http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C...n_Rom%C3%A2nia
Romania nu se defineste ca stat laic, sau secular. Nu stiu de ce insistati sa tot puneti asta in text. Romania asigura egalitatea cultelor, nediscriminarea, dar laicitatea nu e o valoare constitutionala. 128.93.62.28 8 februarie 2006 14:41 (EET)
În Constituție nu scrie nici că pământul este rotund. Mi se pare ridicol să susții că un stat modern ar putea fi altceva decât un stat laic. Sau este cineva de părere că România ar fi o țară teocratică?! --Mihai Andrei 8 februarie 2006 14:44 (EET) PS. Nici funamentaliștii arabi nu par să înțeleagă faptul că jurnalistul caricaturist și guvernul danez sunt două categorii distincte și că statul danez nu are nici un fel de monopol asupra conștiinței sau convingerilor religioase și nereligioase ale cetățenilor săi și de aceea nu este responsabil de promovarea unei religii sau opinii de orice natură. De altfel nici funcționarii români nu sunt responsabili cu favorizarea Bisericii Ortodoxe, deși de 60 de ani încoace s-au specializat în acest domeniu. Cred că a sosit timpul ca aceste practici să înceteze. Sau nu? --Mihai Andrei 8 februarie 2006 14:48 (EET)
Nu mai trai intr-o realitate inventata. Romania nu e un concept, e o realitate. Si nicaieri nu e scris "laic". In alte constitutii e scris. De exemplu, in Franta, in scoli, fetele nu au voie sa intre cu valuri islamice. In Romania asa o restrictie nu exista. Las-o moarta cu critica BOR, uita-te unde traiesti. Dpotop 8 februarie 2006 15:02 (EET)