Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2014, 14:08:04
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Bine o sa faci ... Cand nu ai ce spune pe un anumit subiect este mai bine sa taci.
Nu vreau sa te jignesc, dar am observat ca tu de fapt postezi de multe ori doar ca sa-ti faci norma zilnica ...

Imi cer scuze daca te-am suparat ... evident ca nu acesta este scopul discutiei.
AlbertX ai gasit o chestie ( asta cu eclipsa de soare ) , ti s-a parut tie ca dovedeste ceva, si refuzi sa gandesti, arunci cu rahat in oricine te contrazice.
Nu e adevarat, nu contrazice modelul heliocentric. Dar pentru ca tu refuzi sa gandesti si sa intelegi ca e posibil ca umbra sa vina din dreapta si sa te depaseasca, e mai usor sa faci ce stii mai bine, sa le spui altora ca-s prosti pentru ca nu inteleg ce genial esti tu.
Gandeste, fa calcule si fa experimentul acasa si o sa vezi ca e perfect posibil. Pe scurt explicatia se rezuma astfel : luna ramane in urma dar soarele ramane si mai in urma. Gandeste-te la 3 masini aliniate la start : 1 o ia inainte, 2 parcurge doar o mica distanta iar a 3 a sta. Si o sa intelegi ca 1 va fi ajunsa foarte repede de umbra celei de-a 2 a, chiar daca aceasta a parcurs doar o mica distanta. Sigur ca in cazul nostru masina 3 e ceva mai departe dar explicatia e perfect posibila pentru ca tu vezi soarele timp de 12 ore.

Deci termina cu obrazniciile si gandeste. Fa singur experimente acasa inainte sa scrii. Si Dumnezeu sa te ajute si sa te lumineze, eu o sa te ignor de aici inainte.
Vechi 06.07.2014, 14:12:00
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dumnezeu sa te ajute si sa te lumineze, eu o sa te ignor de aici inainte.
Asa sa faci ... Vad ca o tii langa ... iar despre umbra la ecuator nici nu pomenesti Te inteleg foarte bine ...

Iuliu46, termina cu exemplele alea stupide ... ca nu e vorba de masini ... dar se pare ca tu in loc sa cauti simulatoare pe intrenet, ai inceput sa vinzi gogosi ... doar, doar vei da "impresia" ca ai si demonstrat ceva ... dar nu e frumos din partea ta.

Iuliu46, eu te-am tratat ca pe un om serios ... Nu e cazul sa incepi acest teatru ieftin, ca te simti jignit, etc ... daca ai ceva de demonstrat, demonstreaza ca nu te opreste nimeni. Vino cu poze, animatii si tot ce trebuie, ca de gargara e satula lumea.

De simulatorul ala cu umbra la ecuator in ziua echinoctiului, nimic ? Nu face un unghi de 18 grade in modelul heliocentric ?

Am inteles ... esti atat de jignit incat nu poti raspunde la acesta intrebare ...

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 14:19:02.
Vechi 06.07.2014, 14:20:35
Banned

Implicit

Iuliu46, pentru ca vad ca nu ai inteles mare lucru, iti dau niste explicatii suplimentare referitor la umbra unui bat infipta pe linia ecuatorului la echinoctiu.

În ziua echinocțiului, umbra unui gnomon la răsărit formeaza o linie dreaptă cu umbra sa la asfințit, în lungul liniei ecuatorului, pe tot parcursul zilei.

Pentru observarea acestui fenomen (geocentric), pe simulatorul de mai jos selectați următorele:
- the day of year: 21 March sau 21 September ; the time of day: 12:00 ; the observer's latitude: 0.0
- bifați "loop day" ; debifati "show the ecliptic" , click pe "start animation"

Simulatorul este acesta -> http://astro.unl.edu/naap/motion3/an...sunmotions.swf <- apasati pe acest link ...

Iuliu46, in modelul heliocentric acest lucru este IMPOSIBIL ... dar probabil ca o sa spui ca e gresit simulatorul ...

Iuliu46, te-ai jucat pe simulator, ai observat fenomenul ? Ce sa-i faci mai Iuliu46, Galilei nu s-a gandit chiar la toate atunci cand a afirmat ca modelulul geocentric este eronat ... iar majoritatea oamenilor, ca si tine, au mers pe barba lui ... ca-i mai destept decat ei si pare om serios.

Iuliu46, ia calculeaza tu ce unghi face umbra cu linia ecuatorului in modelul heliocentric, ce mai zici daca face 18 grade ?

Uite cum arata modelul heliocentric, ca poate ai uitat:

Cam naspa si desi aproape ca este evident ... desigur ca Iuliu46 va spune ca desenele sunt gresite, ca poate a spus copilul ceva, poate a injurat copilul ... cum bine afirma un brav conducator acum ceva ani ...

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 14:22:42.
Vechi 06.07.2014, 14:24:36
Banned

Implicit

Iuliu46, te rag sa nu incepi iar cu atacurile la persoana ... sper ca ai inteles mai de mult ca nu am absolut nimic cu tine sau cu ideile tale. Tu oricum o sa crezi in continuare ce ai crezut si pana acum,... ca heliocentrismul este sfant

Iuliu46, acum cateva saptamani tu nici nu credeai ca Sfintii Parinti spun ca cele 6 zile ale Facerii au fost zile normale ... si nici ca Serafim Rose ar crede asa ceva ... iti amintesti ? Tu crezi si acum probabil ca undele gravitationale exista dar nu au fost descoperite. Tu contesti strict evolutionismul ... e bine si asta, dar nu-i suficient.

Iuliu46, te rog inca o data sa ma scuzi daca te-am suparat, intentia mea este cu totul alta.

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 14:32:21.
Vechi 06.07.2014, 14:48:52
Banned

Implicit

O puternică dovadă vizuală că Dumnezeu a creat un univers centrat pe Pământ.

Fotografie, cu timp de expunere mare, a stelelor din cerul nordic rotindu-se în jurul Stelei polare în cercuri perfecte.

Daca pamantul ar fi zburat de 33 de ori mai rapid ca cel mai rapid glont prin cosmos, invartindu-se ca titirezul, acesta poza ar fi iesit cu totul altfel ... in mod evident, in loc de cercuri ar fi fost niste spirale amestecate ...

Urmariti cu atentie filmul urmator si observati traiectoria Lunii ... http://vimeo.com/6180311
Incercati sa va imaginati daca poza de mai sus ar fi posibila in acesta situatie. Daca veti vedea filmul pana la capat, deja veti fi convinsi ca este imposibil sa faci o asemenea poza daca pamantul alearga ca titirezul prin cosmos.

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 15:09:39.
Vechi 06.07.2014, 15:07:04
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

^mai degraba IMI arata a poza photoshopata...

Si Albert, te rog sa nu te iei de iuliu ca incepe cu atacurile la persoana (si nici de altii), cand si tu faci acelasi lucru, doar ca mai subtil, mai cu "cuvinte impachetate frumos" si o tonalitate cea care te da de gol; altii poate doar sunt doar mai directi.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Vechi 06.07.2014, 15:14:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
^mai degraba IMI arata a poza photoshopata...
Dar asta, ti se pare la fel ? Extras din http://geografilia.blogspot.ro/2013/...polara-si.html

Dar asta ? Extras din http://www.samsung.com/ro/article/re...ht-time-photos

Corinusha, chiar si tu poti face o astfel de fortografie cu timp de expunere mare ... este foarte simplu, nu ai nevoie decat de un trepied si de un aparat foto ... Incearca si vei descoperi ca nu este nimic "photoshopat".

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 15:19:17.
Vechi 06.07.2014, 15:20:52
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

chiar nu e asa greu sa photoshopezi asa ceva... poti face altele si mai si in photoshop...

Nu ai nici o certitudine ca e reala, asa cum nu ai nici in asta: http://www.cloudburstdesign.com/wp-c...a-stars-MD.jpg

le: la imaginea postata de mine scria negru pe alb (ma roh alb pe negru, ca asa era pagina) ca imaginea e realizata in photoshop.
Vechi 06.07.2014, 15:22:38
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Dar asta, ti se pare la fel ? Extras din http://geografilia.blogspot.ro/2013/...polara-si.html

Dar asta ? Extras din http://www.samsung.com/ro/article/re...ht-time-photos

Corinusha, chiar si tu poti face o astfel de fortografie cu timp de expunere mare ... este foarte simplu, nu ai nevoie decat de un trepied si de un aparat foto ... Incearca si vei descoperi ca nu este nimic "photoshopat".

si de photoshop, sa asamblezi pozele, si sa iasa exact ce e acolo, timp in care pamantul isi continua miscarea, si la fel si stelele.

Si daca Dumnezeu ar fi creeat un univers centrat pe pamant, acele stele s-at fi invartit in jurul pamantului, nu in jurul unei alte stele.

Last edited by Corinusha; 06.07.2014 at 15:25:16.
Vechi 06.07.2014, 15:29:54
Banned

Implicit

Corinusha, nu este mai bine sa faci tu o poza si sa vedem ce iese ? De ce te grabesti sa arunci cu noroi ... chiar nu realizezi ca nu e frumos ? Corinusha, credinta ta proprie este ceva ... credinta altora este altceva. La asta cu pozele o cam dai in bara ..
Subiect închis