O banana,o portocala sau lamaie,o mana de spanac,o mana de patrunjel sau menta,o bucata de ghimbir,o tulpina de telina si o bucata de castravete.
Trebuie sa-l faci pe timp de o luna pt a simti ceva :-)
Daca nu ai un blender si un storcator de fructe,sa stii ca a venit vremea sa investesti in ceva foarte necesar starii de bine...
Iar daca te hotaresti si ai timp in fiecare dimineata sa faci si sucuri de legume si fructe,iti recomand combinatia de mere,morcovi,spanac,castravete,portocala/lamai e,patrunjel si varza :)

Eu mi-am permis sa scriu acestui subiect deoarece imi amintesc ca si eu ma simteam teribil de obosita si preferam sa dorm sau sa nu fac nimic in timpul meu liber,deoarece eram prea lipsita de energie.
Cum am luptat pt aceasta conditie? M-am apucat de sport-merg regulat ,cel putin 4 ore/saptamana dar am si vremuri mai bune cand petrec 8 ore/saptamana.Mi-am schimbat si dieta destul de drastic,eliminand unele alimente de ani de zile bazandu-ma zilnic pe fructe,legume,seminte si cereale.DEsi in America este o adevarata isterie contra cerealelor(alergia la gluten)eu nu am probleme in sectorul acesta.
Devantajul acestei diete sanatoase este timpul, desigur :) Trebuie sa gatesti in fiecare zi,sa pragatesti,speli si cureti legume si fructe;insa cu un bun management al timpului poti reusi .

PS-si recomandarea lui Cristian este foarte buna cu graul incoltit
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 07.04.2014 at 17:33:28.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 11:04:59
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53
10 aliati pentru sanatate absolutep0wer Generalitati 0 25.06.2010 05:09:03
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 1 13.03.2010 19:30:22