![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
@Teddy: te plictisești groaznic, este?
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci ca sa inteleg. Un cronicar descrie un gomphoter in cronicile sale? Este posibil ca indienii sa fii descoperit vreo fosila ceva, care a stat la baza inspiratiei lui? Ai vreun link la acea cronica? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.webonautics.com/mythology...ar_buddha.html (Si, dupa mine, gomphoterii erau mai simpatici decit actualii proboscidieni. Mare pacat ca Nephilim, gigantii hibrizi si alte gunoaie ce slujeau pe ingerii cazuti le-au exterminat inainte de Potop). Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 20.05.2014 at 12:06:49. |
|
|||
|
|||
![]()
In schimb exista in relatarile crestine (vietile sfintilor, de exemplu), relatari despre animale care nu mai exista astazi, unele asemanatoare chiar cu dinozaurii. De exemplu balaurul ucis de Sfantul Gheorghe nu e doar un animal imaginar, intruchipand ingerul cazut. Mai sunt si alte relatari.
|
|
|||
|
|||
![]()
Carl Sagan scrie in cartea The dragons of Eden ca legendele despre dinozauri exista pentru ca ... am mostenit memoria acestora.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dragoni exista si in mitologia chineza, de exemplu. Acestia se pare ca isi au originea in statui de serpi (acum 6000 de ani). Revenind la elefanti, acel cronicar putea sa-si imagineze ca un elefant cu 6 colti ar avea un impact emotional mai mare decat unul cu 2 colti, la fel cum si in mitologia europeana avem atatea creaturi cu mai multe capete. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In VT notiunea de ,,balaur"(in ebraica ,,tannim")apare de cel putin 19-20 de ori.In episodul care relateaza infruntarea din Moise si vrajitorii faraonului toiagul lui Moise se preface in sarpe.Aici evreii au folosit sintagma ,,nahash"care asta ar insemna,daca am inteles eu traducerile corect.In schimb pt toiegele vrajitorilor nu mai folosesc aceiasi sintagma ci ,,tannim" :) Probabil ca daca ar fi stiut de aceasta posibila diferenta Mary Anning,contemporana cu Darwin,ar fi privit cu mai mult interes textul biblic,desi nu as miza pe asta. Last edited by Pelerin spre Rasarit; 21.05.2014 at 00:05:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by abaaaabbbb63; 20.05.2014 at 22:52:58. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|