![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar oare de ce-or fi existand porcii pe lumea asta? Ce-ar trebui sa facem cu ei? Vaca, oaia, capra, gaina ne dau ceva, deci ne putem folosi de ele si fara sa le mancam, daca nu vrem, dar porcul?
Daca nu trebuie mancat atunci de ce exista? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa socoteala dvs simpla,ar trebui sa mancam si viermii,cainii,pisicile,sobolanii,serpii si absolut tot ce exista...altfel de ce exista nu?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Povestea asta cu mâncatul și nemâncatul de carne este ca cea cu brazii de Crăciun - să-i tăiem sau nu??!
Putem să stăm de vorbă toata vara pe tema asta... sau până ne apucă Crăciunul ! :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cu brazii de craciun la fel, este un obicei pagan "botezat" crestineste. |
|
||||
|
||||
![]()
Dragule drăguțule...
Viața, adică învățătura ortodoxă, nu aruncă apriori nimic la gunoi. Păgân, nepăgân, ceea ce este bun este adoptat și adaptat creștinește.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
b) Noi nu sacrificam porci din motive religioase. Noi sacrificam ca e Craciunul si am stabilit ca e o ocazie buna sa taiem un porc. Porcinele nu sunt in Canon.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 18.06.2014 at 10:52:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vad ceva bun in bradul de craciun, iepurasul de paste, ouale de paste...nu vad cu ce-l slavesc pe Dumnezeu cu ce ma ajuta bradul de craciun in a-L lauda pe Domnul sau un ou de paste sau iepurele de paste... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intrebare, de ce s-au facut studii pe adventisti, si nu pe evrei sau musulmani?
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Noi nu mai tinem Legea VEche. De ce o tot fluturam cand nu mai e valabila?
Apoi, oamenii inainte de potop nu mancau carne deloc. Numai dupa potop Dumnezeu i-a zis lui Noe sa manance carne. Numai dupa potop se pomeneste de vin. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
|