Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2014, 09:58:04
eraser1 eraser1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu stiu sa avem vreo referinta in care cineva drept credincios, in credinta si fapte, n-ar fi crezut in autenticitatea unui miracol si a fost pedepsit pentru asta.
Avem dimpotriva exemple a unor oameni care au refuzat acceptarea unor miracole si bine au facut.
Si exemple a celor care le-au primit cu prea multa naivitate si s-au dovedit a fi capcane.

In cazul particular enuntate de tine, ai tot dreptul de a fi sceptic, pentru ca sunt multe aspecte care nu sunt in regula.

E normal sa iei niste oase dintr-o groapa comuna si sa presupui, in baza interpretarii unor simple semne de ordin fizic ca sunt ale unor sfinti si mai mult, sa le pui spre inchinare?
Nu cred ca este in regula.

Este normal sa faci acatiste ca unor sfinti unor oameni care s-au remarcat prin miscari politice si asasinate, doar in baza bunelor lor intentii si sa iei drept martiraj faptul ca au cazut in final victima cercului asasinatele pe care le-au declansat?
Iarasi nu cred ca este in regula.

Este normal sa iei oameni care s-au remarcat printr-o viata/moarte crestina si sa insisti ca au fost legionari, ca si cand ar fi murit pentru ML si nu pentru Hristos?

etc.
Ar trebui sa iti fie putin jena si sa-ti schimbi tonul din respect pt miile de mucenici ce au suferit si murit in inchisori pentru Hristos si neamul romanesc si n-au acceptat jugul comunist ..indiferent ca au fost legionari sau nu...cica victime ale cercului asasinatelor....pffff nu ma mai mira nimic de fapt din ce scrii..tu esti si pro cip daca tin bine minte din ce am citit pe aici
Reply With Quote
Vechi 26.05.2014, 10:27:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Tu pana la urma esti sau nu capabil sa recunosti ca ML a fost o miscare care a esuat in scopurile declarate, mai ales cele de ordin crestin, in momentul in care a imbratisat asasinatul politic?
Si ca a cazut victima chiar acestui cerc vicios in care au intrat?

In ceea ce priveste cei care au suferit in inchisori, sunt cazuri si cazuri, dar nu mi se pare corect ca oase luate din gropile comune sa fie puse la inchinare ca apartinand neaparat unor sfinti, doar pe baza vorbelor unor oameni implicati deja in niste lucrari controversate.
Mai ales cand o data cu asta este promovata esuata M.L.
Vechi 07.11.2014, 12:21:22
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Hristos a inviat!

Am si eu cateva intrebari

1. Ce semnifica icoana Mantuitorului cu mielul in spate
2. Este pacat sa nu crezi in minuni?

Bine ar fi ca pe acest topic sa punem diverse intrebari, si sa ne ajutam unii pe alti prin lamuriri
Daca nu credem in minuni, inseamna ca nu avem deplina incredere in Noul Testament! Pur si simplu. Minuni au existat, exista si vor exista spre slava lui Dumnezeu si spre ocrotirea si mantuirea noastra. Fiecare ispita ingaduita de Dumnezeu e o minune menita sa ne vindece de un pacat. Singura comoara adevarata care nu se va lua de la noi este Imparatia cerurilor. O putem pastra in suflete pur si simplu. Dumnezeu ne ajuta s-o obtinem, cu conditia sa nu fugim de cruce.

Cate minuni se intampla zilnic! Cate milioane de oameni se roaga si primesc ajutor! cati pustnici au fost hraniti direct de catre ingeri!

Exemplu:
http://www.doxologia.ro/viata-sfant/...ufrie-cel-mare
Insa la fel au fost hraniti si: Sfantul Marcu de la Muntelel Fracesc, Sfantul Petru Athonitul etc.
Reply With Quote
Răspunde