Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2014, 02:20:17
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Iar ca sa-ti dai seama daca un om are sau nu smoala in cap trebuie sa-l intalnesti si sa discuti fata in fata.
E suficient sa-i citesti si niste comentarii pe forum, nu trebuie sa-l vezi neaparat, nu crezi?
Doar daca nu cumva te referi la propriu la "smoala in cap" si atunci trebuie sa-l vezi, asta da! Dar ce rost are?
Vechi 10.05.2014, 02:23:16
Banned

Talking

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
... sunt sigur ca e o aditie minunata si asortata la personalitatea ta fermacatoare in cautarea iubirii inalt spirituale :)
AlinB, tu ai crezut ca Ana cauta o iubire "spirituala"?
Pai ar fi mers la manastire in acest caz, nu-si mai pierdea timpul pe acest forum ...
Vechi 10.05.2014, 02:24:53
Banned

Talking

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Totul e absolut normal si toata lumea este bine :))
Absolut de acord! Ce inseamna normal, la un unghi de 90 de grade cumva? Perfect perpendicular? Totul este asa, ca gravitatia?
Vechi 10.05.2014, 07:33:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mandea77 Vezi mesajul
AlinB, tu ai crezut ca Ana cauta o iubire "spirituala"?
Pai ar fi mers la manastire in acest caz, nu-si mai pierdea timpul pe acest forum ...
Iubirea ar trebui sa fie macar SI spirituala.
Daca vorbim de o iubire autentica.
Vechi 10.05.2014, 08:25:02
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Traducere, google translate: "Bucură-te, scaun Lady.Mercy nealterată pentru lume, se bucură, scara de ridicare toată lumea de la pământ printr-un act de grace.Rejoice, O punte ceresc care se transmite de la moarte la viață, într-adevăr, toți cei care cântă imnuri de laudă pentru tine." https://translate.google.ro/#en/ro/R...ise%20to%20you.

Ce fraza, plina de semnificatie! Ha, ha, ha,... ce bine ca nu stiu engleza! Mai Yasmina, nici oceanul nu te opreste?
Ce vrei sa ne transmiti, nu poti sa te exprimi in romana sau ti-e rusine cu limba natala? E ceva destept care te reprezinta?
Doamne Mantea.Ce legatura are limba cu rugaciunea omului ?Omul e liber
sa se roage in ce limba doreste el.Ca oricum Dumnezeu intelege orice limba.
Ca doar El le-a creat.Si nu mai folosi Google Translate.Nu prea da rezultate.
Daca doreai cu adevarat sa intelegi semnatura Yasminei, puteai s-o rogi
pe ea sau pe oricine sa ti-o traduca.Si gata.

Altfel ce ai scris tu acolo, este atac la persoana.Iar ce ai trecut in semnatura
ta, tot atac la persoana este.
Eu nu pot sa inteleg fascinatia unora legata de viata altora.
Vechi 10.05.2014, 08:31:19
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Traducere, google translate: "Bucură-te, scaun Lady.Mercy nealterată pentru lume, se bucură, scara de ridicare toată lumea de la pământ printr-un act de grace.Rejoice, O punte ceresc care se transmite de la moarte la viață, într-adevăr, toți cei care cântă imnuri de laudă pentru tine." https://translate.google.ro/#en/ro/R...ise%20to%20you.

Ce fraza, plina de semnificatie! Ha, ha, ha,... ce bine ca nu stiu engleza! Mai Yasmina, nici oceanul nu te opreste?
Ce vrei sa ne transmiti, nu poti sa te exprimi in romana sau ti-e rusine cu limba natala? E ceva destept care te reprezinta?
"Rejoice, untainted Lady.
Mercy seat for the world, rejoice ladder elevating /
everyone from earth by an act of grace.
Rejoice, O heav*enly bridge that is conveying from death unto life, in truth,all those who chant hymns of praise to you!"

Iti inteleg dilemele...totusi puteau fi altfel formulate incat sa nu faci atatea atacuri la persoana.
Ti-am gresit cu ceva ca locuiesc pe coasta Pacificului ?

Cred ca am libertatea sa afisez ce doresc pe pagina mea fara pretentia de a ilumina pe nimeni.
Oricum,in discutia de fata aceste versuri reprezinta o strofa din Acatistul Buneivestiri in lb engleza.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 10.05.2014, 08:50:09
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Din cate imi amintesc eu nu am expus nicaieri "cerintele" mele cu privire la un posibil el. Nu am dat nici-un semnalment fizic :D Dar daca tu te-ai iubii cu cineva de 200 kg, ce sa zic... inseamna ca ai un ... suflet foarte... bun. Nu stiu Corinusha (Corinusha :D ) dar mie mi se pare inadmisibil ca o femeie sa nu fie de partea altei femei numai si din acest considerent ca este femeie. Ori, pe mine ca femeie cel mai mult ma astept sa ma inteleaga o alta femeie si mai putine asteptari am de la barbati. Deci tu pentru mine esti o supriza... neplacuta. Ma simt nevoita sa repet inca o data faptul ca traiesc numai O viata si nu vreau sa imi sacrific acea viata cu cineva pentru care nu simt nimic. Intelege te rog ca printre altele Dumnezeu ne-a acordat libertatea de alegere, inclusiv in dragoste. Eu niciodata nu o sa il iau pe vecinu' numai pt ca tot satul imi spune asta :D AlinB este un om caruia ii lipsesc multe. Eu sunt de parere ca fiecare ar trebui sa se cunoasca pe sine si sa stie cam pe unde se situeaza. Eu una nu pot sa ii spun cuiva, unde mai pui ca nici nu il/o cunosc, ca ai prea mari pretentii sau ca nu meriti nu stiu ce, si nu numai ca nu pot dar nu mi-as permite. Si inca ceva eu daca as fi intalnit numai broscoi nu as descuraja pe o alta fata ca nu exista printul sau ca nu il va inalnii. Dar din pacate lumea asa este: daca mie nu imi merge bine, de ce sa iti mearga tie? :) Si tot scoti in evidenta, printul meu: " Si printul tau pentru care ai fi in stare sa renunti la multe, poate nu e asa print cum ti se pare tie. Am avut si eu printi din astia si s-au dovedit a fi niste broaste raioase, niste oameni fara caracter,si multumesc lui Dumnezeu ca nu am facut compromisuri si nu am renuntat la valorile mele pentru ei; Nu inteleg aici: "am avut si eu printi din astia", de care? Ca mie imi este foarte clar ca nu suntem si nu preferam acelasi gen, deci ceea ce mie mi se pare print tie ti s-ar putea parea broasca raioasa :D sau viceversa. Si uite aici ai dreptate, asa cum tu nu ai fost dispusa sa faci unele compromisuri si sa nu renunti la valorile tale asa nu sunt dispusa nici eu, ori spre deosebire de tine care m-ai etichetat deja (pretentioasa) eu nu as putea sa spun la fel despre tine doar pentru ca nu esti dispusa sa renunti la unele lucruri. Iar ca si concluzie, nu stiu daca exista vreun barbat pentru care sa se merite sa renunti la ceva ceea ce te defineste! :D Si toate femeile merita sa fie respectate si adorate, sa fie tratate ca niste printese, AlinB esti pe frecventa? Ai luat aminte? :)))

1. Eu nu iau apararea femeilor doar pentru ca-s femeie. In general nu iau aparerea nimanui, iar daca e cazul iau apararea persoanei care mi se pare ca ere dreptate, fie ea femeie sau barbat. Nu discreditez barbatii doar pentru ca eu sunt femeie.

2. Am zis de printul tau pentru ca ai zis ca ai renunta la multe pentru el, numai sa il sti aproape. Adica pentru el esti dispusa sa renunti la multe, dar altcuiva nu esti dispusa sa ii dai o sansa (nu sa renunti la ceva). Da, coresc, ne plac oameni diferiti, gusturile sunt diferite, dar sa nu dai cuiva o sansa pentru ca e gras, nu e o scuza. Atunci ai aceeasi mentalitate ca oamenii care ziceai caq radeau de tine ca esti slaba.

3.Ti-am zis ca poate esti prea pretentioasa pentru ca ai viziunea/visul tau ideal. Nu putem avea pretentii de ideal, de perfectiune; cum ziceam, oamenii au calitati, dar au si defecte, iar intr-un vis nu prea exista defecte.

3. Oi fi o surpriza neplacuta, dar nu cred ca din motivul ca nu-ti iau apararea pentru ca esti...femeie, ca si mine. Sunt o surpriza neplacuta pentru multi, pentru ca zic ceea ce gandesc si ce simt...

4. Tocmai ca traiesti o singura viata, ar trebui sa acorzi o sansa oamenilor de langa tine; daca nu acum, cand? Nu zic sa te casatoresti cu ei, zic doar sa le acorzi o sansa sa cunosti mai bine oamenii de langa tine, fie ca au 200 kile, fie ca au 60. Nu kilogramele il fac pe om. Ai fi surprinsa sa vezi cum se topesc kilogramele in ochii persoanei care descopera ce minunat e de fapt acel om, sub aspectul fizic. Uite, daca e sa ma iau dupa aspectul fizic, al meu sot e prea slabanog, dar am trecut peste fizic si i-am cunoscut partea interioara, caracterul, sufletul bun si cald; am descoperit calitatile care nu au nici cea mai mica legatura cu fizicul. Si totusi, cand l-am cunoscut, desi nu era "genul meu", am simtit ceva, un ceva inexplicabil la el care s-a dovedit in timp a fi caracterul si sufletul bun. Cel mai bine e sa inveti sa vezi sub aspectul fizic, si nu ma refer doar la tine, ma rewfer la noi, oamenii, in general. Trupul va imbatrani, se va urati, dar sufletul nu imbatraneste, nu la modul in care o face trupul.
Vechi 10.05.2014, 09:08:40
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Daca aveam numai banii aceia. Nu, dar eu am dat mai putin, altul poate a dat mai mult, si uite incetul cu incetul de la mai multe persoane se strang banii necesari. Nu, eu hranesc animalele de pe strazi. Cat despre subiect... hmm grasut, cat de grasut? :D Poate as accepta un pupic dar atat. :)) Baiatul de care am fost ultima data indragostita (cred ca nu trebuie sa declar si cand a fost asta si de cati am fost indragostita, nu? :D) :))) are cu 60 de kg mai mult ca mine, deci are 110 si mi-a placut si imi place si o sa imi placa :D Eu cred ca am mentionat acolo ca nici nu stiam ce religie are si ca nici nu mi-a trecut prin cap ca nu ar fi ortodox, el fusese initial ortodox, si apoi asta se numeste minciuna prin omisiune, ca nu mi-a spus. Adica el visa la preotime si catolicii (nu se casatoresc? din cate stiu eu...) si cu mine cum ramanea? Si nu vreau sa critic dar era complexat, se credea urat, simteam asta si il incurajam fara sa ii spun direct bineinteles si eu normal ca nu il vedeam urat. Nu ajungeam la casatorie pentru ca ma contrazicea din orice si pentru ca pentru el femeia era mai mult un obiect, un obiect care face mancare, copii, un obiect stralucitor in societate dar totusi nu asa incat sa il eclipseze pe el. Eu am fost foarte toleranta, de cate ori ne certam eu ziceam: Iarta-ma, hai sa facem sa fie bine, sa nu ne facem sa suferim Si apoi chestia cu afectiunea (afectiunea, atentie nu... placere) mi-a taiat-o din prima: momente foarte rare si scurte de tandrete, si ma cenzura enorm. Daca un adolescent (da, da adolescent 16-18 ani) imi spunea ca sunt draguta el imi spunea ca imi place de respectivul tanar... Si cum nu a tinut la mine, ca nu renunti si nu te comporti asa atunci cand tii la cineva, nu am inteles niciodata manifestarile acestea. Ori el se temea de ceva ce tocmai el facea. La o adica el m-a abordat pe mine. Nu am inteles niciodata daca prefera o alta fata de ce a luat legatura cu mine? Ca sa ma compare?

Decio nu m-am inselat prea tare cand am zis ca rintul tau nu e chiar asa de...print.
respect 0
iubire 0
comunicare 0
intelegere 0
Vechi 10.05.2014, 10:02:52
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
respect 0
iubire 0
comunicare 0
intelegere 0
Tragem linie, calculăm și contemplăm perplecși rezultatul: genul de bărbat după care suspină majoritatea femeilor!
Vechi 10.05.2014, 10:36:43
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
genul de bărbat după care suspină majoritatea femeilor!
...când e la altele...
Subiect închis