Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #51  
Vechi 31.05.2014, 10:49:09
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Mesaje: 101
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Dai dovada de semi-doctism. Adica ai invatat pe de rost niste fraze ieftine dar nu stii ce este in spatele lor. Nu ai citit nici macar o boaba despre ortodoxie si o condamni precum fatarnicii, cu argumentele tale, cu vorbele tale.

Ia pune mana si citeste si tu de pe net ca e plin netul de ce:

A. ne inchinam la moaste (pentru ca trupul este TEMPLU AL DUHULUI SFANT, iar cei sfinti sunt temple vrednice de cinstire, iar Dumnezeu salasluieste in ele - adica il cinstim pe Dumnezeu)

a nu cinsti sfintele moaste este NECINSTINRE DE DUMNEZEU si BATAIE DE JOC - si vezi si tu in Scriptura ca moastele (oasele) proorocului Elisei au inviat morti - si asta se intampla si la noi in ORtodoxie, de asta noi le cinstim, pentru ca SUNTEM ADEVARATII MOSTENITORI AI HARULUI !!!


B. Rugaciunea catre Apostoli, Sfinti

Daca Moise si Ilie erau langa Hristos in permanenta si vorbeau cu El pe Tabor, si Apostolii sunt la fel de apropiati cu Hristos.

Iar daca DUmnezeu ne trece cu vederea rugaciunile noastre pentru pacatele si rautatea noastra, pe Apostoli si pe cei care sunt Temple ale Duhului Sfant nu-i trece cu vederea.

De aceea cautam si alte ajutoare in fata lui HRistos, exact cum zice in Evanghelie (pe care nu o cunosti), in care Apostoli si multi altii IL RUGAU PE HRISTOS PENTRU ALTII.


Iar argumentul MAXIM pentru care noi ne rugam unii pentru altii este:
"Porunca am: sa va IUBITI UNII PE ALTII".
Ori Aposstolii implinesc deplin aceasta porunca a iubirii, care cere sa AJUTI si sa CERI AJUTORUL de la Dumnezeu pentru altii.

C. Citesti Scriptura dar habar nu ai de iubirea de aproapele

Apostolii si toti cei de langa HRistos ajuta pe cei vii in toate necazurile lor.
Asta este o dovada de iubire.
Dupa cum zice Scriptura: "NOI TOTI SUNTEM FRATI IN HRISTOS, SI APOSTOLI SI CEI MAI MICI CRESTINI, SUNTEM UNA IN HRISTOS".

Dar daca suntem una in Hristos, atunci cum sa nu ne cerem ajutor unii altora ?

Ce zici tu este MARE ISPITA DE LA DIAVOL, pentru a te impiedica pe tine sa apelezi la OAMENII MARI AI LUI DUMNEZEU.



TOT CE SPUI ESTE GRESIT.
Adica TOTUL. Complet, integral, fara nici o virgula de adevar.
Si crede-ma ca asa este.
Si vrei dovada suprema ca gresesti?



Dovada suprema ca gresesti este in mainile tale.


Erezii:
- sa nu te inchini la moaste: ce spui tu inseamna sa nu il cinstesti pe Dumnezeu
- sa nu te ceri ajutorul Apostolilor si oamenilor apropiati lui Dumnezeu: asta este o aroganta maxima si contrara invataturilor Evangheliei care zice clar ca TOTI SUNTEM FRATI si TOTI NE AJUTAM UNII PE ALTII
- rugaciune pentru persoanele moarte:
poate tu esti mort, ca scriptura zice ca toti suntem vii si vom trai in vesnicie.

Noi suntem facuti dupa CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU: iar primul atribut al lui Dumnezeu este VESNICIA: LA FEL CA SI DUMNEZEU, DUHUL NOSTRU ESTE VESNIC.

Hristos ne atentioneaza de mii de ori in Evanghelie ca sufletul valoreaza mai mult decat lumea tocmai pentru ca ESTE VESNIC.

Hristos a trimis Apostolii sa propovaduiasca "EVANGHELIA: VESTEA BUNA A DOBANDIRII IMPARATIEI LUI DUMNEZEU PENTRU VESNICIE".

Hristos este insa si mila si iubire. Asa cum a iertat pacatele a mii de oameni pe pamant la fel le iarta si oamenilor care s-au lepadat de trupul pamantesc.


CONFORM EVANGHELIEI NU EXISTA MOARTE !!!!
NOTIUNEA PRIMARA CARE DEFINESTE OMUL CONFORM EVANGHELIEI ESTE SUFLETUL CARE ESTE DE LA DUMNEZEU SI ESTE VESNIC SI NU TRUPUL.

Omul, suflet si trup, se desparte de trup ca si de o haina, iar sufletul vesnic asemenea lui Dumnezeu este judecat pentru faptele sale, dupa cum zice Scriptura.



Vezi ca tu practici studiul Scripturii exact ca si fariseii rataciti: cauti cuvinte care sa-ti justifice ratacirile.

Dar Hristos NU A FACUT O ANALIZA PE CUVINTE CI PE SENSUL si LOGICA SCRIPTURII.
Hristos NU A DAT CITATE ci a EVIDENTIAT IDEI.

AP. Pavel a spus clar: Litera ucide, duhul este cel care da viata: adica sensul literal inteles gresit (cum fac protestantii) omoara pe omul nepriceput, iar logica si ideea este cea care da viata.


Scriptura nu se analizeaza pe "cuvintele". Sscriptura este o imensitate de idei, TOATE LEGATE INTRE ELE de la un capata la altul.
Scriptura este o SUMA DE PRINCIPII si nu o suma de textulete si de citate disparate care se citeaza distinct.

Hristos nu a "dictat citate" ci HRistos a formulat texte si logici simple si complexe.
A)
Aș vrea să mă refer la un pasaj din cartea biblică 2 Împărați, de unde aflăm că împăratul Ezechia, care a domnit peste regatul lui Iuda, „a făcut ce este plăcut înaintea Domnului". Și ce anume i-a plăcut Domnului? I-a plăcut că acest împărat „a îndepărtat înălțimile, a sfărâmat stâlpii idolești, a tăiat Astarteele și a sfărâmat în bucăți șarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră până atunci tămâie înaintea lui: îl numeau Nehuștan" (2 Împărați 18:4). Acest șarpe din bronz fusese întocmit pe vremea lui Moise, când poporul Israel a fost atacat, în deșert, de șerpi veninoși. Potrivit poruncii divine, Moise a făcut șarpele și l-a așezat pe o prăjină. Oricine era mușcat și privea la șarpele de bronz, se vindeca și trăia (Numeri 21:4-9). Nu știm exact când anume a devenit acest șarpe de bronz un obiect venerat de evrei. În mod sigur profetul Moise nu a îngăduit așa ceva în timpul vieții lui. Oricum, nu surprinde această deraiere de la închinarea la Dumnezeu spre venerarea unui obiect neînsuflețit, prin care Dumnezeu a săvârșit o minune. Șarpele de bronz a fost distrus odată cu idolii și altarele păgâne, fiind asociat cu idolatria. Similar, se poate spune că transformarea oaselor sau a veșmintelor unor oameni credincioși în obiecte de cult, venerate, este idolatrie.

B Numai Hristos este mijlocitor (I Tim II, 5), altcineva nu exista! Eu dacă mă rog Tatălui pentru tine nu înseamnă că sunt sfînt.

În primul rînd atît Pavel cît și apostolii au fost oameni ca și noi ... și nu înțeleg de ce aș apele la Pavel care doarme liniștit în mormînt și nu la Dumnezeu care e viu în veci de veci...chiar îmi place foarte mult să folosesc versetul din Biblie pentru a închide gura duhurilor necurate care susțin lucrul acesta.

Fapte. 10:24-26
24. A doua zi, s-a sculat si a plecat cu ei. L-au insotit si cativa frati din Iope. In cealalta zi au ajuns la Cezareea. Corneliu ii astepta cu rudele si prietenii de aproape, pe care-i chemase.

25. Cand era sa intre Petru, Corneliu, care-i iesise inainte, s-a aruncat la picioarele lui si i s-a inchinat.

26. Dar Petru l-a ridicat si a zis: "Scoala-te, si eu sunt om!"

În legătură cu ce spui despre erezii:
-nu văd în Biblie o necinstire față de Dumnezeu prin faptul că nu mă închin la niște oase de oameni ca și mine, mai bine mi-aș da trupul la moarte decît să mă închin unor oase de om.
-cer ajutor oamenilor vii, Pavel, Petru și apostolii nu mă pot ajuta cu nimic, dacă nu mă pot ajuta frații mei vii apelez la Tatăl.
-cu ce-i ajută rugăciunea mea pe bunicii mei care se odihnesc în țărîna pămîntului?
-Aberații, noi avem suflarea de viață dată de Dumnezeu așa cum o au și animalele, doar creștinii adevărați care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința în Isus au Duhul Sfînt. Atunci dacă în Hristos este viața cum se poate ca cineva care nu-l are pe Hristos să aibă viața?
-Fa-mi o mancare, cum imi place mie, si adu-mi s-o mananc, ca sa te binecuvanteze sufletul meu inainte de a muri." (Fac.27:4)
-Sufletul care pacatuieste, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau! Neprihanirea celui neprihanit va fi peste el, si rautatea celui rau va fi peste el. (Ezec.18:20)
-Cred că și sufletul moare, dar doar acela care nu este a lui Dumnezeu, doar acela care nu are viața, adică pe Hristos.
-nuj ce aberații ai citit însă eu în viața mea n-am auzit o astfel de explicație a protestanților.
Reply With Quote
  #52  
Vechi 31.05.2014, 10:57:17
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Mesaje: 101
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ai inteles tu ce spun, doar ca eviti sa raspunzi pentru ca nu ai un raspuns. Bine, in afara de faptul ca pe un alt topic ti s-a cam desfintat orice posibilitate de a avea dreptate, dar acolo nu ai gasit nici un argument.
Dar sa revenim la intrebare, voi nu recunoasteti ca in potir se afla in mod real, nu simbolic, Trupul si Sangele lui Hristos. Si daca invatatura voastra stramba ar marturisi asa ceva nu ar fi Trupul si Sangele lui Hristos pentru ca nu aveti continuitatea harica si puterea de a savarsi taina pe care o pot savarsi doar preotii. Asa ca, inca o data, unde va apropiati voi de Trupul si Sangele lui Hristos.
Nu evit doar că mi-e lene să scriu, nu văd nici un interes în discuție,o dezbatere ceva și, decît să spun vorbe în vînt cu privire la secte culte și alte lucruri ce tin de religie mai bine tac...unde se vorbește din Cuvîntul lui Dumnezeu sunt și eu unde nu,nu sunt nici eu pentru că eu nu cunosc tradiții si altele..ceea ce cunosc și vreau să aprofundez este Cuvîntul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
  #53  
Vechi 31.05.2014, 12:01:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 6.591
Implicit

Nu'ș ce se făcea uomenirea dacă nu apărea 5costalii, advenții și alții ca ei.
Nu'ș cum a rezistat creștinismul în erezie după erezie 1,8k ani!
Așa ceva!
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!
"Trebuie sa mori înainte de a muri
Pentru a nu muri atunci când mori"
Reply With Quote
  #54  
Vechi 31.05.2014, 13:51:32
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Mesaje: 101
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu'ș ce se făcea uomenirea dacă nu apărea 5costalii, advenții și alții ca ei.
Nu'ș cum a rezistat creștinismul în erezie după erezie 1,8k ani!
Așa ceva!
E omenirea NU UOMENIREA si e daca nu apareau nu DACĂ NU APĂREA...probabil așa pot apărea și interpretări greșite ale Scripturii. Te rog frumos nu te abate de la discuție, dacă ai ceva de spus răspunde la argumentele mele orice altceva nu bag în seamă. Cred că ar fi omenesc ca pe un forum creștin să fie folosit un limbaj literar nu ”de cartier”.
Mulțumesc!
Reply With Quote
  #55  
Vechi 31.05.2014, 14:22:01
IvanTurbinca IvanTurbinca is offline
Member
 
Data înregistrării: 23.05.2014
Mesaje: 39
Implicit

Găsesc folositor a argumenta cu sectanții câtă vreme discuția este publică, așa cum este aici pe forum, pentru a se lămuri și alții mai slabi în credință. Dar în privința lor, a rătăciților, nu e nimic de făcut. Mai ușor se vindecă lumea de beție și curvie decât să scape de rătăcire. Fără speranță, aproape...
Reply With Quote
  #56  
Vechi 31.05.2014, 14:53:05
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Mesaje: 101
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IvanTurbinca Vezi mesajul
Găsesc folositor a argumenta cu sectanții câtă vreme discuția este publică, așa cum este aici pe forum, pentru a se lămuri și alții mai slabi în credință. Dar în privința lor, a rătăciților, nu e nimic de făcut. Mai ușor se vindecă lumea de beție și curvie decât să scape de rătăcire. Fără speranță, aproape...
Foarte bine punctat, este foarte greu pentru o inimă împietrită să fie vindecată, dar nu imposibil...Dumnezeu poate orice...chiar vă rog să nu-i condamnăm pe rătăciți.
Reply With Quote
  #57  
Vechi 31.05.2014, 15:26:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 6.591
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
E omenirea NU UOMENIREA si e daca nu apareau nu DACĂ NU APĂREA...probabil așa pot apărea și interpretări greșite ale Scripturii. Te rog frumos nu te abate de la discuție, dacă ai ceva de spus răspunde la argumentele mele orice altceva nu bag în seamă. Cred că ar fi omenesc ca pe un forum creștin să fie folosit un limbaj literar nu ”de cartier”.
Mulțumesc!
Uomenesc ar fi să te duci pe un forumde pemticostali și să combați acolo.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!
"Trebuie sa mori înainte de a muri
Pentru a nu muri atunci când mori"
Reply With Quote
  #58  
Vechi 31.05.2014, 17:51:21
IvanTurbinca IvanTurbinca is offline
Member
 
Data înregistrării: 23.05.2014
Mesaje: 39
Implicit

Dragă Lucian, era vorba de tine...
Reply With Quote
  #59  
Vechi 01.06.2014, 12:46:24
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.204
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
Nu evit doar că mi-e lene să scriu,
Mi se pare mie sau lenea e un pacat?

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
nu văd nici un interes în discuție,o dezbatere ceva și, decît să spun vorbe în vînt cu privire la secte culte și alte lucruri ce tin de religie mai bine tac
Eu sunt de acord cu tine. Problema este ca nu esti consecvent. Daca ai fi tacut era o treaba. Problema ta e ca taci cand nu ai raspuns. Si problema nu e ca nu le stii pe toate, problema e ca nu ai raspuns in punctele cheie care ar trebui sa iti defineasca tie credinta.

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
...unde se vorbește din Cuvîntul lui Dumnezeu sunt și eu unde nu,
"Multi Imi vor spune in ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu in numele Tau am profetit? si nu in numele Tau demoni am scos? si nu in numele Tău multe minuni am făcut?
Si atunci le voi marturisi: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati fărădelegea!"


Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
nu sunt nici eu pentru că eu nu cunosc tradiții si altele
Nu le cunosti pe cele mantuitoare. Le cunosti pe cele instituite de cativa rataciti de maxim cateva sute de ani. Doar ca nu recunosti sau nu constientizezi asta. Oricare variata e la fel de grava.
Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
...ceea ce cunosc și vreau să aprofundez este Cuvîntul lui Dumnezeu.
Tocmai de asta nu dai dovada.
__________________
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi.
Reply With Quote
  #60  
Vechi 01.06.2014, 14:32:35
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...upa_moarte.pdf
Reply With Quote
Răspunde