![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Frica de Dumnezeu este suficienta pentru ca o spovada sa fie buna. Scris este ca frica aceasta este inceputul intelepciunii. Totusi, desi e bine, ar fi inca si mai bine sa va spovediti din dragoste pentru Dumnezeu. Ati incalcat Legea Lui, iar El a dat Legea din dragoste pentru oameni, ca sa nu le fie lor rau. Ca sa va fie bine dv si prietenei dv, pe pamant si in Cer, a dat Domnul legea pe care a dat-o. A nu o respecta are consecinte: -in plan spiritual: pierderea starii de gratie sfintitoare, fara de care mantuirea nu este cu putinta si -in plan temporal: necazuri si suferinte de tot felul, pentru dv si cei din jur. Ca medic va pot spune ca cele pe care le-am constatat mai des, dintre cele usor vizibile, sunt urmatoarele doua: sarcinile nedorite si bolile transmise veneric. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Prin urmare, daca ati avut intentia de a o face, daca ati facut-o nesilit si daca a avut loc apozitia (contactul) partilor genitale, ori a altor parti ale corpului carora le-ati dat (contra firii) functie genitala, chiar si doar o clipa, avem un pacat grav deplin consumat prin comisiune. Amintindu-va de pacatoasa din Magdala care a ajuns una din cele mai mari sfinte, amintindu-va de regele David care a savarsit, intr-un mod si mai grav, un pacat din aceeasi specie cu al dv, cereti mijlocirea lor si rugati-va cu umilinta Celui care s-a jertfit ca sa fie iertat pacatul dv. Cereti, si vi se va da! In Cristos, Domnul nostru, M.D.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 29.05.2014 at 10:12:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ati revenite, dle doctor! ( nu mai zic ca imi era chiar dor de dvs, pt ca in ultima vreme cand mi s-a facut dor de cineva, chiar am avut nevoie de serviciile d-lui, fie ca era doctor, sau preot, asa ca mai bine. ma abtin:-) ).
Insa povestea asta a baiatului care a pacatuit zece secunde si nu stie daca sa se spovedeasca acum sau sa lelase sa se mai adune, sa-mi fiecu iertare, mi se pareca e posibil sa faca putin misto de noi. Ma iertati daca gresesc. Mai poate fi si situatia, frecvent intalnita la tineri, cand dorinta e mare, dar din cauza indoielii si a fricii, nici natura nu te mai ajuta sa duci la capat ce ai incercat, si atunci te intrebi daca nu cumva e rau ce ai vrut sa faci. Din pacate in atare situatie, cand lucrurile au fost grabite fara rost, pot aparea si temeri de genul "oare acum o sa ma mai vrea de sot?" |
|