![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca rationamentul lor a decurs cam asa: ,,Acest om spune ca este Fiul lui Dumnezeu intr-un mod pe care noi nu-l putem accepta,el greseste iar Scripturile nu-L sustin.Insa datorita predicilor si miracolelor Sale atrage oameni care il pot considera Mesia,pot crede ca a venit clipa sa se ridice contra romanilor.Intrucat nu este Mesia romanii ne vor sterge de pe harta.Mai bine il eliminam si il asteptam pe adevaratul Mesia.So..Jesus must die" Last edited by Pelerin spre Rasarit; 18.12.2014 at 19:04:48. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar de unde ati tras concluzia ca evreii din Vechiul Testament se inchinau lui Dumnezeu Tatal ? Altfel spus, unui singur ipostas si nu Unicului Dumnezeu ?
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca... Scrie in vechiul testament (cartea lor sacra)?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus a propovaduit iubirea si smerenia, iar invatatura Lui desfiinta "cultura" poporului pastorit de ierarhi in scop de ze-ciu-ia-la; de aceea a fost rastignit. Niciun cercetator nu va ajunge la concluzia asta decat prin credinta, adica daca se smereste (converteste), ceea ce nu-i convenabil(profitabil) fiindca s-ar nega pe "sine".
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu te superi pe mine dar este cea mai lipsita de argumente concluzie care mi-a fost dat sa o aud pe aceasta tema.Am zis sa ma exprim bland.Zeciuiala este reglementata in VT,nu au inventat-o evreii de pe vremea lui Iisus.De altfel nicaieri nu este spus,in NT,ca a fost rastignit din cauza zeciuielii,este mult prea derizorie acuzatia.Acuzatiile la adresa Lui a fost de: a).blasfemie si ducerea poporului in ratacire din partea evreilor si b)pretentii mesianice contrare legii romane din partea romanilor.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 18.12.2014 at 19:41:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ecuatia uciderii lui Iisus are doua elemente: evreii( o parte dintre ei) si romanii. Evreii au dorit moartea Lui sub pretextul ca fac ascultare de Lege.Pliat l-a executat ca sa-si salveze cariera.Stia foarte bine ca daca nu ar fi executat un evreu despre care se spunea ca are pretentii de lider politic si religios atunci evreii ar fi trimis o delegatie la Roma,nu era prima data cand ar fi facut asta,si l-ar fi acuzat pe el ca il submineaza pe Caesar.Si in acest caz el ar fi fost un om mort.Intrucat, sursele istorice arata asta,Pilat era un om crud,brutal si corupt nu a riscat si a dispus crucificarea unui evreu care pt el nu insemna nimic.Putea sa nu-L execute dar era un om mult prea compromis ca sa se fi riscat,sa fie el supus unei judecati ulterioare.Scena spalarii pe maini este o cumplita ipocrizie,Pilat avea toata puterea sa se opuna.In general pe romani nu-i interesa nici cat negrul sub unghie de problemele religioase interne ale popoarelor cucerite cat timp nu le puneau in pericol dominatia.Cat despre evrei in raport de Iisus problema este mult mai complicata.Ei ( ierarhia Templului) au considerat ca efectul actiunilor lui Iisus este periculos pt ei in principal si pt restul evreilor in secundar.Nici una dintre acuzatiile care I s-au adus nu a fost reala ci doar simulate ca fiind reale.Modul cum a fost judecat incalca insasi regulile lor pentru judecarea unui om, este un caz clasic de eroare judiciara insa cu intentie.Prin modul cum au instrumentat totul nu i-au lasat nici o sansa,si-au luat toate masurile necesare,religioase si politice,ca sa fie siguri ca-L elimina.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 18.12.2014 at 20:45:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai precis as vrea: unde anume scrie, in Vechiul Testament, ca evreii se rugau doar lui Dumnezeu Tatal ? Nu cumva ar fi ilogic ? Ce sens are "Tatal" fara "Fiul" ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare ca spun lucruri mult prea evidente aici... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Să nu ai alți dumnezei afară de Mine!" Nu vad sa scrie de Dumnezeu Tatal. Vad ca zice aici de Dumnezeu Unul, in afara de care nu trebuie sa avem alt dumnezeu. Dar, in fine. Poate o fi ceva si nu pricep eu.