Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2014, 16:18:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acum tu spui ceva si mai grozav, ca Biblia noastra e gresita, e tradusa gresit, si doar ateii si eventual, neoprotestantii, pot prinde sensurile cuvintelor.
Ai putea si tu, dar nu te duce capul, ca aia nu e limba ateilor si neoprotestantilor.

Citat:
Toate cuvintele sunt gresite acolo, au de fapt alte sensuri (dimineata o fi roua florilor, metaforic). Mai mult, toti sfintii s-au inselat, desi nu aveau traducerile in roamana, doar ratacitii de la care ai luat tu ideile stiu adevarul ascuns.
Din pacate inca n-ai reusit sa produci evidente desi ti-am cerut insistent, ca sfintii ar fi facut afirmatii categorice in sensul ca zilele Creatiei sunt neaparat perioade de 24h iar asta e musai sa fie dogma.

Citat:
Te pomenesti acum ca ai vrea sa schimbam si Sfanta Scriptura, ca nu se potriveste cu conceptiile tale si cu evolutionsimul teist.
Vrei sa spui "traducerea in romana a Sf. Scripturi" sau pur si simplu continui sa faci pe prostul ca amicul nostru adventist banat de nu stiu cate ori pentru exact acelasi gen de comportament cand i se punea in fatza un argument care nu era in stare sa-l accepte?

Citat:
Nu e doar ratacirea in care crezi, iar din disperare incerci sa o argumentezi cu tot felul de absurditati gasite la alti rataciti.
Te-am invitat sa pui mana sa alcatuiesti un alt studiu vizavi de cuvintele in ebraica folosite care sa demonstreaze ca studiul care ti l-am prezentat eu este absurd.

Dar continui sa te agati ca inecatul de traducerea in romana si eventual cea in engleza, condimentat pe alocuri cu discursuri furtunoase gen "dusmanul poporului".

Citat:
Interpretarea alegorica a Sfintei Scripturi este conceptia protestantilor liberali, care au dat ideile ecumenismului, ca sa stii si tu de unde ai ideile astea si sa nu le mai negi.
Pune mana si citeste despre eroarea logica in care te scalzi:

Reductio ad Hitlerum
(also known as: argumentum ad Hitlerum, playing the Nazi card, Hitler Card)

Description: The attempt to make an argument analogous with Hitler or the Nazi party. Hitler is probably the most universally despised figure in history, so any connection to Hitler, or his beliefs, can (erroneously) cause others to view the argument in a similar light. However, this fallacy is becoming more well known as is the fact that it is most often a desperate attempt to render the truth claim of the argument invalid out of lack of a good counter argument.

http://www.logicallyfallacious.com/i...io-ad-hitlerum

Sigur, in cazul tau se numeste:

Reductio ad Neoprotestantum

Sau poate mai bine zis Reductio ad Ecumenismus ca asta e singurul lucru la care te pricepi cat de cat.

Citat:
Macar ateii si cei care sustin evolutionsimul teist, inclusiv abaa.. nu spun ca ei sustin ca e conceptia ortodoxa, cum o faci tu.
Nu exista o "conceptie ortodoxa" cu putere de dogma la capitolul asta.
Daca vrei sa ma contrazici, n-ai decat sa citezi ce Sinoade au dat decizii in acest sens.

Si cand spun "capitolul asta", ma refer la lungimea zilelor creatiei, ca sigur la "priceperea" ta ai sa incepi sa-mi spui si ca eu sustin ca omul a evoluat din maimutza doar pentru ca ti-am dat peste nas cu zilele Creatiei asa cum am devenit brusc si neoprotestant si ecumenist si evolutionist teist si altele, ca ai ditamai lista de "reductio at" ca se pare ca esti genul de om care in lipsa de deductii se pricepe foarte usor la reductii

Last edited by AlinB; 11.06.2014 at 16:22:19.