Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2014, 16:03:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E foarte clar ce spune acolo, dar tu nu intelegi sau te prefaci ca nu intelegi alte citate si mai clare din sfinti, nu stiu de ce te intereseaza ce spun sfintii, tu ai sfintii tai pe care ii crezi orbeste.
Cand nu pot da o explicatie, sigur ca vii cu astfel de raspunsuri.

Deci dupa mintea ta, cand a fost creata luna conform Genezei si cand a fost creata conform a ceea ce spune Sf. Damaschin?

"După cum am spus, soarele a fost creat în a patra zi, deci luna a luat-o înaintea soarelui cu unsprezece zile. Căci din ziua a patra până în ziua a cincisprezecea sunt unsprezece zile."

Explica ce pricepi tu (daca pricepi ceva), Sf. Damaschin sustine ca luna a fost creata cu 11 zile (a luat-o inainte??) inaintea soarelui din ziua a 4a sau in a 15-a de la Creatie?
Vechi 11.06.2014, 16:18:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acum tu spui ceva si mai grozav, ca Biblia noastra e gresita, e tradusa gresit, si doar ateii si eventual, neoprotestantii, pot prinde sensurile cuvintelor.
Ai putea si tu, dar nu te duce capul, ca aia nu e limba ateilor si neoprotestantilor.

Citat:
Toate cuvintele sunt gresite acolo, au de fapt alte sensuri (dimineata o fi roua florilor, metaforic). Mai mult, toti sfintii s-au inselat, desi nu aveau traducerile in roamana, doar ratacitii de la care ai luat tu ideile stiu adevarul ascuns.
Din pacate inca n-ai reusit sa produci evidente desi ti-am cerut insistent, ca sfintii ar fi facut afirmatii categorice in sensul ca zilele Creatiei sunt neaparat perioade de 24h iar asta e musai sa fie dogma.

Citat:
Te pomenesti acum ca ai vrea sa schimbam si Sfanta Scriptura, ca nu se potriveste cu conceptiile tale si cu evolutionsimul teist.
Vrei sa spui "traducerea in romana a Sf. Scripturi" sau pur si simplu continui sa faci pe prostul ca amicul nostru adventist banat de nu stiu cate ori pentru exact acelasi gen de comportament cand i se punea in fatza un argument care nu era in stare sa-l accepte?

Citat:
Nu e doar ratacirea in care crezi, iar din disperare incerci sa o argumentezi cu tot felul de absurditati gasite la alti rataciti.
Te-am invitat sa pui mana sa alcatuiesti un alt studiu vizavi de cuvintele in ebraica folosite care sa demonstreaze ca studiul care ti l-am prezentat eu este absurd.

Dar continui sa te agati ca inecatul de traducerea in romana si eventual cea in engleza, condimentat pe alocuri cu discursuri furtunoase gen "dusmanul poporului".

Citat:
Interpretarea alegorica a Sfintei Scripturi este conceptia protestantilor liberali, care au dat ideile ecumenismului, ca sa stii si tu de unde ai ideile astea si sa nu le mai negi.
Pune mana si citeste despre eroarea logica in care te scalzi:

Reductio ad Hitlerum
(also known as: argumentum ad Hitlerum, playing the Nazi card, Hitler Card)

Description: The attempt to make an argument analogous with Hitler or the Nazi party. Hitler is probably the most universally despised figure in history, so any connection to Hitler, or his beliefs, can (erroneously) cause others to view the argument in a similar light. However, this fallacy is becoming more well known as is the fact that it is most often a desperate attempt to render the truth claim of the argument invalid out of lack of a good counter argument.

http://www.logicallyfallacious.com/i...io-ad-hitlerum

Sigur, in cazul tau se numeste:

Reductio ad Neoprotestantum

Sau poate mai bine zis Reductio ad Ecumenismus ca asta e singurul lucru la care te pricepi cat de cat.

Citat:
Macar ateii si cei care sustin evolutionsimul teist, inclusiv abaa.. nu spun ca ei sustin ca e conceptia ortodoxa, cum o faci tu.
Nu exista o "conceptie ortodoxa" cu putere de dogma la capitolul asta.
Daca vrei sa ma contrazici, n-ai decat sa citezi ce Sinoade au dat decizii in acest sens.

Si cand spun "capitolul asta", ma refer la lungimea zilelor creatiei, ca sigur la "priceperea" ta ai sa incepi sa-mi spui si ca eu sustin ca omul a evoluat din maimutza doar pentru ca ti-am dat peste nas cu zilele Creatiei asa cum am devenit brusc si neoprotestant si ecumenist si evolutionist teist si altele, ca ai ditamai lista de "reductio at" ca se pare ca esti genul de om care in lipsa de deductii se pricepe foarte usor la reductii

Last edited by AlinB; 11.06.2014 at 16:22:19.
Vechi 11.06.2014, 17:48:50
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Au ajuns si oamenii de stiinta dupa mii de ani la vorbele Bibliei.
Hmm... sa cheltui atatea resurse (financiare, intelectuale,etc) timp de mii
de ani , ca sa ajungi pana la urma tot la Cuvantul lui Dumnezeu si sa afirmi
intr-un dialect "stiintific" ca exista un "Creator"(asa il numesc ei), cand
puteai doar sa deduci logic acelasi lucru, studiind Biblia, denota involutie
si nu evolutie.
Vechi 11.06.2014, 19:08:27
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Au ajuns si oamenii de stiinta dupa mii de ani la vorbele Bibliei.
Hmm... sa cheltui atatea resurse (financiare, intelectuale,etc) timp de mii
de ani , ca sa ajungi pana la urma tot la Cuvantul lui Dumnezeu si sa afirmi
intr-un dialect "stiintific" ca exista un "Creator"(asa il numesc ei), cand
puteai doar sa deduci logic acelasi lucru, studiind Biblia, denota involutie
si nu evolutie.
Nu neaparat. Nu s-ar fi aflat toate minunatiile acestui Univers daca lumea s-ar fi oprit la intrebarea "cum a aparut?". Sunt multe alte intrebari care au fost raspunse, si multe altele ce vor fi, care nu tin de originea Universului, ci in mare parte de cum finctioneaza.
Vechi 11.06.2014, 19:40:20
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am totusi o intrebare pentru t4ilgunn3r: daca modelul folosit de RATE este considerat gresit, a fost elaborat un alt model, alternativ si macar aparent viabil care sa duca la aceleasi datari ca si masurarile pe baza descompunerii radioactive?
Loechelt a corectat modelul sau teoretic pentru a lua in calcul evolutia temperaturii din zona Fenton Hill si comportamentul atomilor de He in preajma defectelor din cristal. Asta nu a fost o manevra de circumstanta, a mai fost folosita si in alte cercetari ale difuziei gazelor in tehnica datarii radiometrice ( 1 , 2 , 3 , 4 ) iar rezultatele au confirmat modelul Loechelt, elaborat pe baza premisei Pamantului "batran". sursa

Practic, Loechelt l-a "batut" pe Humphreys cu propriile date.

Last edited by t4ilgunn3r; 11.06.2014 at 19:42:27.
Vechi 11.06.2014, 20:06:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu neaparat. Nu s-ar fi aflat toate minunatiile acestui Univers daca lumea s-ar fi oprit la intrebarea "cum a aparut?". Sunt multe alte intrebari care au fost raspunse, si multe altele ce vor fi, care nu tin de originea Universului, ci in mare parte de cum finctioneaza.

"Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos"
"Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc"

Corinteni
Vechi 11.06.2014, 20:22:25
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:

"Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos"
"Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc"

Corinteni
Nu cred ca a sti cum functioneaza Universul din jurul nostru nu este de folos.
Vechi 11.06.2014, 20:31:08
Banned

Implicit

Citat:
Nu cred ca a sti cum functioneaza Universul din jurul nostru nu este de folos.
Dar nu ma mantuieste si nu ma ajuta sa evoluez spiritual catre Dumnezeu.
Ce face omul in viata lui, in afara de activitatile spirituale inchinate lui
Dumnezeu, sunt efecte efecte secundare si nu duc catre mantuire.

Apropos:Sa nu crezi ca sunt anti-stiinta, carierea mea este in stiinte reale,
care a inclus (la vremea sa) si fizica cuantica si un pic de astrofizica.
Vechi 11.06.2014, 20:33:53
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Dar nu ma mantuieste si nu ma ajuta sa evoluez spiritual catre Dumnezeu.
Ce face omul in viata lui, in afara de activitatile spirituale inchinate lui
Dumnezeu, sunt efecte efecte secundare si nu duc catre mantuire.

Apropos:Sa nu crezi ca sunt anti-stiinta, carierea mea este in stiinte reale,
care a inclus (la vremea sa) si fizica cuantica si un pic de astrofizica.
Felicitari! Si pe mine ma pasioneaza domeniul.

O viata inchinata mantuirii este o viata de calugar. Cred ca daca nu faci aceasta decizie, de a te calugari, chiar nu strica deloc niste cunostine suplimentare, daca nu pentru inaltarea spirituala, atunci pentru inaltarea mentala si culturala.
Vechi 11.06.2014, 21:39:22
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Talking

Citat:
O viata inchinata mantuirii este o viata de calugar.
Serios ? Ce fraieri sunt calugarii aia de se roaga si pentru liber-cugetatori ca tine. Tu ai vre-o treaba cu mantuirea ? Pai daca tu nu crezi ca exista dracul, ca nu exista suflet si ca Dumezeu nu-ti va judeca faptele ... ce-ti trebuie tie mantuire ?

Mai, voi astia de pupati stiinta pe toate partile, incepe maine campionatul mondial de fotbal, mai beti si voi o bere, mai iesiti si voi la o gradina, daca oricum nu sunteti interesati de mantuire. Nu va mai deranjati.

Ca altfel, probabil ca sunteti maniaco-depresivi ... de va pierdeti timpul vostru pretios pe acest frumos forum crestin-ortodox.
De rezultate, ce sa va mai zic, nu ati reusit pana acum sa convingeti nici macar un ortodox sa treaca la ateism sau mai rau, sa adere la una din sectele voastre neoprotestante.

"A gresi e omeneste, doar a persevera e draceste"

Last edited by AlbertX; 11.06.2014 at 21:43:03.
Subiect închis