Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2014, 16:03:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
Chiar și biserica ortodoxă a ținut sabatul la început dar în fine știu că niciodată nu vei recunoaște. Înțeleg pe timpul persecuțiilor le era greu la creștini dar acum cînd e libertate de ce nu se revine la Sabatul original?
Este posibil pe la foarte inceputuri sa fi fost niste confuzii prin unele parti, dar nu cred ca BO a tinut Sabatul evreiesc.

Tot nu ne-ai spus din ce ramura penticostala esti, sau ai mintit deliberat?
Vechi 04.06.2014, 16:18:07
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este posibil pe la foarte inceputuri sa fi fost niste confuzii prin unele parti, dar nu cred ca BO a tinut Sabatul evreiesc.

Tot nu ne-ai spus din ce ramura penticostala esti, sau ai mintit deliberat?
Totuși e Cuvîntul lui Dumnezeu cum pot exista confuzii, nu cu asta ne acuzați voi pe noi protestanții...
acum dar citește mai departe

Gabriel Rascaru Ieromonahul, in Liturgica Bisericii Ortodoxe , ed. 1876, pg. 94, scrie: "Sambata s-a serbat intrucat priveste ca Lege morala si in secolele primitive ale crestinismului".
Reply With Quote
Vechi 04.06.2014, 16:21:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Totuși e Cuvîntul lui Dumnezeu cum pot exista confuzii, nu cu asta ne acuzați voi pe noi protestanții...
acum dar citește mai departe
Pai cum, uita-te in jur si vezi cate secte "Sola Scriptura" sunt si cat de diferite au invataturile.
Chiar nu te-ai intrebat niciodata de ce aceeasi Scriptura e priceputa asa diferit?

Citat:
Gabriel Rascaru Ieromonahul, in Liturgica Bisericii Ortodoxe , ed. 1876, pg. 94, scrie: "Sambata s-a serbat intrucat priveste ca Lege morala si in secolele primitive ale crestinismului".
Cine ar trebui sa fie Gabriel Rascaru Ieromonahul, dupa voi, adventistii, un soi de Papa infailibil al ortodoxiei?
Vechi 04.06.2014, 16:34:22
Banned

Implicit

Citat:
Pai cum, uita-te in jur si vezi cate secte "Sola Scriptura" sunt si cat de diferite au invataturile.
Chiar nu te-ai intrebat niciodata de ce aceeasi Scriptura e priceputa asa diferit?

Cine ar trebui sa fie Gabriel Rascaru Ieromonahul, dupa voi, adventistii, un soi de Papa infailibil al ortodoxiei?
Ceea ce vreau să zic este că deși biserica ortodoxă susține că este cea adevărată și că nu există confuzie că a păstrat învățătura apostolică etc etc, eu pot să demonstrez contrariul și ți-am zis ce-a scris omul ăla... acu eu de unde să știu ce cred adventiștii despre el eu nu sunt ”adventiștii” nici măcar n-am fost într-o biserică de-a lor, sunt penticostal.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2014, 16:36:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce vreau să zic este că deși biserica ortodoxă susține că este cea adevărată și că nu există confuzie că a păstrat învățătura apostolică etc etc, eu pot să demonstrez contrariul și ți-am zis ce-a scris omul ăla... acu eu de unde să știu ce cred adventiștii despre el eu nu sunt ”adventiștii” nici măcar n-am fost într-o biserică de-a lor, sunt penticostal.
Nu, doar poti sa-ti enunti invataturile tale si sa pretinzi ca ele sunt de fapt Scriptura, o confuzie tipica pentru voi.

Care va sa zica penticostalii au invataturi despre inexistenta sufletului mantuitor si pazirea sabatului?
Ca zeciuiala stiu ca au - la asta nu se mai aplica "Sola Scriptura", nu-i asa?
Vechi 05.06.2014, 13:08:32
Banned

Implicit

Citat:
Nu, doar poti sa-ti enunti invataturile tale si sa pretinzi ca ele sunt de fapt Scriptura, o confuzie tipica pentru voi.

Care va sa zica penticostalii au invataturi despre inexistenta sufletului mantuitor si pazirea sabatului?
Ca zeciuiala stiu ca au - la asta nu se mai aplica "Sola Scriptura", nu-i asa?
Eu nu enunț nici o învățătură care să nu fie conform Bibliei.

Ex:
Moartea pune capăt conștiinței pînă la a doua Venire a lui Isus.
Sabatul, nu văd ceva greșit în păzirea Sabatului.
Cu ce greșesc că dau zeciuială?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2014, 13:52:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Conform interpretarii tale a Bibliei.

Tu nu gresesti, cum nici maimarii tai nu sunt prosti ca cer de la fraieri, vorba aia, prost nu e ala care cere ci ala care da.

Ca pana atunci se bate cu Biblia in piept ca nu face nimic pe langa si cand il intrebi unde scrie ca cereau Apostolii zeciuiala de la crestini, cum fac pastorii lor, li se rupe firul.

Si mai aveti tupeul sa faceti scandal ca ar cere chipurile preotul bani de la oameni, cand ai vostri va jumulesc intr-un an, cat nu ia un preot intr-o viata.