![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așa, nu îmi rămâne decât să îți mulțumesc, totuși, că mă ajuți în antrenamentul meu de lepădare de sine. Și ce poate fi mai folositor decât vorba aspră a unui prieten, atunci când voiești să te lepezi de patima iubirii de sine? Altminteri riști să rămâi împietrit în toate ale tale, preamărindu-te și crezînd, nu-i așa, că tu erai OK iar toți ceilalți n-au fost decât surpătorii valorii tale inestimabile. Mulțumesc, așadar ș iartă-mă că te-am necăjit atât de tare. Dumnezeu să ne ierte și să ne ocrotească, Mihai! |
|
||||
|
||||
![]()
Balansul tau intre smerenie , dragoste si ura , intre seriozitate si neseriozitate , intre cuvinte mieroase si altele pline de ura si venin , au contribuit foarte mult la smintirea multora de pe aici !
Intr o singura zi , tu poti imbraca zeci de forme si interpretezi multe "roluri " , pe unele le interpretezi excelent , pe altele mizerabil . Bunul nostru coleg si prieten a ajuns la exasperare citindu-ti cuvintele bine amestecate , dar neavand suport in viata reala ! Mai pe sleau , te acuza de escrocherie virtuala prin insiruirea cuvintelor tale frumos aranjate doar pentru a da bine la public , si nimic mai mult , iar atuci cand cinrva indrazneste a te contra intr un fel sau altul , iti arati adevarata fata , cu toste ca de la reanscrierea ta pe acest forum faci mari eforturi pentru a nu'ti arata adevaratul caracter . Asta-i in mare durerea lui Mihai ! Doamne ajuta !
|
||||
|
||||
![]()
sfaturi proaste, mai bine îmi vedeam de treabă.
Last edited by mirela.t; 08.12.2014 at 23:12:17. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E simplu - te chinuie diavolii pentru neoranduielile tale duhovnicesti si pentru rugaciunile pe care le faci, pentru viata duhovniceasca. 1. Ce trebuie sa faci ? Citeste Paraclisul Maicii Domnului si roag-o sa departeze de la tine diavolii. 2. In fiecare seara cere de mai multe ori lui Hristos sa te pazeasca in noaptea aia si sa departeze de la tine toti demonii si toate gandurile rele si toate visele de la demoni. 3. INvata ca nu sunt reale si treci peste ele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
2. De rugat ma rog adesea, mai ales seara, dar ma rog pentru binele general al familiei mele precum si al celor care au nevoie de bine in viata lor. Multi au nevoie de mult mai mult decat sa fie paziti de ganduri rele si de vise; prefer sa dea Dumnezeu fiecarui om cele trebuincioase dacat sa ma fereasca pe mine de visuri rele. 3. Stiu asta :) si fac asta :) desi din unele visuri mai incropesc cate o povestioara :)
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă îmi permiți o mică precizare, Corinusha: în vise trăim dinamica relației dintre conștient și inconștient, prilej cu care devine foarte activă manifestarea inconștientului iar noi putem lua act conștient, pe această cale simbolică (visul), de mișcările adânci, din inima noastră. Limbajul inimii e diferit de limbajul conștiinței ordinare. Precum desigur cunoști.
Așadar, nu de subconștient e vorba, ci de funcționarea noastră cea mai tainică, acolo unde, dealtfel, e și poarta de legătură cu anumite fenomene duhovnicești. În acest sens, precizările lui gpalama, deși parcă un pic cam brutale, nu sunt lipsite de orice noimă. Opinia mea e că, da, în lumea visului se manifestă și forțe demonice, nu doar protectoare. Dar despre asta e de studiat serios, sub îndrumare competentă și de ascultat pe cei pricepuți - adică pe duhovnic mai întâi, în măsura în care consideră și poate să susțină un astfel de travaliu. Visul nu e un fenomen de aruncat la coș, prin desconsiderare ori negare, dar nici de luat direct în piept. Ar trebui mai degrabă să învățăm, prin apelul la cei mai pricepuți decât noi (duhovnicii, precum și psihanaliștii specializați în acest sens) cum să ne apropiem de tainițele acestei lumi din noi înșine. Cu multă prudență și delicatețe, mereu. |
|
|||
|
|||
![]()
Sigmund Freud, paremi-se a facut aceasta schematizare a mintii in constient, subconstient si inconstient, asemuindu-le cu un iceberg...ulterior daca nu ma insel s-a incercat si o locaizare anatomica a acestor etaje ale constiintei, dar mi se pare ca nu s-a putut stabili cu exactitate...
Acum, ma gandesc ca dpdv duhovnicesc, atat Dumnezeu cat si diavolul pot actiona la oricare din aceste nivele... ( sper sa nu sune a blasfemie) Last edited by fallen; 11.12.2014 at 17:48:51. |
|
||||
|
||||
![]()
@Cezar
Dar ce se intampla atunci cand visam si realizam in vis ca visam? Si de exemplu daca avem un vis urat ne comandam cand sa ne trezim/sa iesim din vis? Iar de este un vis frumos ne"jucam"cu el,ca de la un panou de comanda?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt Cezar dar am observar sieu fenomenul, de la o vreme :); da pt care m-as risca sa afirm ca ar putea fi pe de o parte o dovada a experientei spirituale mai avansate ( desi risc sa ma auto-mandresc) sau o dovada a faptului insusi ca creierul se trezeste, e pe finalul somnului, si " manipuleaza" visul, oarecum...
Am observat ca reusesc de la o vreme performanta sa ma opresc din cadere atunci cand visez ca cad in gol, sau chiar sa nu cad, sa ma redresez, si inca o performanta ar fi aceea ca pot continua visul, daca mi-a placut, si dupa ce ma trezesc si adorm la loc... |
|