Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2014, 23:34:17
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Îndemnul la inactiune si ne-exercitarea dreptului la vot (câstigat cu greu!), pentru că vezi Doamne, peste tot sunt interese străine, nu mi se pare sănătos. Este paranoia curată. Oameni buni, stând cu bratele în sân nu se va schimba niciodată nimic. Poate însă că acest neamt Klaus Iohannis pe care l-a dat Domnul pământului românesc să fie buturuga mică, care răstoarna carul mare al coruptiei si al minciunii care vrea să stea la masa cu Cezarul.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 23:55:15
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Îndemnul la inactiune si ne-exercitarea dreptului la vot (câstigat cu greu!), pentru că vezi Doamne, peste tot sunt interese străine, nu mi se pare sănătos. Este paranoia curată. Oameni buni, stând cu bratele în sân nu se va schimba niciodată nimic. Poate însă că acest neamt Klaus Iohannis pe care l-a dat Domnul pământului românesc să fie buturuga mică, care răstoarna carul mare al coruptiei si al minciunii care vrea să stea la masa cu Cezarul.
Nu stiu cata parnoia este, ar fi bine sa fie asa, dar eu am ajuns la concluziile
mele pe cale rationala, judecand si punand cap la cap lucrurile.Ceea ce ma
suprinde este ca am ajuns la aceiasi concluzie cu acest sfant(concluzia incepe de la
minutul 1:16).Vezi linkul de la sfarsit.
Citat:
Îmi pare rău că judeci atât de pragmatic, precum ai și spus, văzând doar lucrurile din afară, dându-le o importanță covârșitoare.
Pai da, eu sunt un tip pragmatic.Asa este cladit rationamentul meu.Este de tip pragmatic.Dar pe logica pragmatica
am ajuns la acelasi concluzii, la care a ajuns si acest sfant(el a ajuns pe cale Duhovniceasca)
De la minutul 1:16 in sus.
http://www.youtube.com/watch?v=fZ971qfcGgE

Last edited by oaie_cugetatoare; 16.11.2014 at 00:01:05.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 00:11:24
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Părintele Iustin Parvu nu cred că a îndemnat la a-ti bate joc de votare, din contră : chiar spune că trebuie făcută cu prudentă si întelepiune. :) Finalul acela cu a pune stampila pe toti este praf în ochi, tocmai pentru că părintele nu a vrut să fie partizan si să dea "indicatii pretioase".
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 00:21:31
Banned

Implicit

Citat:
Părintele Iustin Parvu nu cred că a îndemnat la a-ti bate joc de votare, din contră : chiar spune că trebuie făcută cu prudentă si întelepiune. :) Finalul acela cu a pune stampila pe toti este praf în ochi, tocmai pentru că părintele nu a vrut să fie partizan si să dea "indicatii pretioase".
De la minutul 1:16 parintele spune clar cu subiect & predicat,ca raspunzi pentru actiunile tale in fata lui Dumnezeu,
iar faptul ca spune sa pui stampila peste toti, este o forma de a-i spune lui
Dumnezeu ca nu alegi pe nimeni, deoarece nu vrei sa fii partas la faptele
ce le vor savarsi cei carora le-ai dat girul.
O alta forma de a-ti manifesta acest lucru este sa nu te duci.Same thing.

Cat despre faptul ca parintele n-a vrut sa fie partizan, eu nu cred ca asta a fost intentia.Scopul parintelui nu este de a se feri sa dea indicatii ci scopul lui este sa spuna adevarul.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 00:28:26
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

S-avem dreaptă socoteală. Până si Hristos a zis să dăm Cezarului ce este al Cezarului. Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul. Sorry, dar rămân la interpretarea mea a video-ului cu părintele Iustin Parvu. Si cred că s-ar întoarce în mormânt să stie că este folosit de unii ca sprijin pentru indiferenta civică.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 00:44:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
S-avem dreaptă socoteală. Până si Hristos a zis să dăm Cezarului ce este al Cezarului. Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul. Sorry, dar rămân la interpretarea mea a video-ului cu părintele Iustin Parvu. Si cred că s-ar întoarce în mormânt să stie că este folosit de unii ca sprijin pentru indiferenta civică.
Mirela, nu mai da curs provocarilor. Oricum n-o scoti la capat. Eu stiu un lucru: nu poti judeca un om pentru ce nu a facut. Deocamdata despre Ponta stim bine ce a facut si de ce e in stare. Mai mult: el vorbeste deja dintr-o pozitie superioara din punct de vedere informational. Pe Iohannis, pana nu-l vedem "la treaba", nu-l putem judeca, nici ca e bun, nici ca e rau. Mie imi place fiindca nu se lauda si nu promite. Din experienta stiu ca cei ce promit, oriunde ar fi, nu sunt in stare de mare branza. Prima data cand am fost rugat sa vorbesc despre ce stiu sa fac, atunci cand am aplicat pentru un job bine platit, am spus atat: "Nu-mi place sa vorbesc despre mine. Prefer sa las lucrurile sa vorbeasca in locul meu!" Si iata, de atunci a trecut mult timp, iar eu multumesc lui Dumnezeu pentru sansa pe care mi-a dat-o. Asa si cu Iohannis.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 00:51:17
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Mirela, nu mai da curs provocarilor. Oricum n-o scoti la capat. Eu stiu un lucru: nu poti judeca un om pentru ce nu a facut. Deocamdata despre Ponta stim bine ce a facut si de ce e in stare. Mai mult: el vorbeste deja dintr-o pozitie superioara din punct de vedere informational. Pe Iohannis, pana nu-l vedem "la treaba", nu-l putem judeca, nici ca e bun, nici ca e rau. Mie imi place fiindca nu se lauda si nu promite. Din experienta stiu ca cei ce promit, oriunde ar fi, nu sunt in stare de mare branza. Prima data cand am fost rugat sa vorbesc despre ce stiu sa fac, atunci cand am aplicat pentru un job bine platit, am spus atat: "Nu-mi place sa vorbesc despre mine. Prefer sa las lucrurile sa vorbeasca in locul meu!" Si iata, de atunci a trecut mult timp, iar eu multumesc lui Dumnezeu pentru sansa pe care mi-a dat-o. Asa si cu Iohannis.
Bine zici, Moshule. Dumnezeu să ne ajute !
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 00:49:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul.
Eu, unul, voi mai merge la vot cand voi vedea un candidat care sa vina cu un program crestin. In prezent, nu vad asa ceva.

Deocamdata, situatia este urmatoarea:
S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a unsului Său, zicând:
"Să rupem legăturile lor și să lepădăm de la noi jugul lor".
Cel ce locuiește în ceruri va râde de dânșii și Domnul îi va batjocori pe ei!

Este descrisa in acest document

Prin urmare, neavand cu care imparat sa votez, consider ca cel mai bun mod de a-mi indeplini datoria cetateneasca este votul nul. Fiindca nula este si valoarea politicienilor din arena in care se dau in spectacol.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 01:11:28
Banned

Implicit

Citat:
S-avem dreaptă socoteală. Până si Hristos a zis să dăm Cezarului ce este al Cezarului. Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul.
Aici este discutabil.Imi aleg conducatorul atunci cand stiu ca ce aleg va sluji
in interesele poporului sau si cu frica de Dumnezeul meu. Adica o fac in
cunostiinta de cauza.Dar cand stiu ca orice va veni la conducere va domni
in spiritul lui Antihrist, eu nu ma fac partas la asa ceva.
Chestia cu Cezarul se refera la impozite si legi. Dar este la mintea cocosului
ca daca Cezarul incepe sa lucreze impotriva Dumnezeului meu atunci nu
ascult de Cezar.

Stii ca in Biblie apare votul ? Dar stii unde apare votul ?, uite aici:
http://www.youtube.com/watch?v=rs-nHYYmors#t=02m17s
Jesus or Barabas , time to vote ! And they did it.Si-au facut "datoria civica"
la vremea respectiva, dar au facut-o in necunostiinta de cauza.Habar n-aveau ce votau.
Ei doar dadeau din gura.Habar n-aveau de implicatiile votului lor.
Ei bine se pare ca aceasta neglijenta sau grija de "a se afla in treaba" a fost
platita de copii lor cu varf si indesat.
Si istoria se repeta, si azi si maine, si tot asa, o vor duce oamenii din greu
si mai greu.Pentru ca oamenii isi fac singuri greul.

Citat:
Sorry, dar rămân la interpretarea mea a video-ului cu părintele Iustin Parvu. Si cred că s-ar întoarce în mormânt să stie că este folosit de unii ca sprijin pentru indiferenta civică.
Nope.Nu este folosit de nimeni.Pur si simplu am dat acest exemplu ca sa vezi
ca sa vezi ca realitatea reala (daca putem sa-i zicem asa) este totul diferita
de realitatea impusa de altii.Si se poate ajunge la aceasta realitate reala
fie prin cale Duhvniceasca cu ajutorul lui Dumnezeu, fie pe cale rationala tot
cu ajutorul lui Dumnezeu.

Iar daca am fi sa discutam despre vot... ehehe mult sunt de spus.
Ideea este ca votul este cea mai strasnica masinarie de manipulare inventata
vreodata.

Daca o sa te uiti pe programul politic a celor de asa-zisi de dreapta(in realitate nu exista asa ceva) o sa vezi
ca o masura este scoaterea religiei din scoli. Cei care sunt la putere acum, au dat o hotarare in acest sens acum.
Deci despre ce discutam noi aici ? Stanga/Dreapta ? Nu exista asa ceva.Exista doar interese meschine economice
si sa urmareste distrugerea acestui popor. I s-a luat totul si acum i se va lua si credinta.
Si toate asta s-au facut prin...ehm...vot.

Uneori stau si ma gandesc ca daca mi-as fi pus calitatile in slujba raului
as fi devenit multi-miliardar in maxim 2 ani, la cata inteligenta este in lumea
asta.

Last edited by oaie_cugetatoare; 16.11.2014 at 01:19:45.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 01:48:33
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul

Uneori stau si ma gandesc ca daca mi-as fi pus calitatile in slujba raului
as fi devenit multi-miliardar in maxim 2 ani, la cata inteligenta este in lumea
asta.
Vai, ce de virtuti! Si cata modestie!... Si cata smerenie!... Daca tu crezi ca este cineva pe forumul asta lipsit de imaginatie in cele rele care... vin de unde vin, te inseli, asa cum vede oricine ca te inseli. Nu brava pentru cel ce crezi tu ca esti in stare. Nu tu ai virtuti, ci mila lui Dumnezeu e mare. Dar asta nu dureaza mult, daca indraznesti sa-l provoci pe cel ce te ispiteste.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Răspunde