Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2014, 23:55:59
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Diavolul , care este tatal minciunii, a strecurat in mintea unor oameni minciuna invatandu-i sa spuna nu cand este da si da cand este nu. Si tot diavolul i-a invatat apoi sa spuna ca nu sunt mincinosi ci doar sarcastici.

Legat de a doua parte a mesajului tau pot sa iti spun ca diavolul , inaltandu-se pe sine si dorind sa fie el un dumnezeu, incearca sa imite chiar si pe Dumnezeu. Si aceasta s-a intamplat din toate timpurile nu doar de acum, si astfel au fost si sunt inchinatori la baal, si krihsna, la budha sau alah. De-a lungul timpului au existat foarte multi falsi dumnezei si acestia vor mai exista si bineinteles si oameni inselati de acestia au fost si vor mai fi.

La fel se intampla si in sanul crestinatatii, au fost si vor mai fi hristosi mincinosi. Cred ca ar fi foarte bine sa fim corecti cu noi insine si sa cautam sa aflam totusi care sunt hristosii mincinosi.
Um... n-am intentionat sa mint cu nimic... sarcasmul nu prea e minciuna, avand in vedere ca tonul si modul de scrie (in cazul acesta) il fac evident.

Oricum, cred ca am cam deviat de la subiectul threadului. Nunti mixe, anyone?
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 04:17:59
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Apropos de fericire - ca răspuns pentru cei ce ridică în slăvi fericirea suedezilor și a alte fericiri de acest gen:

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sf. Macarie de la Optina despre PACEA BUNA si PACEA INSELATOARE

“Gandurile care aduc descumpanire si neliniste sunt de la diavol. Gandurile ‘dupa Dumnezeu’ aduc siguranta, indrazneala si pace.
Cat despre oamenii care traiesc, chipurile, o anumita fericire, desi nu au o viata duhovniceasca si desi nu se intereseaza de trairea crestina autentica, de trairea interioara, si sunt plini de pace si de fericire, ei bine, afla ca acestia traiesc o pace falsa – pacea stricacioasa a lumii acesteia -, nu adevarata pace a Domnului nostru Iisus Hristos.
De fiecare data cand ne adunam fortele sufletesti si punem cu hotarare bazele unui nou inceput al vietii interioare, in calea noastra intalnim o furtuna de tot felul de piedici si ispite. Dar tocmai datorita acestui razboi demonic, lupta duhovniceasca ne aduce roade. Dar ce tot zic! Acest razboi pe care-l purtam este absolut necesar, fie ca suntem calugari, fie ca suntem mireni.
Insa cei care, traind in fericirea lor inselatoare, nu cunosc problemele deosebite si greutatile vietii duhovnicesti, cei care sunt multumiti de ei insisi si satisfacuti, fara sa le pese si fara sa se intristeze de nimic, acestia poate ca, intr-adevar, vor trai peste o suta de ani pe acest pamant trecator, dar nu vor gusta niciodata din pacea pe care noi o cautam si pe care am inceput de pe acum sa o gustam. Aceasta este pacea de “mai presus de minte“, care ii daruieste sufletului Duhul cel Sfant. Este pacea care se dobandeste numai cu efort si cu stradanie. Este darul lui Dumnezeu, oferit la capatul multor lupte cu noi insine si cu demonii. Astazi ne da un strop mic, maine, o inghititura, dupa aceea, si mai mult, si tot asa, viata intreaga, plina de razboaie, furtuni, piedici si amaraciuni, pe drumul nostru duhovnicesc“...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 04:20:49
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nunti mixe, anyone?
Nu, merci! Adică nu mi-ar trebui așa ceva...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 11:50:08
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Nunti mixe, anyone?
Sunt OK, cu o singura conditie: nici barbatul nici femeia sa nu fie credinciosi practicanti.

Pot trai in concubinaj, poate sa-i cunune vraciul, să faca nunta în moscheie si in pagoda si in biserica, sa se treaca succesiv la samanism, islam, ateism, crestinism si hinduism. Doar de dragul de a fi impreuna poa sa se boteze ortodox s™i adventist s™i budist si in vana si in cristelnita si in Gange. De ce nu? Dumnezeu a facut pe om după chipul Său; a făcut bărbat și femeie. Asa ca femeia si barbatul vor trai impreuna cat va tine lumea. Si pot fi fericiti impreuna. Depinde de ei. N-au decat o spoiala de religie. Subectu credinta doi bani nu face in relatia lor. Nici nu-i apropie nici nu-i desparte.

E mai greu de inteles dar cand e vorba de un barbat sau o femeie care vor sa se casatoreasca si ei chiar isi iau credinta in serios, astia nu pot face casatorii mixte. Credinta si principiile lor nu le permit. Nu le permite Evanghelia, nu le permite legea lor, nu le permite Dumnezeu. Iar daca unul din ei se casatoreste cu un heterodox, va fi vai si amar viata lor. Ca pentru unu din ei credinta si biserica chiar contează. Si in cel mai important aspect al vietii lor, ei sunt un strain unul pentru celalalt. Adica e atat de nasol cat nici nu se poate exprima.

Se poate sa fie cununati in biserica un ortodox s™i unul de altă credinta? Da, fara probleme. Heterodoxul devine ortodox.
Sau alta variantă e să-l minta pe preot si gata. Se poate, normal. S˜i fiecare va trage ponoasele.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 13:09:33
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Sunt OK, cu o singura conditie: nici barbatul nici femeia sa nu fie credinciosi practicanti.

Pot trai in concubinaj, poate sa-i cunune vraciul, să faca nunta în moscheie si in pagoda si in biserica, sa se treaca succesiv la samanism, islam, ateism, crestinism si hinduism. Doar de dragul de a fi impreuna poa sa se boteze ortodox s™i adventist s™i budist si in vana si in cristelnita si in Gange. De ce nu? Dumnezeu a facut pe om după chipul Său; a făcut bărbat și femeie. Asa ca femeia si barbatul vor trai impreuna cat va tine lumea. Si pot fi fericiti impreuna. Depinde de ei. N-au decat o spoiala de religie. Subectu credinta doi bani nu face in relatia lor. Nici nu-i apropie nici nu-i desparte.

E mai greu de inteles dar cand e vorba de un barbat sau o femeie care vor sa se casatoreasca si ei chiar isi iau credinta in serios, astia nu pot face casatorii mixte. Credinta si principiile lor nu le permit. Nu le permite Evanghelia, nu le permite legea lor, nu le permite Dumnezeu. Iar daca unul din ei se casatoreste cu un heterodox, va fi vai si amar viata lor. Ca pentru unu din ei credinta si biserica chiar contează. Si in cel mai important aspect al vietii lor, ei sunt un strain unul pentru celalalt. Adica e atat de nasol cat nici nu se poate exprima.

Se poate sa fie cununati in biserica un ortodox s™i unul de altă credinta? Da, fara probleme. Heterodoxul devine ortodox.
Sau alta variantă e să-l minta pe preot si gata. Se poate, normal. S˜i fiecare va trage ponoasele.

Exista consecinte daca un heterodox devine ortodox formal (prin botez, etc), dar isi pastreaza credinta de dinainte? (Asta doar ca sa fie langa persoana iubita, presupusa ortodoxa practicanta)
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:03:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Dpdv lumesc? Nu.
Dpdv spiritual? O să vedeți...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:45:47
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Exista consecinte daca un heterodox devine ortodox formal (prin botez, etc), dar isi pastreaza credinta de dinainte? (Asta doar ca sa fie langa persoana iubita, presupusa ortodoxa practicanta)
După vechea morala, nenea cam comite o minciuna devenind „ortodox formal (prin botez, etc)”. Ca asa zice vechea morala: „sa nu minti!”. Iar el trage minciuni cat roata carului. În sfanta biserica.

Morala moderna, ateista, care o corecteaza pe cea veche zice pe direct: „minte frate daca ți-e de folos!”.
Etica situationala i-ar mai zice unii.

Dar, dupa altii, minciuna tot minciuna e, chiar dac-o zici in biserica. Si e un pacat. Și are urmari. Serioase. Ca asa scrie la evanghelie: „ veti suferi pedeapsa care va va ajunge pentru pacatul vostru.”
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 18:51:54
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Sunt practicante sotiile?
Una din ele chiar nu stiu. Cealalta este practicanta, o vad des la biserica.

Citat:
Morala moderna, ateista, care o corecteaza pe cea veche zice pe direct: „minte frate daca ți-e de folos!”.
Etica situationala i-ar mai zice unii.
Nu vad unde incurajeaza societatea minciuna in mod oficial. Din cate stiu eu, o condamna.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 19:02:26
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vad unde incurajeaza societatea minciuna in mod oficial. Din cate stiu eu, o condamna.
Inseamna ca ti-ai raspuns singur: trecerea unui protestant la ortodoxie "in mod formal", de dragul vreunui avantaj lumesc, e o minciuna condamnabila si in veacul acesta si in cel viitor.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 19:03:14
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Inseamna ca ti-ai raspuns singur: trecerea unui protestant la ortodoxie "in mod formal", de dragul vreunui avantaj lumesc, e o minciuna condamnabila si in veacul acesta si in cel viitor.
Multumesc frumos. Chiar mi-am raspuns singur. :D
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 14:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 20:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 12:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 13:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 21:29:10