Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2014, 19:04:32
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Deci daca te-ai impartasit, si faci un accident vascular cerebral in aceeasi zi, nu iei sange?
Nu dragul meu ideea e sa nu primesti sange de la cineva care s-a impartasit ca e ca si cum te-ai impartasi tu cu nevrednicie, vrea dansa sa zica.
Desi, daca esti in pericol de moarte...poate chiar e cale prin care poate lucra Dumnezeu ( adica sa primesti sange de la cineva care s-a impartasit, tu nemaifiind in stare sa te impartasesti, fiind inconstient...). Oricum nu cred ca ai putea fi " osandit"ca ai luat cu nevrednicie sf impartasanie, atata timp cat nu ai facut-o constient....
Nu stiu acum daca se accepta sa te impartasesti in ziua cand se stie ca vei suferi o operatie la care sgur vei pierde sange si bucati din propriul trup, insa totusi nu cred ca " sangele Domnului" se amesteca, organic, cu sangele tau.... orice substanta organica pe care o consumi este intai digerata si apoi metabolizata si ulterior resintetizata de organismul tau. Toate masurile de precautie se iau in scopul prevenirii eliminarii sfintelor nedigerate inca. Nu am auzit sa mai prezinte urme de sfintenie si produsele de excretie ( ca in caricatura aceea de la subiectul sa ne mai amuzam oleaca)... atata doar serecomanda sa evitam activitatile care accelereaza metabolismul ( alergat, consum alcool, care duc la transpiratie in exces) sau digestie incompleta ( mancat si baut cu nesat, care pot determina indigestie si voma), ci din contra serecomanda somn, odihna, activitati relaxante, citit, cugetat, etc...

Iar daca auzim ca cineva are nevoie urgenta de sange, chiar atunci, poate ar tb sa intrebam duhovnicul sau alt preot, inainte sa emitem judecati cum ca nu ii putem da sangele nostru purtator de Hristos unui nevrednic...( cu siguranta daca Dumnezeu ar considera ca primitorul ar fi nevrednic, ar face la un fel sa nu il primeasca)

Last edited by fallen; 22.12.2014 at 19:08:07.
Reply With Quote