Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2014, 19:29:29
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Chestia cu rationamentul cand o terminam?
Vechi 31.10.2014, 19:31:49
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Chestia cu rationamentul cand o terminam?
never, never...,never.
Vechi 31.10.2014, 19:47:07
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
never, never...,never.
Probabil...
Vechi 01.11.2014, 09:30:35
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Din ce punct de vedere ?
Pentru ca, orice activitate a omului ce are ca scop, fie mentinerea/dezvoltarea/mentenanta/apararea unei societatii, este o profesie.
Preoția nu este o profesie. Preoția este o Taină sfântă.

Noi, ortodocșii, am pierdut însă acest adevăr, se pare. Și iată, arătăm o inocență deplină în această privință. Chiar dacă ne credem oameni instruiți și buni creștini.
*
Câteva precizări: http://www.crestinortodox.ro/religie...ul-135009.html

Preotia incepe in cer “Nu voi m-ati ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi (Ioan XV,16),si se prelungeste pe pamant in persoane alese.

*
Tineri care n-aveau nici o chemare launtrica ,oameni lipsiti de orice vocatie pentru sfanta slujba a preotiei, si-au inabusit constiinta, si determinati de consideratii de ordin pur extern, de interese materiale, familiale,etc,s-au inscris la Teologie si s-au facut preoti.

Se intelege ca ,din asemenea elemente n-au putut iesi aproape niciodata pastori de suflete ideali,preoti devotati cu toata fiinta lor,indeplinirii misiunii sacerdotale.”

*
Sfantul Simeon episcopul Tesalonicului spunea: “Prin taina preotiei, preotul devine insusi serafimul care vede direct tainele lui Dumnezeu, se apropie de ele, se face partas lor, le detine si le savarseste.

Caci noi suntem detinatori ai tainelor lui Dumnezeu. Prin taina preotiei noi am devenit statatori inaintea lui Dumnezeu si organe prin care altii sunt pusi in legatura cu Creatorul,am devenit cale si povatuitori altora,spre lumina cea adevarata. Prin taina preotiei am devenit heruvimi care vad pe cel ce vede toate si purtatori de foc care tin carbunele cel viu. Prin taina preotiei noi suntem tronul pe care se odihneste cel ce este pretutindeni si vesnic neobosit. Prin taina preotiei noi suntem ingerii care liturghisesc jos pe pamant liturghia pe care ingerii o slujesc in ceruri “.
Vechi 02.11.2014, 09:25:33
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Preoția nu este o profesie. Preoția este o Taină sfântă.

Noi, ortodocșii, am pierdut însă acest adevăr, se pare. Și iată, arătăm o inocență deplină în această privință. Chiar dacă ne credem oameni instruiți și buni creștini.
*
Câteva precizări: http://www.crestinortodox.ro/religie...ul-135009.html

Preotia incepe in cer “Nu voi m-ati ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi (Ioan XV,16),si se prelungeste pe pamant in persoane alese.

*
Tineri care n-aveau nici o chemare launtrica ,oameni lipsiti de orice vocatie pentru sfanta slujba a preotiei, si-au inabusit constiinta, si determinati de consideratii de ordin pur extern, de interese materiale, familiale,etc,s-au inscris la Teologie si s-au facut preoti.

Se intelege ca ,din asemenea elemente n-au putut iesi aproape niciodata pastori de suflete ideali,preoti devotati cu toata fiinta lor,indeplinirii misiunii sacerdotale.”

*
Sfantul Simeon episcopul Tesalonicului spunea: “Prin taina preotiei, preotul devine insusi serafimul care vede direct tainele lui Dumnezeu, se apropie de ele, se face partas lor, le detine si le savarseste.

Caci noi suntem detinatori ai tainelor lui Dumnezeu. Prin taina preotiei noi am devenit statatori inaintea lui Dumnezeu si organe prin care altii sunt pusi in legatura cu Creatorul,am devenit cale si povatuitori altora,spre lumina cea adevarata. Prin taina preotiei am devenit heruvimi care vad pe cel ce vede toate si purtatori de foc care tin carbunele cel viu. Prin taina preotiei noi suntem tronul pe care se odihneste cel ce este pretutindeni si vesnic neobosit. Prin taina preotiei noi suntem ingerii care liturghisesc jos pe pamant liturghia pe care ingerii o slujesc in ceruri “.
Dar nu ma refeream dpdv Dogmatic.Ma refeream dpdv administrativ/juridic:
http://www.aippimm.ro/articol/info_u...formulare_1415
(vezi Codul CAEN: 246027)
Vechi 02.11.2014, 09:34:38
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Voi ateii îmblăniți în creștini îl băgați în administrația voastră și pe Dumnezeu și pe toți ai Lui...:)
Mari oameni, cuprinzătoare jurisdicții!
Vechi 02.11.2014, 10:41:19
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Voi ateii îmblăniți în creștini îl băgați în administrația voastră și pe Dumnezeu și pe toți ai Lui...:)
Mari oameni, cuprinzătoare jurisdicții!
Nu cred ca oaie e ateu :P
Vechi 02.11.2014, 11:07:57
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Papa Francisc: "Dumnezeul catolic a creat lumea prin Big Bang!"

Altfel spus, in prima zi (etapa) a creatiei, dupa parerea catolicilor, a fost singularitatea si explozia primordiala Big-Bang rezultata in urma ciocnirii a mai multor universuri paralele aflate intr-un spatiu cu cel putin 11 dimensiuni.

Altfel spus, catolicii afirma de fapt indirect ca Universul exista dintotdeauna el nefiind creat de nimeni, la fel cum afirmau si filosofii greci. Oare cand au fost creati ingerii, daca ar fi sa ne luam dupa catolici, inainte sau dupa Big-Bang ? Dar omul, rezultat in urma evolutiei intamplatoare dupa parerea lor, are suflet sau nu are, ce spun catolicii ?

De cand catolicii au apreciat ca filosofia + religia = love, de atunci a inceput decaderea "catolicismului", au aparut sectele neoprotestane ... si oamenii si-au creat un Dumnezeu personal total diferit si fara legatura cu religia ortodoxa.
Interpretarea Bibliei dupa cum ii taie capul si "Sola Scriptura" sunt rezultatele din urma fuziunii filosofiei cu religia.

Cine mai crede ca creationismul si evolutionismul sunt sisteme care interfereaza este ori naiv ori orbit de stiinta atee.

Last edited by AlbertX; 02.11.2014 at 11:42:11.
Vechi 02.11.2014, 11:48:23
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
si oamenii si-au creat un Dumnezeu personal total diferit si fara legatura cu religia ortodoxa.
Pai si Dumnezeul ortodox nu este tot o interpretare personala (dar populara) a Dumnezeului evreiesc?
Vechi 02.11.2014, 12:05:03
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai si Dumnezeul ortodox nu este tot o interpretare personala (dar populara) a Dumnezeului evreiesc?
Nu mai ametitule, nu, dar nu ai cum sa realizezi ... ca nu prea te duce agregatu.
Subiect închis