Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2014, 00:07:11
FearGod FearGod is offline
Member

Data înregistrării: 25.04.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Asta este culmea :)
Sa fim credinciosi si sa mai fim si platiti...
Daca erati barbat si erati preot da erati platit si pt credinta d-voastra si pentru rugaciunile enoriasilor

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Vad ca nu comentati nimic despre exemplul pe care tocmai l-am dat cu biserica care organizeaza mese pt saraci si a contruit propriul azil de batrani?
Daca mai doriti sa cautati exemple,puteti gasi usor cu ajutorul internetului.
Asa trebuie sa faca biserica,sa-si indrepte atentia catre cei nevoiasi,catre cei necredinciosi sa faca conferinte pe internet sau la tv sa spuna preotii cand cer bani "uite ma pacatosule din banii pe care ii iau de la tine nu imi rotunjesc eu salariu ci ii dau saracilor"
Eu cand aud pe cineva ca invata pe altul de Hristos si face milostenie in numele Lui creste inima in mine de bucurie,stiri de genul asta vreau sa aud mereu asta este scopul bisericii sa raspandeasca cuvantul lui Hristos,omul sarman care nu are ce manca cand vede ca este ajutat de biserica ii multumeste lui D-zeu se apropie mai mult de El.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2014, 00:24:53
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Hristos a înviat!Tu nu ești obedient, tu ești revoltat că n-ai bani, că dacă ai fi avut nu intrai pe forumul creștinortodox.

Asta a fost în faza propovăduirii Evangheliei, dar tu ești deja ”evanghelizat”, adică știi că trebuie să întreții preotul, dar nu vrei să plătești.

Toccmai ai recunoscut(te-ai dat de gol) că banul este dumnezeul tău.

Bunica ta se umilește la tine, sperând că poate o ajuți, ca să nu fie umilită în sat.
Adevarat a Inviat!

Esti la ani lumina de adevarul despre mine prietene,sunt cu adevarat crestin ortodox,vrei sa-ti dau userul de pe alt forum unde am vechime si se vede clar ca sunt ortodox dupa postarile mele??? iti dau nici o problema.
Daca nu am bani cum sa fie banul dumnezeul meu tu nu vezi ca te contrazici?? poate un om fara bani sa aiba dumnezeu banul
Chiar nu mai are voie omul sa aiba nici o parere ca gata automat devine sectant,evanghelizat sau ce mai zici tu acolo,trebuie sa tacem din gura sa nu intrebam nimic?? mai degraba mi se pare sectant un astfel de comportament obedient

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Mama ta se umilește la tine, sperând că poate o ajuți, ca să nu fie umilită în sat.
Spui de mine ca ma dau de gol dar tu persisti in ideea ca daca nu platesti esti umilit,cu alte cuvinte plata este obligatorie,nu au spus altii inaintea ta ca da cine are???? acum esti umilit daca nu dai bani,pai spuneti ma asa ca sa stim si noi cu cine avem de-a face.Sa ne alegem duhovnicul cu grija sa nu dam de unu lacom dupa bani,se pare ca au dreptate unii duhovnici traim vremurile din urma,prea au intrat in sanul bisericii niste lepre
Reply With Quote
Vechi 27.04.2014, 00:35:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca ar trebui o sectiune Q&A pentru ca sunt unele probleme, care din ignoranta, se repeta sistematic.

Q: Cum e cu bnii la Biserica?

A: Biserica are si o latura vazuta, materiala, in consecinta are nevoie de bani.
Asa cum si omul, chiar duhovnicesc, are o parte materiala care trebuie intretinuta prin munca, asa si Biserica, fiind alcatuita de oameni si traind in mijlocul oamenilor are nevoie de contributia lor materiala.

Ce se intampla cu banii care se dau la biserica?

O parte din ei se duc intr-un fond la care fiecare parohie treuie sa contribuie.

O parte se duc pe cheltuielile de intretinere (curent, caldura) si altele asemanatoare, constructii noi, reparatii, acte caritabile.

O parte reprezinta venitul suplimentar al preotului (pe langa salarii). Are dreptul preotul de a primi acesti bani? Sf. Evanghelie spune ca da.

In ceea ce priveste ce face cu ei, va da socoteala asa cum si fiecare din noi vom da socoteala pentru timpul care l-am primit de la Dumnezeu, banii care i-am primit si sunt rezultatul atat al muncii noastre dar si a oportunitatilor oferite de El, etc.

Sa nu ne grabim sa judecam preotul vizavi de ce face cu banii ca si noi s-ar putea sa ne aflam chiar sub mai mare oanda.

Q: E normal sa dai bani pentru rugaciuni?
A: Dumnezeu a spus ca rugaciunea fiecarui dintre noi este ascultata si implinita dupa nevoile noastre, reale.

Cei care nu se nevoiesc ei insisi suficient, n-au suficienta credinta, nu vor sa se roage prea mult, dintr-o credinta gresita, etc. prefera sa dea bani altora sa se roage pentru ei.

Trebuie sa intelegem ca nici nu este un lucru neaparat gresit, dar si ca Dumnezeu asculta rugaciunele noastre si daca ceea ce cerem este bun si ne nevoim pentru ceea ce cere, implineste, iar daca nu este bun, banii sau rugaciunule altuia nu vor face o foarte mare diferenta.

Deasemeni trebuie sa intelegem ca sumele date cu aceste ocazii sunt de cele mai multe ori derizorii, deci trebuie o doza substantiala de rea vointa si ignoranta ca sa faci caz de ele ca si cand ar fi cineva pagubit si altcineva ar abuza de acesti bani.
Vechi 27.04.2014, 00:39:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FearGod Vezi mesajul
Esti la ani lumina de adevarul despre mine prietene,sunt cu adevarat crestin ortodox,vrei sa-ti dau userul de pe alt forum unde am vechime si se vede clar ca sunt ortodox dupa postarile mele??? iti dau nici o problema.
Eu vreau, sa vedem si acolo ce au spus oamenii despre problema asta, pentru ca ai ridicat-o acolo mai intai, nu-i asa?

Citat:
Chiar nu mai are voie omul sa aiba nici o parere ca gata automat devine sectant,evanghelizat sau ce mai zici tu acolo,trebuie sa tacem din gura sa nu intrebam nimic??
Depinde de parere.

Citat:
mai degraba mi se pare sectant un astfel de comportament obedient
Nu stiu in urma carui proces logic(?) ai ajuns la concluzia asta, dar sa stii ca in lumea ortodoxa, ascultarea si respectul fata de preoti este o virtute.

Citat:
Sa ne alegem duhovnicul cu grija sa nu dam de unu lacom dupa bani,se pare ca au dreptate unii duhovnici traim vremurile din urma,prea au intrat in sanul bisericii niste lepre
Sigur ca trebuie sa alegem cu grija.
Dar din pacate, se pare ca omul are o capacitate limitata de judecata, ca sa judece pe altii, nu se mai judeca pe sine, si invers.
Asa ca ia aminte.
Vechi 27.04.2014, 00:39:52
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Eu nu ma milogesc eu constat
Ba te milogești ca un cerșetor ce ești.
Vrei ca la Sfânta Biserică totul să fie gratis.

E gratis pentru nevoiași, pentru handicapați, pentru defavorizații soartei.
Nu pentru putorile bogate dar zgârcite care vin cu pretenții să li se facă lor moca.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2014, 01:15:43
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu vreau, sa vedem si acolo ce au spus oamenii despre problema asta, pentru ca ai ridicat-o acolo mai intai, nu-i asa?
Nu am ridicat problema asta,acolo discut despre existenta lui D-zeu,ateii vin cu argumentele lor noi crestinii cu ale noastre,o sa-ti trimit pe mesaj privat link cu discutiile de acolo

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu stiu in urma carui proces logic(?) ai ajuns la concluzia asta, dar sa stii ca in lumea ortodoxa, ascultarea si respectul fata de preoti este o virtute.

Este dar nu strica in calitate de credincios sa mai pui din cand in cand intrebari,tu ai raspuns strict si la obiect,ai venit cu clarificari,dar altii ce comportament au avut fata de mine???
Pentru simplu fapt ca am intrebat de ce se platesc rugaciunile,am fost facut handicapat,cersetor,egoist,evanghelizat,betiv,dumn ezeul meu e banul,ca judec pe altii,ca acuz ,ca insinuez diferite lucruri,sa-mi fie cu iertare eu am stat de vorba cu atei cu satanisti pe forumuri(ai sa vezi si tu discutiile) si nimeni nu m-a jignit in halul asta cum am fost jignit aici
Reply With Quote
Vechi 27.04.2014, 01:24:48
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Ba te milogești ca un cerșetor ce ești.
Vrei ca la Sfânta Biserică totul să fie gratis.

E gratis pentru nevoiași, pentru handicapați, pentru defavorizații soartei.
Nu pentru putorile bogate dar zgârcite care vin cu pretenții să li se facă lor moca.
Eu nu-mi explic ce cauti tu aici, asta e comportament si limbaj de crestin?? tu nu ai inteles ce am spus eu in mesajele mele?? ori esti copil si ai o scuza sau ai un defect mintal,probleme psihice,nu poti sa jignesti in halul asta si sa te dai crestin
Reply With Quote
Vechi 27.04.2014, 01:39:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Credinciosul constata,el e simplu, fara cunostinte temeinice de teologie,el pur si simplu vede ca in urma unor slujbe religioase trebuie sa plateasca
Cam cat, asa..dupa tine? Intr-un an de zile, cat din venitul omului ajunge la biserica, dupa parerea ta? 50%? 20%? 10%? 1%?

Dupa parerea mea, nici macar 0.5%.

Sa incepem sa ne intrebam cat % ajunge pe lucruri "duhovnicesti" cum ar fi internetul, televizorul, telefonul mobil, etc?

Citat:
Din cate stiam 1100 de lei preot debutant,iar cei mai in varsta 2000 de lei,
Foarte putin, demnitatea si responsabilitatea meseriei de preot, cere salarii de cel putin 2x mai mari.

Citat:
Am zis eu ca nu muncesc?? si da stresul calugarului e mai mic decat al omului in ziua de azi,pe mine daca i se pune chef patronului sa ma dea afara eu nu mai am ce manca,in schimb calugarul are painea cea de toate zilele asigurata.
Si tu esti dispus sa renunti la o mare parte din libertatea ta pentru "avantajele" vietii calugaresti?
Nu-mi raspunde ca stiu deja.

Citat:
Nu judec un om anume,judec o "institutie" o practica care indeparteaza oamenii de Hristos,
Nu orice fel de oameni, ci doar cei care cauta motive pentru a se tine departe de Hristos.

Citat:
Iisus Hristos e Calea,Adevarul,si Viata dar pana sa ajung sa-L cunosc am nevoie de preoti,de biserica.Ca din nu stiu ce motive,numai D-zeu stie,a ales sa nu se arate direct oamenilor(probabil liberul arbitru) si atunci noi trebuie sa-L cautam si unde sa-l caut daca nu la biserica?? de aceea de la biserica ma astept la o moralitate mai inalta fata de restul societatii,am alte asteptari.
Si este total exclus ca moralitatea sa existe si doar judecata ta sa fie gresita, nu?
Vechi 27.04.2014, 01:41:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Poate ar trebui sa punem la sectiunea Q&A si una cu "Cine este Dalian?"
Dar cred ca te-ai lamurit singur intre timp, da-i ignore si treci mai departe.
Vechi 27.04.2014, 01:58:36
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
...sunt cu adevarat crestin ortodox...
Pe mine m-ai convins, nu te mai osteni, dar străduiește-te să-L convingi pe Dumnezeu că de El ai mare nevoie.

18. Pentru că nu cel ce se laudă singur este dovedit bun, ci acela pe care Domnul îl laudă.(2Cor10,18)

Toate câte răspunzi la versetele date, nu mie-mi răspunzi, ci Duhului Sfânt, sub Care a fost alcătuită Scriptura.
Un alt verset la topicul pe care l-ai deschis (degeaba):
6. Cel care primește cuvântul învățăturii să facă parte învățătorului său din toate bunurile.(Gal6,3)

Citat:
nimeni nu m-a jignit in halul asta cum am fost jignit aici
Iar te-ai dat de gol; aici ți s-a spus adevărul, dar asta pe tine te jignește.
Hm, ai tu ”adevărul” tău!

În orice caz, eu te rog să mă ierți că m-am ”ambalat” și te-am supărat cu răspunsurile mele.

Hristos a înviat!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 27.04.2014 at 02:15:20.
Reply With Quote
Răspunde