Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2014, 10:20:43
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Stiti, multa lume mai putin credincioasa se intreaba " de ce Dumnezeu ( daca exista) , a permis, de exemplu, ca un copil sa fie mancat de caini sau de ursi, etc..."...dar noua oare de ce ne-a permis sa ne putem ucide copiii cu mana noastra ???
In virtutea carui rationament, al celui ca " noi i-am facut" (noi ii...)? Dar nu El ne-a facut de fapt pe toti ???

In fine...
Am auzit persoane care sustin ca s-ar putea sa-si fi visat copiii...pe care nu i-au facut ..nu stiu acum daca e posibil asa ceva, desi nimeni nu reglementeaza ce putem visa si ce nu :), avem " libertate" absoluta la acest capitol...
Si mie mis-a intamplat de cateva ori sa visez ca am copii mari ( ma rog, de cativa ani, nu foarte mari, dar nici cu varsta exacta care ar fi trebuit sa o aiba), si nu stiu ce sa cred, ca poate voi mai avea vreodata copii, sau ca ...fura si se dusera ??? Sau n-ar trebui sa interpretez in nici un fel, pentru ca viitorul, desi previzibil de multe ori, inca nu s-a scris?

Dar trebuie sa recunosc, ca o asemenea fapta, desi foarte des practicata, te poate impinge ori la necredinta, ( preferi sa crezi ca nu te-a " vazut" si nu te judeca nimeni, ai facut ce trebuia, etc), ori la deznadejde si nebunie ....
Reply With Quote
Vechi 28.11.2014, 10:45:24
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=114
Psalmul 114

Iubit-am pe Domnul, că a auzit glasul rugăciunii mele,
2. Că a plecat urechea Lui spre mine și în zilele mele Îl voi chema.
3. Cuprinsu-m-au durerile morții, primejdiile iadului m-au găsit; necaz și durere am aflat
4. Și numele Domnului am chemat: "O, Doamne, izbăvește sufletul meu!"

5. Milostiv este Domnul și drept și Dumnezeul nostru miluiește.

6. Cel ce păzește pe prunci este Domnul; umilit am fost și m-am izbăvit.
7. Întoarce-te, suflete al meu, la odihna ta, că Domnul ți-a făcut ție bine;
8. Că a scos sufletul meu din moarte, ochii mei din lacrimi și picioarele mele de la cădere.
9. Bine voi plăcea înaintea Domnului, în pământul celor vii.

@Mai cititi putin si Scriptura inainte sa dati pareri pe forum.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2014, 13:45:56
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Am auzit persoane care sustin ca s-ar putea sa-si fi visat copiii...pe care nu i-au facut ..nu stiu acum daca e posibil asa ceva...
Este, cum să nu fie, unii îi visează chiar și pe copiii pe care nu-i vor face niciodată,
pe frunzele care nu vor înfrunzi, pe florile care nu vor apuca înflorire, pe soarele care nu va îndrăzni însorire, pe zăpada fără zăpezire, pe a fi fără fire ș.a.m.d... Te pui cu visătorul?

Last edited by Ioan_Cezar; 29.11.2014 at 13:51:01.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2014, 14:24:28
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Smile

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Este, cum să nu fie, unii îi visează chiar și pe copiii pe care nu-i vor face niciodată,
pe frunzele care nu vor înfrunzi, pe florile care nu vor apuca înflorire, pe soarele care nu va îndrăzni însorire, pe zăpada fără zăpezire, pe a fi fără fire ș.a.m.d... Te pui cu visătorul?
Nu, tata, ma refeream la copiii pe care...trebuia sa ii faca, dar, nu am vrut sa folosesc cuvantul cel urat, i-au lepadat...acum m-ati inteles?
Reply With Quote
Răspunde