Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2014, 20:31:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Astfel sa ne rugam ! ! !

O ruga pe care am postat - o si pe al thread :

<<Să vie Împărăția Ta, Mare Împărate! Ne-am săturat de împărații care numai la arătare sânt mai mari decât ceilalți oameni, dar care zac în mormintele noastre deopotrivă cu cerșetorii și cu robii.
Ne-am săturat de împărații care mai ieri și-au trâmbițat puterea asupra țărilor și popoarelor, iar astăzi se plâng că îi dor dinții!
Ne-am săturat de ei ca de niște nori care aduc prepelițe în loc de ploaie. „Iată, acesta este om înțelept. Dă-i lui coroana!” striga mulțimea. Coroanei îi e totuna pe al cui cap stă. Însă Tu, Doamne, cunoști înțelepciunea înțelepților și domnia muritorilor. Vrei să-Ți repet ceea ce știi deja? Vrei să Îți spun cum cel mai înțelept dintre noi a domnit asupra noastră de parcă ar fi fost prost bâtă?
„Iată, acesta este om puternic. Dă-i coroana!”, strigă mulțimea iarăși, în altă epocă și generație. Și așa, coroana a călătorit tăcută de pe un cap pe altul, dar Tu, Atotputernice, știi cât prețuiește tăria sufletească a celor înalți și domnia celor puternici. Tu știi cu câtă slăbiciune au stăpânit puternicii împărățiile lor.
Acum am învățat prin pătimire că nu este alt împărat afară de Tine. Sufletul nostru însetează de Împărăția Ta și de domnia Ta. Rătăcind de colo-colo, oare n-am fost destul de defăimați și de răniți, noi, urmașii vii de pe mormintele micilor împărați și împărății? Noi ne rugăm Ție acum să vii în ajutorul nostru.
Să vie Împărăția Ta la arătare – Împărăția Înțelepciunii, a Părinției și a Puterii Tale! Fie ca acest pământ, care de mii de ani este câmp de luptă, să ajungă casă în care Tu să fii gazdă, iar noi – oaspeții Tăi. Vino, Împărate, tronul gol Te așteaptă! Odată cu Tine va veni armonia, iar odată cu armonia – frumusețea. Ne-am săturat de alte împărății; de aceea Te și așteptăm acum, Mare Împărate, pe Tine și Împărăția Ta!>>

(SFÂNTUL NICOLAE VELIMIROVICI EPISCOPUL OHRIDEI ȘI JICEI)
Vechi 03.05.2014, 21:27:46
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Exceptionala rugaciune,in libertatea Duhului asupra lanturilor chipului lumii care va trece.Cred ca primele comunitati crestine exact in acest duh si din aceasta perspectiva se rugau.Este exceptionala prin esenta pe care o scoate in evidenta,prin puterea sperantei si credintei pe care o elibereaza.O rugaciune eliberatoare,are o incredibila forta in ea.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2014, 21:40:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit ? ? ? . . .

Respectul față de oamenii politici nu este un parteneriat partinic
În legătură cu articolul intitulat Legături neortodoxe: preoții și politica. Cum și-au dat mâna trimișii Domnului cu baronii locali din România, apărut în cotidianul Adevărul din 15 mai 2014, precizăm:

Materialul de presă este conceput și de această dată cu scop vădit de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române și de manipulare a opiniei publice prin prezentarea unor întâlniri ale reprezentanților autorităților centrale și locale cu ierarhi și preoți ortodocși, iar concluzia forțată și tendențioasă a autorilor este că aceste întâlniri ar avea scopul de a stabili înțelegeri politice partinice între Biserică și unii oameni politici.

În acest context, reamintim că, în Legea Cultelor nr. 489/2006, Statul român recunoaște cultelor rolul spiritual, educațional, social-caritabil, cultural și de parteneriat social, precum și statutul lor de factori ai păcii sociale (…). Autoritățile publice cooperează cu cultele în toate domeniile de interes comun și sprijină activitatea acestora (articolele 7 și 9).

În baza acestui cadru legal, au loc consultări periodice între reprezentanții Patriarhiei Române și reprezentanții autorităților centrale în chestiuni de interes național, ca de exemplu educație, asistență socială, cultură sau situația românilor din afara granițelor țării, iar la nivel local există aceeași conlucrare între eparhii și autoritățile locale în probleme de interes local sau regional. Același scop îl urmăresc acordurile și parteneriatele de colaborare pe care Patriarhia Română le-a încheiat în ultimii ani cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii, Departamentul Românilor de Pretutindeni etc., indiferent de culoarea politică a guvernelor respective aflate la putere. La nivel local, eparhiile ortodoxe și autoritățile publice locale colaborează adesea în derularea unor proiecte și programe comune sociale, educaționale și culturale în favoarea comunităților locale.

Însă jurnaliștii de la Adevărul insinuează forțat că sprijinul financiar de la bugetul de stat central și de la bugetele publice locale pentru toate cultele religioase recunoscute s-ar acorda în urma unor înțelegeri obscure, în schimbul unei implicări politice partinice a Bisericii. În fapt, sprijinul financiar pentru construirea unor noi locașuri de cult sau pentru alte activități ale Bisericii este oferit potrivit legii, întrucât Biserica a fost deposedată prin Legea secularizării în anul 1863 și după anul 1948 de regimul comunist de proprietățile (terenuri și clădiri) care asigurau întreținerea locașurilor de cult, a personalului deservent și susținerea multiplelor activități bisericești. Prin urmare, așa cum se întâmplă în majoritatea statelor Uniunii Europene, cultele din România sunt sprijinite financiar de autorități și beneficiază de facilități tocmai pentru că activitatea lor în societate este necesară și benefică.

Cu toate acestea, clerul ortodox român nu oferă credincioșilor lecții de orientare politică, așa cum insinuează unii jurnaliști partizani, deoarece o astfel de orientare ar fi împotriva canoanelor bisericești ortodoxe, a hotărârilor Sfântului Sinod și ar fi respinsă de credincioși.

Caracterul tendențios ( adevarul cam supara ! ! ! ) al articolului din cotidianul Adevărul se vădește și prin faptul că, în opinia autorilor, autoritățile de stat locale care ar avea cu Biserica presupuse „parteneriate politice” ar reprezenta numai o parte a spectrului politic românesc. Î

Iar prin această cooperare cu autoritățile de stat, Biserica nu și-a pierdut neutralitatea politică ( O MICA GILUMA ! ! ! ), ci a dovedit că nu este indiferentă față de problemele imediate ale comunității bisericești și ale societății românești actuale.

În concluzie, conținutul articolului din cotidianul Adevărul este irelevant ( oare ??? ) pentru încercarea de a transmite opiniei publice mesajul eronat despre o presupusă înțelegere partizană între unii reprezentanți ai Bisericii și unele autorități centrale și locale cu o anumită opțiune politică. Acest gen de articol nu mai miră pe nimeni, ( SA FIM SERIOSI . . . ! ! ! )deoarece așa cum se constată în ultimii ani, respectivul cotidian publică în general materiale de presă ostile Bisericii Ortodoxe Române scrise tendențios și la comandă editorială.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române
Vechi 22.05.2014, 20:49:04
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit europalamentarele bat la ușă

Pe saitul de presă al Patriarhiei Române suntem îndemnați să mergem la vot:

Citat:
Biserica Ortodoxă Română recomandă clerului și credincioșilor ortodocși ca, în calitate de cetățeni europeni, să participe la alegerile europarlamentare și să susțină pe acei candidați care fac dovada că pot apăra și promova valorile creștine, în special familia tradițională, viața și demnitatea umană.
sursa: Agenția de știri Basilica.

Totuși, un îndemn cam generic, întrucât, cu excepția lui Iulian Capsali, care exact aceste valori afirmă că dorește să le apere în Parlamentul European, nu cunosc dacă vreunul dintre partidele cu șanse reale le-a afirmat.

Prin urmare, dacă sunteți mai bine informați, cine credeți că ar putea să ne reprezinte mai bine în calitate de creștini?

Personal, nu-l exclud pe Capsali, dar nu știu dacă are șanse de a obține 3% (cred că atâta le este necesar independenților pentru a fi aleși în Parlamentul European).

Cu speranța că spiritele nu se vor încinge și că vom reuși să păstrăm o detașare față de taberele aflate în competiție, vă întreb: Cu cine considerați că ar trebui să votăm și de ce?

Last edited by CristianR; 22.05.2014 at 20:53:08.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2014, 20:57:52
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Pe saitul de presă al Patriarhiei Române suntem îndemnați să mergem la vot:

sursa: Agenția de știri Basilica.

Totuși, un îndemn cam generic, întrucât, cu excepția lui Iulian Capsali, care exact aceste valori afirmă că dorește să le apere în Parlamentul European, nu cunosc dacă vreunul dintre partidele cu șanse reale le-a afirmat.

Prin urmare, dacă sunteți mai bine informați, cine credeți că ar putea să ne reprezinte mai bine în calitate de creștini?

Personal, nu-l exclud pe Capsali, dar nu știu dacă are șanse de a obține 3% (cred că atâta le este necesar independenților pentru a fi aleși în Parlamentul European).
Inainte de a vota stie cineva pentru ce voteaza? Stie cineva ce fac oamenii aia trimisi din partea Romaniei in Parlamentul european?
Eu recunosc sunt impotriva EU. Eu nu inteleg ce avantaje imi confera mie ca cetatean roman faptul ca sunt membru al UE. Dar UE ar fi reprezentat doar un acord de libera circulatie a marfurilor si persoanelor puteam intelege si fi de acord. Ce depaseste granita asta nu coincide cu valorile in care eu cred.
Dar daca pe site-ul patriarhiei suntem indemnati sa votam ne spune patriarhia si care este "avantajul" de care beneficiaza un crestin ca este membru UE?
Eu intentionez sa merg la vot, dar sa mi-l anulez. Asta este forma mea de protest. Si asa am sa protestez la toate alegerile pana va aparea cineva care voi crede eu ca ma poate reprezenta. Sper sa faca asa toti cei care considera ca nu este o persoana/un partid care candideaza ce ii poate reprezenta. Poate un numar mare de voturi anulate va avea un efect. Sigur dezinteresul si lipsa participarii la vot nu va atrage atentia nimanui. Nu in asa fel incat sa se ia masuri.
Vechi 22.05.2014, 22:18:56
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu prea văd ce efect bun ar putea avea un număr mare de voturi anulate. Dacă nu votezi, vor vota alții, poate într-un mod cu implicații mai nefaste decât ai face-o tu.

Că vrem sau nu, UE este o realitate din care facem parte, și bine este să contribuim la a o îmbunătăți, eventual. Ea nu este un dat, ci este ceva care se realcătuiește la fiecare alegeri. Chiar dacă nu ne place cum arată și ce face, asta nu înseamnă că nu este reprezentativă pentru majoritatea europenilor. Singurul mod în care putem schimba este să participăm.

Cel care ne îndeamnă să mergem la vot este însuși Sinodul, nu doar patriarhul.

Greu, însă, de găsit un candidat/ partid care să afirme și să lupte pentru valorile creștine.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2014, 22:28:43
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Iată niște argumente, aduse de antropologul Vintilă Mihăilescu, cu privire la importanța votului:
Citat:
Opțiunile mele intră în două variante: ori ai vot pozitiv, ori vot negativ. În cazul votului pozitiv, atunci chiar crezi că partidul și persoana X merită. În cazul votului negativ, opțiune pentru foarte mulți, dezamăgirea e atât de mare și nu mai ai încredere în partidele mari și candidații săi. Votul negativ înseamnă să votez cu independenți sau partidele mici.

A sta acasă, a nu vota înseamnă că, de fapt, dai votul tău tocmai celor pe care nu-i vrei, partidele mari. Acestea au bazinele lor electorale disciplinate, cu cât vine mai puțin din restul populației la vot, cu atât cresc procentele de câștig pentru partidele mari. Practic, nemergând la vot susții ceea ce tu nu vrei să susții.

Puțină lume își dă seama de acest paradox: dacă nu mergi la vot, nu boicotezi pe nimeni, dimpotrivă ajuți partidele mari să câștige mai multe locuri dintre cele disponibile. Dacă merge la vot doar 30% din populație, aceia sunt în majoritate înregimentați, oamenii care vin oricum la scrutin și votează cu cine trebuie. Și în felul acesta, permiți partidelor mari să susțină că iată, avem o victorie de necontestat. (sursa: România liberă)
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 00:56:01
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nu prea văd ce efect bun ar putea avea un număr mare de voturi anulate. Dacă nu votezi, vor vota alții, poate într-un mod cu implicații mai nefaste decât ai face-o tu.
Pai nu prea conteaza votul tau, pentru ca alegerile sunt demult facute.
Si nu le faci tu ci le face clubul de la Roma.
Ideea cu votul este ca sa mentina aparenta de libertate ca sa nu-ti dai
seama ca de fapt ai fost vandut demult.
Acum dictatura nu se mai face cu bata si pumnul,acum dictatura se face
prin libertate.
Citat:
Că vrem sau nu, UE este o realitate din care facem parte, și bine este să contribuim la a o îmbunătăți, eventual.
Nu stiu ce ai avea tu sa imbunatatesti cand oricine pe cine ai vota are
deja o alta agenda stabilita de catre stapanul sau din umbra.

Citat:
Chiar dacă nu ne place cum arată și ce face, asta nu înseamnă că nu este reprezentativă pentru majoritatea europenilor. Singurul mod în care putem schimba este să participăm.
Singura putere de schimbare pe care o ai, este schimbarea becului, sau
cheilor de la casa, sau rotii de la masina ta.Restul nu poti sa schimbi nimic.

Ia gandeste-te putin.Tu daca ai fi investitor, ai risca sa bagi zeci de milioane de euro in partidele politice , care sa-ti ofere in schimb resursele tarii pe tava, daca mai multe voturi ale unor nimeni ar putea sa-ti deturneze
scopul pentru care ai bagat atatia bani ? ! Hehehe, nu, nu.Nicidecum.
Votul tau nu conteaza.Singura chestie care conteaza sunt banii si cel care are banii.Ala face politica.Si ala traseaza drumul.

Citat:
Cel care ne îndeamnă să mergem la vot este însuși Sinodul, nu doar patriarhul.
Pentru ca probabil, autoritatile i-au rugat acest lucru.Ori scopul patriarhiei
este sa obtine fonduri pt contructia catedralei.De accea este in interesul
sinodului sa se puna bine cu indiferent cine este la putere si ce interese are.

Citat:
Greu, însă, de găsit un candidat/ partid care să afirme și să lupte pentru valorile creștine.
Pentru ca valorile crestine nu-ti umfla contul in banca, nu-ti aduc mercedesuri, nu-ti pun chartere la dispozitie si concendii in Hawaii.
Singurul care ti le poate oferi, este acel investitor de mai sus.

Last edited by oaie_cugetatoare; 23.05.2014 at 00:58:10.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 01:53:39
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Inainte de a vota stie cineva pentru ce voteaza? Stie cineva ce fac oamenii aia trimisi din partea Romaniei in Parlamentul european?
Bineinteles.Se duc acolo, dau din gura, aia se fac ca inteleg ce spun,
se anexeaza discursul la arhive, cei care asculta isi iau salariul de
parlamentar european ( 5000-6000 de euro), ala care da din gura
isi ia salariul de 5000-6000 de euro, si treburile merg inainte asa cum
au fost stabilite in urma cu 10 ani.
Atat cei care care tin discursuri cat si cei care ii asculta amandoi stiu
ca joaca intr-o piesa de teatru, pentru ochii publicului si ca orice ar
spune ei ,oricum se va intampla ceea ce s-a stabilit dupa usile inchise
acum 10 ani.Multi care vor sa ajunga in parlamentul european o fac
pentru:
1.Salariu mare
2.Posibilitatea de a cunoaste oameni de afaceri si de a stabilii afaceri
personale.
3.Fructificarea capitalului social dobandit pentru profituri cat mai mari.

Pai si tara ? Pai pe cine intereseaza asta ?

Citat:
Eu recunosc sunt impotriva EU. Eu nu inteleg ce avantaje imi confera mie ca cetatean roman faptul ca sunt membru al UE.
Pai uite ce avantaje ai: Iti iei salariul.Dap
Paradoxal ,banii tai nu provin din munca, ci din banii UE.Si sa-ti spun
si de ce .Toti banii pe care tu ii castigi de fapt se duc la plata datoriei
in urma imprumutului facut de stat cu FMI .Ca totusi sa-ti iei banii
statul face alte imprumuturi la Banca Europeana cu titlul de "investitii"
astfel incat sa-ti dea bani pe munca ta,astfel incat tu sa crezi ca de fapt
aia sunt banii tai.
De ce crezi tu, ca in urma faptului ca desi Romania a luat bani de la
UE pt investitii, totusi investii nu-s ? Pentru ca acei bani sunt de fapt
bani de pensii si salarii.

Se pune problema:este valabil si pentru cei care lucreaza la particular ?
Sigur ca da.Daca statul n-ar primii bani de la UE, ar fi nevoit sa-ti puna
impozit de 90-98 % .Asa avand bani de la UE, tu platesti un impozit
mai mic, pentru ca diferenta de pana la 90-98 % este suportata de UE.

Pai daca lucrurile stau asa, UE cu ce se alege:Simplu.UE iti da banii de
pensii si salarii si iti cere in schimb:resurse naturale, control asupra pieteii
energetice, control asupra pietei alimentare, control asupra sanatatii.
(in loc sa cumperi medicamente facute in Romania , cumperi medicamente
facute in UE de catre corporatiile de medicamente la un pret de 5-6 ori
mai mare).

Atunci cand un stat face imprumuturi la banca inseamna ca nu mai are bani.(Tu cand te duci la banca sa faci un imprumut inseamna ca nu ai banii necesari).Si cu ce garanteaza statul ? pai garanteaza cu toate bunurile:
resurse naturale
resurse umane ( adica tu, eu , etc)
Atunci cand un stat este dator cu bani, fiecare din noi este dator cu bani.
deoarece datoria se imparte.Si cum este posibila asta ? Pai este posibil
deoarece conducatorii statului sunt mandatari ai statului in relatia cu
cu alte state.Si atunci cand fac angajamente, fac angajamente in numele
statutului(adica eu, tu , etc).

Pai si cine i-a mandat ? Noi.
Pai si cand si cum i-am mandat ? La vot, punand stampila.

Citat:
Dar UE ar fi reprezentat doar un acord de libera circulatie a marfurilor si persoanelor puteam intelege si fi de acord.
UE asta si reprezinta.Si o face doar cu statele din zona Schengen.
(se mai numeste si zona economica a comunitatii europeene).
De fapt adevarata UE , este Schengen-ul.Toate statele care nu sunt in
Schengen , sunt considerate state de mana a treia, care traiesc si ele
din firmiturile ce raman , de la cei din zona Schengen.
Nu esti in Schengen , de fapt nu esti in UE.
Cand romanul spune UE, el se refera implicit la UE-politico-administrativ(care nu intereseaza pe nimeni, in realitate)
Cand germanul, francezul, elvetianul, olandezul spune UE , se refera la Schengen(UE Economic).

Pai si atunci cum se face ca exista state care sunt in UE dar nu in zona
Schengen ? Pai astfel de state sunt in UE doar la nivel declarativ si nu
efectiv.
Exemplu:tot practicile neortodoxe economice, politice, etc, care nu se
admit in Schengen se implementeaza in tarile in care nu sunt in zona
Schengen, pt ca zona Schengen nu permite fraude, devalizari si distrugeri de ecosisteme.
Si atunci eu stat din zona Schengen, prefer sa tin alte state in afara zonei,
sa-mi trimit corporatiile mele in acele state, sa-si faca magariile acolo ,de pe urma carora pot scoate profit mult mai mult decat as fi scos in zona
Schengen. Si asftfel impusc doua iepuri dintr-o lovitura:
1.Fac profit urias, in afara zonei Schengen
2.Imi pastrez imaginea de tara civilizata fiind in zona Schengen.
Nimeni din Schengen nu-si arunca gunoiul in casa.Toti il arunca afara.

Citat:
care este "avantajul" de care beneficiaza un crestin ca este membru UE?
In afara de ala cu salariu, nici unul.

Citat:
Eu intentionez sa merg la vot, dar sa mi-l anulez. Asta este forma mea de protest.
Poti sa faci asta.Problema e ca pe nimeni nu intereseaza votul tau.
Pe nimeni nu-l intereseaza daca tu iti rupi votul, altul voteaza si altul
nu merge.Pentru ca oricum e doar o piesa de teatru, pe scena vietii.

Citat:
Poate un numar mare de voturi anulate va avea un efect. Sigur dezinteresul si lipsa participarii la vot nu va atrage atentia nimanui. Nu in asa fel incat sa se ia masuri
Da va avea efect.Nu se mai vor face doua tururi.Primul care are cele mai
multe voturi iese din prima.Si astfel scrutinul costa si mai eftin.

Last edited by oaie_cugetatoare; 23.05.2014 at 02:11:18.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 05:19:37
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
De ce crezi tu, ca in urma faptului ca desi Romania a luat bani de la
UE pt investitii, totusi investii nu-s ? Pentru ca acei bani sunt de fapt
bani de pensii si salarii.
Asta e ceea ce au dorit F/M/I și Băsescu să crezi și tu crezi.
Punct ochit-punct lovit.

Bani de pensii și salarii au fost mereu(vezi declarația lui M. Isărescu după al doilea împrumut), dar F/M/I a investit cu prognoza unui profit triplat:
-a reușit din pix(sau tastatură) o ”investiție”(împrumut) nedevalorizată și care stătea degeaba, dar pe care o va recupera în orice condiții de ”piață valutară” pe care tot el o dirijează,
-recuperarea include o dobândă profitabilă și AJUSTABILĂ,
-odată cu acordarea împrumutului se semnează condiționat(prin șantaj cu nivelul dobânzii) și contracte de lucrări cu ”multinaționale” favorite(vezi beehtell) care vor ”repatria” sumele împrumutate și vor capitaliza(refinanța) fondu'.

Practic, ei își dau de lucru unde nu e nevoie și își plătesc ca și cum ar fi.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ciocolota ROM si noul ei aspect Delirul Generalitati 45 06.10.2010 05:25:01
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
De ce toate acele activități grotești... ca aspect Bunl Despre Biserica Ortodoxa in general 8 10.01.2010 18:26:35
Implicarea sociala a Bisericii iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 52 05.03.2008 18:10:19
politica nicoletajuravle Generalitati 76 20.05.2007 18:00:26