Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2014, 14:01:53
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Uite-o pe asta cu picioarele de balena. Se pare ca Hovind avea dreptate: Fara "picioare" balenele nu s-ar putea inmulti.

http://www.sciencedaily.com/releases...0908121536.htm

"Intelegerea comuna a fost pentru mult timp ca aceste oase sunt simple vestigii care dispar incet [...].
Imi permit sa dau si eu un citat:
Citat:
This study provides evidence that sexual selection can affect internal anatomy that controls male genitalia. These important functions may explain why cetacean pelvic bones have not been lost through evolutionary time.
Spre deosebire de tine, eu am citat chiar din rezumatul studiului la care faci referire, nu din tabloidul de stiinta din care ai citit si citat tu. Studiul original a aparut in revista Evolution (ce chestie).
Vechi 22.09.2014, 14:12:13
t4ilgunn3r's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și care e cea corectă?
Și cum se face că între unele metode diferențele sunt imense?
Concluzie: probabiliatea ca ele să fie aproape de adevăr este foarte mică, ca să nu spun nulă. Adepții metodelor de datare admit că peste 2000 sau 3000 de ani ele devin extrem de îndoielnice.
Priceperea ta asupta sistemelor de datare e indoielnica. O sa ai surpriza sa gasesti contraargumente la afirmatiile tale chiar pe acest topic.
Vechi 22.09.2014, 21:27:20
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Imi permit sa dau si eu un citat:

Spre deosebire de tine, eu am citat chiar din rezumatul studiului la care faci referire, nu din tabloidul de stiinta din care ai citit si citat tu. Studiul original a aparut in revista Evolution (ce chestie).
Ce tare esti, adica aia interpreteaza lucrurile in lumina evolutiei deci cine crede altceva greseste.
E normal sa faca asta si e treaba lor.
Important este ca oasele respective au un rol nu-s ramasite inutile asa cum se credea pana acum. Ca evolutionismul poate explica orice (daca oasele sunt inutile asta e dovada pentru evolutie, daca oasele au un rol asta e dovada pentru evolutie ), e problema celor care cred in ideologia respectiva.
Vechi 22.09.2014, 21:54:04
t4ilgunn3r's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce tare esti, adica aia interpreteaza lucrurile in lumina evolutiei deci cine crede altceva greseste.
E normal sa faca asta si e treaba lor.
Important este ca oasele respective au un rol nu-s ramasite inutile asa cum se credea pana acum. Ca evolutionismul poate explica orice (daca oasele sunt inutile asta e dovada pentru evolutie, daca oasele au un rol asta e dovada pentru evolutie ), e problema celor care cred in ideologia respectiva.
Evolutionismul nu poate explica totul, dar lucrurile esentiale le explica destul de bine. Asta inseamna o teorie: o explicatie coerenta a diverselor fapte.

Si vezi ca gresesti putin: oasele respective nu sunt necesare pentru reproducerea cetaceelor ci in selectia sexuala; ceva ce nu are sens decat in paradigma evolutionista.
Vechi 22.09.2014, 22:01:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Evolutionismul nu poate explica totul, dar lucrurile esentiale le explica destul de bine. Asta inseamna o teorie: o explicatie coerenta a diverselor fapte.

Si vezi ca gresesti putin: oasele respective nu sunt necesare pentru reproducerea cetaceelor ci in selectia sexuala; ceva ce nu are sens decat in paradigma evolutionista.
Oasele au rol in selectia sexuala. Ce inseamna concret lucrul asta ? :)))))))
Poti spune ca selectia sexuala face ca oasele sa se dezvolte mai mult, da nu ca asta e rolul lor, rolul lor e sa sustina niste muschi. Da nu ma mir ca dai cu bata in balta.
Vechi 22.09.2014, 23:26:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Mulțumesc frumos pentru rezumatul oferit.
Cătălin, eu cred că Origen și ceilalți teologi din școlile amintite sunt așa de mari pe lângă noi încât, deși azi vedem poate mai departe decât ei în anumite privințe (cu ajutorul urmașilor lor, așadar cu proptelele altor titani ai smereniei și nepătimirii), nu ne putem simți decât niște furnici cocoțate pe umerii unor uriași... Poate că vedem mai departe în zare, câtă vreme ne-am cocoțat pe umerii ori pe creștetul lor, însă dacă ei se scutură un pic de praf, mă tem că picăm drept în jos și rămânem pe veci în bezna cine știe cărei gropițe din vreun mușuroi oarecare...
Totusi, Origen si altii au fost condamnati ca eretici, nu putem spune ca sunt asa mari sau un exemplu. In schimb sfintii trei ierarhi, da.
Vechi 22.09.2014, 23:59:47
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Sfinții Trei Ierarhi au picat chiar din cer?
Să nu fi avut oare nimic folositor de luat de la cele două școli teologice? Au apărut așa, ca o generație spontanee? Ca Afrodita din spuma mării?
Vechi 23.09.2014, 11:45:04
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:

Ba da ,evolutionismul "explica" totul.Altfel nu era posibil sa mai stea in picioare dupa atatea descoperiri care il contrazic.Teoria evolutionista asimileaza orice informatie noua, considerand-o apriori dovada evolutionista,apoi o pileste,taie,slefuieste pana se potriveste.Desigur ca simultan arunca peste bord orice conceptie eronata avuta anterior.Evolutionismul e ca pasarea Piltdown,pardon ca pasarea Phoenix.
Vechi 23.09.2014, 13:53:24
t4ilgunn3r's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Ba da ,evolutionismul "explica" totul.Altfel nu era posibil sa mai stea in picioare dupa atatea descoperiri care il contrazic.Teoria evolutionista asimileaza orice informatie noua, considerand-o apriori dovada evolutionista,apoi o pileste,taie,slefuieste pana se potriveste.Desigur ca simultan arunca peste bord orice conceptie eronata avuta anterior.Evolutionismul e ca pasarea Piltdown,pardon ca pasarea Phoenix.
Elucubratii; daca evolutionismul nu are (inca) modele pentru unele din mecanismele sale, asta nu inseamna ca "exista descoperiri care il contrazic", altele decat in imaginatia ta. Este adevarat ca la aparitia unor fapte care contrazic o idee, conceptie etc, acea idee este abandonata. Asa functioneaza stiinta. Nici o teorie nu este perfecta, si nici T.E. nu face exceptie, dar macar T.E. este o teorie. Creationismul nu este o teorie.
Vechi 23.09.2014, 17:03:51
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:
Elucubratii; daca evolutionismul nu are (inca) modele pentru unele din mecanismele sale, asta nu inseamna ca "exista descoperiri care il contrazic", altele decat in imaginatia ta. Este adevarat ca la aparitia unor fapte care contrazic o idee, conceptie etc, acea idee este abandonata. Asa functioneaza stiinta. Nici o teorie nu este perfecta, si nici T.E. nu face exceptie, dar macar T.E. este o teorie. Creationismul nu este o teorie.
Tu chiar stii ca evolutionismul e adevarat.E minunat sa intalnesti astfel de oameni care stiu cu adevarat...chestii.Am inteles ca trebuie sa fii educat, sa ai un nivel de cultura superior ca sa intelegi chestii din teoria evolutiei.Tocmai de aceea tu vrei sa ne ajuti pe noi sa intelegem realitatea.Asta e o atitudine cu adevarat nobila.
Subiect închis