Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Cand ai timp sa cauti , daca se poate, eu astept, nu e nici o problema. Dar as dori sa vad articolul.
Si insist , pentru ca eu am citit articolul dansului despre casatorire si recasatorire, divort (daca despre aceasta este vorba), si nici pe departe nu a fost vorba de ceea ce s-a insinuat aici legat de cununia in Biserica. Par. Petru este cel mai aprig critic al celor ce traiesc in curvie.
|
Am cautat o ora, pana la urma am gasit. Chiar e o minunatie, i-a uimit si pe toti cei ce dialogau acolo:
http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=54&t=1599
"O familie căsătorită civil (adică și responsabil), în cazul în care soții sunt fideli unul altuia, relația lor nu poate fi numită curvie. Pentru o astfel de afirmație sau catalogare în Biserica Rusă ești caterisit, nici mai mult nici mai puțin. (În Rusia sunt milioane de familii necununate.)"
"Eu vă rog insistent să-mi dați măcar un argument (de până în sec. 17 când lucrurile s-au cam infectat) că relația dintre doi soți căsătoriți civil, dar necununați este curvie. Vă dați seama ce prostie spuneți? Înseamnă că peste 2 miliarde de familii necununate ortodox câte există pe fața pământului trăiesc în curvie? Un soț și o soție de confesiune baptistă, de exemplu, dacă sunt fideli unul față de altul, dar nu sunt cununați (ci doar căsătoriți civil), trăiesc în curvie? Mai citiți Scriptura și lăsați prejudecățile ortodoxiste(nu ortodoxe). "
Si cea mai tare: "Mai scolastic și chiar eretic nici că se putea. Păi eu care sunt ieromonah nu mă mântuiesc pentru că nu sunt cununat?"
Vedem iar afirmatia pe care Parintele o foloseste des, ca de la un timp lucrurile s-au stricat in Biserica, mitul reintoarcerii la origini. Sper ca in acest caz sa nu ne intoarcem pana la perioada in care se putea avea mai multe sotii.