Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2014, 14:55:45
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Da, stiu ca sunteti de acord cu variatiile.

Dar argumentul aici era despre faptul ca in 5000 de ani, nu s-ar fi ajuns la aceste variatii genetice imense in cadrul aceleiasi specii, ceea ce inseamna ca:

1. Nu s-a produs un potop, decat local, si a fost povestit exagerat.

2. Viata pe pamant este mult mai veche de 7500 de ani.
Conform carui calcul nu ar fi fost destul timp ?
Si mi se pare ca e 7530 sau asa ceva, asa ca era destul timp.
Vechi 09.06.2014, 15:03:47
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Conform carui calcul nu ar fi fost destul timp ?
Si mi se pare ca e 7530 sau asa ceva, asa ca era destul timp.
7522 mai exact.

Si era necesar minim cateva zeci de milioane de ani.

Sa stii ca faptul ca iei in gluma subiectul nu este un argument.
Vechi 09.06.2014, 15:12:42
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
7522 mai exact.

Pai conform carui calcul era nevoie de zeci de milioane de ani ?
Noi suntem crestini, trebuie macar sa acceptam ca ipoteza faptul ca Dumnezeu nu salva animalele alea pentru a le lasa prada virusilor mai tarziu.
Vechi 09.06.2014, 15:16:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
7522 mai exact.
Asta cu milioane de ani spun evolutionistii, e o deformatie profesionala. Ai uitat ca noi nu credem in evolutionism? Tocmai despre asta vorbim, ca noi nu credem in evolutionism.
Incrucisarea unor rase se poate produce in cateva minute, du-te la tara si o sa vezi pe viu. Nu e nevoie de milioane de ani :)
Vechi 09.06.2014, 15:18:50
Senior Member

Implicit

In plus,a sat cu milione de ani e un fel de praf in ochi, ca sa se ascunda faptul ca e imposibila transformarea speciilor. variatiile genice se pot produce la un individ, nu stii ca o familie face copii cu ochi albastri, de exemplu. La o generatie, nu milioane de ani.
Vechi 09.06.2014, 15:57:15
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta cu milioane de ani spun evolutionistii, e o deformatie profesionala. Ai uitat ca noi nu credem in evolutionism? Tocmai despre asta vorbim, ca noi nu credem in evolutionism.
Incrucisarea unor rase se poate produce in cateva minute, du-te la tara si o sa vezi pe viu. Nu e nevoie de milioane de ani :)
Incrucisare, dar variatie genetica nu.

Faptul ca tu ai un ADN destul de diferit de al meu.

Imagineaza-ti. Doi parinti (de pe arca lui Noe) au genele A si B.

Copii lor vor avea , sa zicem, 50%A si 50%B fiecare.

Apoi copii se inmultesc intre ei. Ce se obtine? Tot asa, un anumit procentaj A si un anumit procentaj B.

Si tot asa, ADN-ul o sa ramana in mare parte acelasi, si ar fi foarte usor pentru un virus sa se adapteze pentru el.

Ca ADN-ul sa devina diferit de la unul la altul, i-ar trebui multe mutatii, si mult timp. In 5000 de ani, nu ar fi avut timp sa fie asa variat, de aceea, diversitatea ADN-ului, nu numai uman, ci al tuturor fiintelor ne arata ca viata pe pamant are o varsta de gradul milioanelor, chiar miliardelor de ani.
Vechi 09.06.2014, 19:20:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Incrucisare, dar variatie genetica nu.
Faptul ca tu ai un ADN destul de diferit de al meu.
Imagineaza-ti. Doi parinti (de pe arca lui Noe) au genele A si B.
Copii lor vor avea , sa zicem, 50%A si 50%B fiecare.
Apoi copii se inmultesc intre ei. Ce se obtine? Tot asa, un anumit procentaj A si un anumit procentaj B.
Si tot asa, ADN-ul o sa ramana in mare parte acelasi, si ar fi foarte usor pentru un virus sa se adapteze pentru el.
Ca ADN-ul sa devina diferit de la unul la altul, i-ar trebui multe mutatii, si mult timp. In 5000 de ani, nu ar fi avut timp sa fie asa variat, de aceea, diversitatea ADN-ului, nu numai uman, ci al tuturor fiintelor ne arata ca viata pe pamant are o varsta de gradul milioanelor, chiar miliardelor de ani.
Nu e deloc asa, nu stiu daca ai inteles exact notiunile si la ce ma refer.
Eu nu ma refer la transformarea speciei in alta, deci modificarea genomului, tocmai asta combat, nu am cum sa sustin asta.
Rasele au modificari ale genelor. Asta nu inseamna modificari mari ale ADN-ului. Dar chiar si mutatii mari se pot produce la o singura generatie, nu ai auzit de boli provocate de mutatii? De exemplu sindromul Down e provocat de o mutatie genetica, o dublura a unor cromozomi. Asta e si problema, ca mutatiile mari nu provoaca schimbarea speciei, ci boli. Doar mutatiile genice sunt fara urmari, restul, adica mutatiile cromozomiale provoaca boli, iar mutatiile genomice (singurele care pot modifica ADN-ul, deci transfomrarea speciei), sunt letale la animale.
Asadar, nu e nicio neconcordanta, doar ca nu ai inteles tu.
Subiect închis