![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar eu va zic:
1. Barbatul care isi doreste o sotie ascultatoare sa o caute pana o gaseste. 2. Barbatul care isi doreste o sotie ca un partener egal in familie sa o caute pana o gaseste. 3. Barbatul care isi doreste o femeie de care sa asculte sa o caute pana o gaseste. Eu personal cred in varianta 2, cu conditia sa fie o compatibilitate buna, adica interese comune, gusturi comune, idei similare, etc. Pentru ca astfel va fi si intelegere la bani, la copii, la pat, comunicare buna, incredere unul in altul si in altele asemenea. Cum sa iti gasesti o sotie compatibila este mai greu. Eu am avut doua esecuri mari din care am invatat multe. Pentru cine are urechi de auzit: Dumnezeu vrea ca oamenii sa Il cunoasca si sa ii cunoasca si Creatia cu Pamantul si oamenii de pe el. Cunoasterea inseamna stiinta. Stiinta raspunde la intrebari de tipul "de ce". Deci vedeti singuri cum va poate ajuuta stiinta sa fiti fericiti si sa Il cunoasteti pe Dumnezeu mai bine cu fiecare zi pe care o traiti. |
|
|||
|
|||
![]()
Femeia a fost facuta ajutor pe masura la mantuire si tot lucrul bun deci e egalitate si implinire reciproca , oglindire , sa ne cunoastem unul pe altul si pe noi insine cunoscand pe Domnul care e fericirea.
De gasit numa daca ti se da ca e acul in carul cu fan .Treaba noastra cred ca e sa ne pregatim pentru ideea de casatorie si sa ne vedem linistiti de treaba ca vin toate la vremea lor. Last edited by Teodosie; 21.06.2014 at 04:02:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet- nu am zis de la prima neintelegere direct la divort, insa in cazuri extreme aceasta poate fi ultima solutie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"[...] adăugați la credința voastră: fapta bună, iar la fapta bună: cunoștința [...]" (Sf Apostol Pavel) In special cunostinta obtinuta prin credinta si dupa fapte bune este de mare folos. Uitati-va in jur si intrebati-va: - De ce unii oameni divorteaza dupa o luna de la casatorie? - De ce unii oameni divorteaza dupa primul copil? - De ce unii oameni divorteaza dupa 20 de ani de casnicie? dar si - De ce unii oameni reusesc sa fie impreuna o viata intreaga si sa nu divorteze niciodata? Ce nu le mai place unul la celalalt? De ce nu se mai inteleg? Sunt atatea exemple de oameni cunoscuti care au viata la vedere. Ce-ar fi sa le-o studiati putin? Oare nu exista nici o stiinta care, prin observatii verificate, sa ne dea raspunsul? Eu zic ca exista. |
|
|||
|
|||
![]()
Florinvs, ce înseamnă caz extrem? Uite ce interesant răspunde pentru tine, neintenționat, DINU Ionel:
Uitati-va in jur si intrebati-va: - De ce unii oameni divorteaza dupa o luna de la casatorie? - De ce unii oameni divorteaza dupa primul copil? - De ce unii oameni divorteaza dupa 20 de ani de casnicie? dar si - De ce unii oameni reusesc sa fie impreuna o viata intreaga si sa nu divorteze niciodata? Ce nu le mai place unul la celalalt? De ce nu se mai inteleg? Fiecare când se desparte clamează un caz extrem! Oare înainte nu erau ”cazuri extreme”? Bunicii noștri nu cunoșteau ”epidemia” divorțului de astăzi pentru că luau în serios căsnicia, cu bune și rele. Este vorba de schimbarea mentalității, a ”valorilor” dacă vrei. A venit Apusul și ne-a ”luminat” cu ”valorile” lui. Ce lumină poți primi de la o societate moartă spiritual? Ce avem noi a învăța de la unii care și-au pierdut mântuirea? Dar am primit cu brațele deschise tot gunoiul lor și am devenit aidoma lor. De aici înainte drumul este înfundat. Ori revenim la ortodoxie ori murim, ca națiune și individual. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca te rogi vei stii cum sa actionezi ca te va invata rugaciunea daca nu vei actiona gresit si atunci ai raspunsulla intrebarile tale , mariaj = rugaciune asa cum Maica Domnului = Maria = Rugaciunea intrupata
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inclin sa cred ca raspunsul pe care l-am primit este universal valabil, si de aceea il impartasesc cu voi aici. Deci problema nu este ca femeile s-au emancipat, este foarte bine ca s-au emancipat pentru ca altfel barbatul s-ar simti intr-adevar singur cu o femeie cu care nu ar avea ce discuta sau intreprinde. Problema este ca oamenii de astazi simt adevarul si minciuna mai puternic decat in vremurile de demult si atunci nu pot rabda sa ramana intr-o relatie cu cineva cu care nu au nimic (sau foarte putin) in comun (gusturi, aspiratii, idei). Cu alte cuvine foarte multi oameni au realizat ca nu este bine sa traiasca in minciuna - si bine fac, dupa parerea mea. Si cu cat sunt mai multi asa, cu atat mai bine. Acest lucru se leaga si de ceea ce spunea cineva mai sus ca traim vremuri ale revoltei (student-profesor, copil-parinti, cetatean-stat, etc). Da, din ce in ce mai putini oameni mai au rabdare cu minciuna, cu inselaciunea sau cu dorinta unora de a folosi munca si stradania altora pentru imbogatirea si marirea propriei persoane - de aici si criza economica prelungita prin care trece lumea. |
|
|||
|
|||
![]()
de acord ,
mie imi mai zice si ca mai am de lucru , in familia existenta, cu mine , profesional , spiritual, psihologic etc :) on topic: Emanciparea a adus lucruri bune , discriminarea pozitiva insa e cealalta extrema care strica, am observat personal in Canada.Echilibrul e cel mai recomandat. Femeia are de felul ei o misiune mai discreta, tainica puterea nevazuta , arma secreta, forta gingasiei. Sa le faci prezbiteri nu e un progres a o deviere de la rostul lor. Last edited by Teodosie; 21.06.2014 at 22:03:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by mirela.t; 22.06.2014 at 05:55:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt atâtea brute - bărbați - care n-au nici cel mai mic respect pentru soții. Si vor deci iubire necondiționată? Iar asta că trebuie să-i îndeplinească orice capriciu e chiar hilară. Și mă rog ce limite impune Sfânta Scriptură în privința capriciilor?! |
|