Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2014, 20:54:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Mi se pare că ispitele lovesc din tote părțile. Poți să nu mănânci, ba chiar să te împărtășești des, dar să te enervezi, să judeci, să te lauzi etc. Sau nu te împărtășești mereu, bei chiar cafeaua de dimineață, dar ești mai atent la slujbă, participi mai bine la rugăciune, ții minte predica și chiar pui în practică ce auzi. Ideal e să le facem pe toate.
Cum participăm dacă noi tot mai des refuzăm? Și care mai sensul multora din rugăciunile din cadrul Sf. Liturghii? Și care mai e scopul ei, de a se împărtăși doar preotul și câțiva copilași dacă aceștia sunt prezenți?
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 21:06:45
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cum participăm dacă noi tot mai des refuzăm? Și care mai sensul multora din rugăciunile din cadrul Sf. Liturghii? Și care mai e scopul ei, de a se împărtăși doar preotul și câțiva copilași dacă aceștia sunt prezenți?
Ovidiu, aș aprecia dacă nu îmi mai răspunzi pe acest subiect.

Nu refuz nimic. Ascult de cine îmi face bine. Dovedit.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 21:48:10
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ovidiu, aș aprecia dacă nu îmi mai răspunzi pe acest subiect.
Iartă-mă, încerc și eu să-mi expun punctul de vedere legat de acest subiect sensibil. Am observat că nu vrei să primești, nici nu îți cer acest lucru. Ai duhovnic și e foarte bine că urmezi sfaturile lui.
Ești liberă să alegi ce crezi că ți-e mai potrivit, dar pot nu rămâne indefirent la idei de genul ”băutului cafelei” înainte de a merge la Sf. Liturghie.

Citat:
Nu refuz nimic. Ascult de cine îmi face bine. Dovedit.
Știm noi care e scopul Sf. Liturghii pentru a putea spune noi că nu refuzăm nimic?
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 21:55:21
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Iartă-mă, încerc și eu să-mi expun punctul de vedere legat de acest subiect sensibil. Am observat că nu vrei să primești, nici nu îți cer acest lucru. Ai duhovnic și e foarte bine că urmezi sfaturile lui.
Ești liberă să alegi ce crezi că ți-e mai potrivit, dar pot nu rămâne indefirent la idei de genul ”băutului cafelei” înainte de a merge la Sf. Liturghie.

Știm noi care e scopul Sf. Liturghii pentru a putea spune noi că nu refuzăm nimic?
Tu scrii pentru mine, pentru tine, sau pentru cine mai poate citi, să nu cumva să se smintească de spusele mele?

Vrei să-mi faci bine cu forța? Mai rămâne să-mi spui soră și că mă iubești... chestii care nu mi-au plăcut niciodată.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 22:04:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ești liberă să alegi, să crezi ce vrei.
Poți foarte ușor să ignori ceea ce am scris.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 23:13:43
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Aici cred ca este important ca ceea ce facem- mersul la biserica- sa facem din convingere, si atunci daca ne intreaba cineva nu vad de ce am mai aveea ezitari sa-i raspunde clar.
Daca insa sunt persoane mai curioase, care incearca sa puna intrebari legate de viata personala sau de familie atunci- cu tot respectul- trebuie sa-i spunem persoanei respective ca astfel de intrebari chiar nu-si au rostul.
Iar daca se gasesc persoane care sub "masca" unor intrebari "nevinovate" incearca sa vada cat de mult credem in Dumnezeu- atunci singurul raspuns care se poate da ar fi- "Numai Dumnezeu poate sti cat de tare sau slab sunt in credinta".
Reply With Quote
Răspunde