Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2015, 08:50:26
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Acum mi-a venit in minte un lucru; o idee venita brusc, si nume:

Eu cred ca Dumnezeu a facut "legea cauza si efect" tocmai pentru ca e atotputernic; vedem foarte bine ca aceasta lege functioneaza foarte bine; si, pe undeva, mi se pare o metoda eficienta si buna de a rasplati sau pedepsi pe cineva, ca pana la urma, ne-o facem oarecum cu mana noastra, deoarece Dumnezeu a stiut ce a facut cand a facut ca lucrurile sa funcioneze dupa aceasta regula, de cauza-efect.

Asa ca, daca, de exemplu (banal si stupid exemplu), traversezi prin loc nepermis este foarte probabil ca, la un momend dat, sa fii lovit de masina (cauza-efect); daca faci rau e foarte probabil sa ti se intoarca la un moment dat; la fel si in cazul in care faci bine;
Nu trebuie ca efectul sa aiba loc neaparat imediat dupa cauza, dar eu sunt convinsa ca efectul va veni la un moment dat; de obicei efectul urmat faptelor si actiunilor noastre, mai ales daca e un efect nu prea bun, pe multi ne fac sa ne gandim putin la noi si la actiunile noastrem la cum influenteaza actiunile noastre pe ceilalti si de ce am primit-o inapoi, lucru care poate produce ulterior schimbari bune in noi.
Eu m patit pe pielea mea de zici de ori; si m-a pus sa ma intreb si sa iau masuri, astfel incat sa nu aiba actiunile emle un impact negativ asupra altora, deoarece asa cum eu pot avea efect negativ asupra altora, tot asa voi simti si eu aceste efecte la un moment dat, voi "gusta" si eu din efectele actiunilor mele negative.

PS: Daca coerenta nu mi-e prea buna, imi cer scuze, dar am scris la "dictarea" gandului de moment.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote