![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Eu cand aud pe cineva ca invata pe altul de Hristos si face milostenie in numele Lui creste inima in mine de bucurie,stiri de genul asta vreau sa aud mereu asta este scopul bisericii sa raspandeasca cuvantul lui Hristos,omul sarman care nu are ce manca cand vede ca este ajutat de biserica ii multumeste lui D-zeu se apropie mai mult de El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti la ani lumina de adevarul despre mine prietene,sunt cu adevarat crestin ortodox,vrei sa-ti dau userul de pe alt forum unde am vechime si se vede clar ca sunt ortodox dupa postarile mele??? iti dau nici o problema. Daca nu am bani cum sa fie banul dumnezeul meu tu nu vezi ca te contrazici?? poate un om fara bani sa aiba dumnezeu banul Chiar nu mai are voie omul sa aiba nici o parere ca gata automat devine sectant,evanghelizat sau ce mai zici tu acolo,trebuie sa tacem din gura sa nu intrebam nimic?? mai degraba mi se pare sectant un astfel de comportament obedient Spui de mine ca ma dau de gol dar tu persisti in ideea ca daca nu platesti esti umilit,cu alte cuvinte plata este obligatorie,nu au spus altii inaintea ta ca da cine are???? acum esti umilit daca nu dai bani,pai spuneti ma asa ca sa stim si noi cu cine avem de-a face.Sa ne alegem duhovnicul cu grija sa nu dam de unu lacom dupa bani,se pare ca au dreptate unii duhovnici traim vremurile din urma,prea au intrat in sanul bisericii niste lepre |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ar trebui o sectiune Q&A pentru ca sunt unele probleme, care din ignoranta, se repeta sistematic.
Q: Cum e cu bnii la Biserica? A: Biserica are si o latura vazuta, materiala, in consecinta are nevoie de bani. Asa cum si omul, chiar duhovnicesc, are o parte materiala care trebuie intretinuta prin munca, asa si Biserica, fiind alcatuita de oameni si traind in mijlocul oamenilor are nevoie de contributia lor materiala. Ce se intampla cu banii care se dau la biserica? O parte din ei se duc intr-un fond la care fiecare parohie treuie sa contribuie. O parte se duc pe cheltuielile de intretinere (curent, caldura) si altele asemanatoare, constructii noi, reparatii, acte caritabile. O parte reprezinta venitul suplimentar al preotului (pe langa salarii). Are dreptul preotul de a primi acesti bani? Sf. Evanghelie spune ca da. In ceea ce priveste ce face cu ei, va da socoteala asa cum si fiecare din noi vom da socoteala pentru timpul care l-am primit de la Dumnezeu, banii care i-am primit si sunt rezultatul atat al muncii noastre dar si a oportunitatilor oferite de El, etc. Sa nu ne grabim sa judecam preotul vizavi de ce face cu banii ca si noi s-ar putea sa ne aflam chiar sub mai mare oanda. Q: E normal sa dai bani pentru rugaciuni? A: Dumnezeu a spus ca rugaciunea fiecarui dintre noi este ascultata si implinita dupa nevoile noastre, reale. Cei care nu se nevoiesc ei insisi suficient, n-au suficienta credinta, nu vor sa se roage prea mult, dintr-o credinta gresita, etc. prefera sa dea bani altora sa se roage pentru ei. Trebuie sa intelegem ca nici nu este un lucru neaparat gresit, dar si ca Dumnezeu asculta rugaciunele noastre si daca ceea ce cerem este bun si ne nevoim pentru ceea ce cere, implineste, iar daca nu este bun, banii sau rugaciunule altuia nu vor face o foarte mare diferenta. Deasemeni trebuie sa intelegem ca sumele date cu aceste ocazii sunt de cele mai multe ori derizorii, deci trebuie o doza substantiala de rea vointa si ignoranta ca sa faci caz de ele ca si cand ar fi cineva pagubit si altcineva ar abuza de acesti bani.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar din pacate, se pare ca omul are o capacitate limitata de judecata, ca sa judece pe altii, nu se mai judeca pe sine, si invers. Asa ca ia aminte.
|
||||
|
||||
![]()
Ba te milogești ca un cerșetor ce ești.
Vrei ca la Sfânta Biserică totul să fie gratis. E gratis pentru nevoiași, pentru handicapați, pentru defavorizații soartei. Nu pentru putorile bogate dar zgârcite care vin cu pretenții să li se facă lor moca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Este dar nu strica in calitate de credincios sa mai pui din cand in cand intrebari,tu ai raspuns strict si la obiect,ai venit cu clarificari,dar altii ce comportament au avut fata de mine??? Pentru simplu fapt ca am intrebat de ce se platesc rugaciunile,am fost facut handicapat,cersetor,egoist,evanghelizat,betiv,dumn ezeul meu e banul,ca judec pe altii,ca acuz ,ca insinuez diferite lucruri,sa-mi fie cu iertare eu am stat de vorba cu atei cu satanisti pe forumuri(ai sa vezi si tu discutiile) si nimeni nu m-a jignit in halul asta cum am fost jignit aici |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu-mi explic ce cauti tu aici, asta e comportament si limbaj de crestin?? tu nu ai inteles ce am spus eu in mesajele mele?? ori esti copil si ai o scuza sau ai un defect mintal,probleme psihice,nu poti sa jignesti in halul asta si sa te dai crestin
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Dupa parerea mea, nici macar 0.5%. Sa incepem sa ne intrebam cat % ajunge pe lucruri "duhovnicesti" cum ar fi internetul, televizorul, telefonul mobil, etc? Citat:
Citat:
Nu-mi raspunde ca stiu deja. Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Poate ar trebui sa punem la sectiunea Q&A si una cu "Cine este Dalian?"
Dar cred ca te-ai lamurit singur intre timp, da-i ignore si treci mai departe.
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine m-ai convins, nu te mai osteni, dar străduiește-te să-L convingi pe Dumnezeu că de El ai mare nevoie.
18. Pentru că nu cel ce se laudă singur este dovedit bun, ci acela pe care Domnul îl laudă.(2Cor10,18) Toate câte răspunzi la versetele date, nu mie-mi răspunzi, ci Duhului Sfânt, sub Care a fost alcătuită Scriptura. Un alt verset la topicul pe care l-ai deschis (degeaba): 6. Cel care primește cuvântul învățăturii să facă parte învățătorului său din toate bunurile.(Gal6,3) Iar te-ai dat de gol; aici ți s-a spus adevărul, dar asta pe tine te jignește. Hm, ai tu ”adevărul” tău! În orice caz, eu te rog să mă ierți că m-am ”ambalat” și te-am supărat cu răspunsurile mele. Hristos a înviat!
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 27.04.2014 at 02:15:20. |
|