![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||||||
|
||||||||
|
Eu n-am spus asa ceva.Tu ai interpretat asa.Eu doar am facut o analogie
pe baza unei metafore.N-are nici o legatura cu cele interpretate de tine. Atentie la neatentie. Citat:
Citat:
Daca omul are acces la morala asta nu este obligatoriu s-o puna in aplicare. Si asta din cauza liberului-arbitru. Omul decide daca sa puna in aplicare morala sau nu. Este alegerea sa. * Citat:
Citat:
fara sa stii.Deci prin urmare Socrate cautand Adevarul fara sa-si dea seama s-a apropriat de Dumnezeu. Intrebare: si-a dat seama Socrate de acest lucru ? Citat:
Ea nu a fost inventata de om.Ea a fost inventata de Dumnezeu.Toti cei care locuiesc in Rai, impartasesc legile moralei, pentru ca sunt legile lui Dumnezeu.Din momement ce omul este facut dupa chipul si asemnarea lui Dumnezeu, este normal ca acesta(omul) sa mosteneasca conceptele de morala, deoarce legile moralei reprezinta atribute Dumnzeiesti. De altfel, cand omul a fost in ratacire mare,Dumnezeu i-a amintit omului ca exista morala, atunci cand i-a dat lui Moise, Decalogul.Adica i-a spus omului cu subiect si predicat, legile moralei.Daca vei analiza mai bine fiecare lege din Decalog vei vedea ca fiecare lege, reprezinta la randul ei, un subsistem unic de legi ale moralei. Stiai ca din 10 legi(Decalogul), unde fiecare lege reprezinta la randul sau un subsistem de legi morale, rezulta 464 de legi propriuzise ale moralei. Pai si atunci cum ar putea omul sa respecte pe toate.Pai respectand Decalogul le respecta pe toate.Pentru ca daca respecta o porunca din Decalog, automat respecta si legile de morala care se desprind din aceea porunca ? Dupa ce Dumnezeu, a dat Decalogul, la scurt timp omul iarasi a ajuns in ratacire si atunci Dumnezeu-Tatal l-a trimis pe Dumnezeul Fiul pentru a salva iarasi omenirea de la un dezastru iminent, de care omenirea nu era constienta. Adica a mai dat o sansa omenirii si atunci avem: Citat:
Citat:
Citat:
Concluzii:in afara de Dumnezeu n-ai morala, ai doar intentii.Iar de obicei intentiile omului cam dispar atunci cand intalneste o oportunitate de a obtine profituri(de orice fel) si asta pentru ca firea omului este una decazuta. |
|
|