Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2015, 22:40:05
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

-bine zicea Aristotel : "educatia mintii fara educatia inimii nu se poate considera educatie"
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 23:06:18
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Da, din păcate mulți oameni au rămas speriați și foarte descurajați de unele experiențe timpurii (sau chiar mai târzii, uneori) care le-au răpit încrederea în semeni și în umanitate, speranța, nădejdea și acum văd totul cam în negru, cu deznădejde, fără tragere de inimă. E un model mizantrop și foarte pesimist de a trăi între semeni. Nu aduce pace, nu aduce bucurie... Inima s-a răcit și totul se învârte în minte, logicist, raționalist. Nu e căldură și speranță. Credința se învârte-n literă, nu în duh. Păcat!
Necazul însă e încă și mai mare când o astfel de atitudine e și foarte activă, reverberînd în lume, trăgînd și pe alții în penumbrele neîncrederii, conspiraționismului etc. Iar omul în cauză e convins că "are dreptate" și se miră că ești așa de "orb" și nu vezi ceea ce lui i se pare evident. Da, vezi, pentru că e evident și asta - cum să nu vezi?; dar vezi și multe altele și pui ochii minții pe ceea ce dă nădejde că funcționează, nu pe ceea ce nu ajută la nimic. Tabloul e mult mai vast - din fericire!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 23:33:18
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Or fi poate mai dure constatarile oitei dar realist vorbind cu multe dintre ele m-am ciocnit si eu. Sorry Ioan dar de multe ori situatia este foarte aproape de ce spune el, nu mereu asa dar de foarte multe ori. Bineinteles asta nu este un motiv sa cadem in butoiul cu melancolie, personal nu m-am simtit niciodata ciobanul mioritic, imi place sa lupt pana la capat :) Cum spunea Churchill, intr-un celebru discurs al lui : ,, we shall never surrender". Chiar si in fata unei asemenea realitati.. si maine este o zi :)
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 00:42:37
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-o solutie: Minti Periculoase : http://vezi-online.ro/dangerous-minds-1995-21258

"Film inspirat dintr-un caz real. Louanne este ofiter de marina, dar ea isi dorise totdeauna sa devina profesoara de engleza. Cand un liceu din nordul Californiei o solicita, Louanne crede ca, in sfarsit, dorinta i s-a indeplinit. La scoala este intampinata insa de un grup de elevi rebeli si neprietenosi, pe care, treptat, cu metode neobisnuite, reuseste sa si-i apropie si sa le trezeasca interesul pentru studiu."

-daca la inceput elevii erau indiferenti,injurau,..vroiau sa o dea afara...la sfarsit nu mai stiau cum sa o tina ca profesoara a lor.
Frate astea-s filme.Iar filmele sunt reprezentari artistice subiective, ce tin mult de regizor.
Mai mult, filmele au de obicei happy-ending ca sa-l mai revezi inca odata , ca sa platesti inca o data
biletul la cinema.Apoi ca sa-l recomanzi altora ca si aia sa se duca la cinema sa plateasca si ei biletul.
Si tot asa, si tot asa, uite asa se fac bani din filme.
Spune-mi si mie cate scoli au aplicat cele evocate din film , si au reusit acest "achievement " ?.
Pt ca filmul este film iar viata reala este viata reala.
Atunci cand se face un film se omit multe, tocmai pentru ca sa fie un film si nu un documentar despre viata reala.

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Bineînțeles. E vorba de un om pregătit, capabil de o activitate constructivă. Un om care își iubește profesia și elevii.
Din păcate, duhul celălalt, pe care îl exprimă oaie-cugetătoare, voiește tocmai contrariul. Încă mai mult, ar vrea să ne convingă și pe noi că totul e în zadar
și că nu avem nici un rost să ne luptăm cu morile de vânt,
Astea nu-s mori de vant, sunt centrale eoliene.Mare diferenta.De altfel am observat ca tu privesti in ziua de azi,ca meseria de profesor
ca fiind ceva mesianic, o misiune predestinata numai anumitor oameni, capabili sa influenteze pe altii prin puterea cuvantului.
Paradoxal este ca exista astfel de oameni, li se spune, ehm... politicieni.
Citat:
că e preferabil să fugim (iată îndemnul creștinului nostru către Alina, profesorul care cere ajutor, soluții concrete)
Pai eu i-am dat o solutie , din care sa iasa cu capul pe umeri.Sanatatea personala(mentala) e pe primul loc.
Tu nu i-a dat o solutie.Chiar tu i-ai spus ca nu ai solutie.Intre a nu avea o solutie si a avea o solutie, varianta
cu o solutie este de departe cea mai buna.
Citat:
din fața "pramatiilor",/"pușlamalelor" ș.a.m.d.
Acele pramatii sa stii ca au un cuvant greu de spus in fata colectivitatii alcatuita
din elevi/liceeni.De foarte multe ori, restul elevilor ii admira pe ceilalti colegi,
care se diferentiaza fie prin capacitati intelectuale fie prin pozitia financiara.
Ba chiar mai mult, de obicei incep sa-i simpatizeze pe cei care au pozitie financiara
buna, doarece stiu ca ei au cumva ceea ce se numeste "putere" si ca-si permit sa faca orice
vor ei in scoala aia.Simpatia asta provine din faptul ca doresc sa fie primiti in grupul exclusivist
formati de aceste specimene, in speranta ca acestea le vor impartasi secretul care sa-i faca si pe ei
la randul lor, sa fie la fel.

De aceea, de foarte multe ori, daca prin clasa sunt astfel de specimene, profesorii cand predeau
mai mult predeau la pereti.Desi nu-s atenti la ceea ce profesorul preda, sa stii ca sunt la curent
cu toate prostiile pe care acele specimene le pun pe Facebook.Iar astfel de specimene, de obicei isi
posteaza tot ce le cumpara parintii lor.

Si atunci putin o sa le pese celorlalti elevi ce predeai tu, pt ca isi dau seama ca lectia predata nu-i va ajuta sa aibe banii sau posibilitatiile necesare sa aiba si ei acelasi tampenii de lux pe care le vad la acele specimene.

In schimb, simpatizarea ,"fraternizarea" cu acele specimene, are loc, deoarece ei cred prin aceste actiuni s-ar putea sa le dea o sansa sa intre in grupul lor "exclusivist".
(Din cate am observat din cele povestite de Alina, insusi directoarea cu diriga lor s-au afiliat unui
astfel de club)

Si atunci singurii care mai raman sa asculte lectia profesorului sunt doar peretii clasei, care an si an de-a randul au ascultat aceiasi lectie, spusa de alt profesor, altor clase de elevi, care faceau acelasi lucru , pe care il fac si cei actuali.
Peretii nostri carte multa "are".

Sa convingi specimenul sa invete carte ? Pe acel specimen care respira numai bani ?
Este ca si cum i-ai cere ca de maine sa nu mai respire prin plamani.Sa-si faca rost de niste
branhii prin care sa respire.Cam asa interpreteaza specimenul propunerile profesorului.

De ce le spun specimen ? Simplu .Pt ca ei sunt acolo , nu ca sa invete ci ca sa le arate
altora ca nu ai nevoie de scoala, si este suficient sa ai ca spate (in cazul lor mama si tata)
pe cineva cu bani, si gata totul s-a rezolvat.
Iar chestia asta vor s-o demonstreze ostentativ, punandu-se in centrul atentiei, fie prin masina
cu care vine la scoala, fie prin acte de obraznicie(gen: iese din clasa fara a cere permisiunea,
vorbeste in timpul orei la telefon in gura mare.)

Ca sa invete carte un astfel de specimen este ca si cum ai cere dracului sa aiba smerenie.

Citat:
Acest duh urâcios voiește să ne convingă (în termeni de "paraziți", "vagaboande", "specimene", rebuturi") că totul e sub controlul lui, că lumea e lipsită de șansă, de speranță.
Se înșală.
Neah.Acest duh, este duhul realitatii, si al rationalului.Nu este duhul care se imbata cu apa rece.Este duhul pragmaticului,
care prefera sa vada adevarul asa cum este.A te preface ca nu observi realitatile de mai sus , inseamna negarea realitatii.
Negarea realitatii, inseamna construirea de iluzii desarte, care actioneaza asupra ta apoi ca un drog.Se numeste drogul optimismului exagerat.Si pt ca orice iluzie este trecatoare, atunci cand acest drog isi va termina efectul, vine cadearea care va fi mare.
Si atunci ai doua optiuni:fie te trezesti la realitate inainte , fie atunci cand efectul narcoleptic al optimsmului exagerat
se termina , mai tragi o doza de alt optimism exagerat.Si tot asa traiesti in lumea viselor.

Si sa-ti mai zic o chestia legata de filmul ala:Dangerous Minds.Nici autorii filmului dar nici publicul
n-au sesizat principala cauza care a determinat schimbarea acelor elevi.Acei elevi si-au schimbat atitudinea
pt ca doreau sa si-o schimbe insa nu au gasit pe cineva care sa-i motivationeze.Adica liberul lor arbitru
dorea aceasta schimbare.Profesorul a fost doar un catalist.

Ei bine, specimenele astea, nu vor sa se schimbe, deoarece liberul-arbitru al acestora nu doreste
aceasta schimbare.Si asta dintr-un simplu motiv.Le place viata asa cum o traiesc.

Ceea ce tu nu realizezi este faptul, ca pentru a schimba prin puterea cuvantului mentalitatea unui astfel
de specimen, trebuie sa-i schimbi mentalitatea familiei din care provine.Mentalitatea mamei si al tatalui.
Ori plodul a fost invatat ca tot ceea ce conteaza este banul, si ca banul ii rezolva toate probleme,
asta pt ca a observat ca in familia sa banul rezolva toate problemele inclusiv cele din interiorul familiei sale
dar si din exterior.Ba chiar mai mult, plodul stie cum fac parintii sai banii, si atunci aplica la scoala acelasi
comportament, pe care parintii sai le aplica in arealul social unde isi desfasoara activitatea.

Daca presupunem prin absurd ca ai dori sa schimbi mentalitatea a cinci de astfel de specimene, ei bine
tu ai avea de fapt de schimbat mentalitatea a cinci familii care-si castiga bunastarea financiara prin
invarteli ciudate economice si stiu ca banul pot sa inchida/deschida orice usa la comanda lor.

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-bine zicea Aristotel : "educatia mintii fara educatia inimii nu se poate considera educatie"
Corect.Dar asta, in cazul in care acolo unde vrei sa faci educatie publicul este receptiv si dornic de educatie.
Ori in cazul nostru, publicul doreste altceva, nu educatie.Publicul doreste metode usoare de a face bani multi.
Ce parare crezi ca ar avea Aristotel de acest lucru ? Iti zic eu. Daca Aristotel ar avea publicul pe care il au
profesorii din ziua de azi, Aristotel pur si simplu n-ar zice nimic.Ar tace.Pt ca si-ar da seama, ca-si raceste gura degeaba.

Last edited by oaie_cugetatoare; 27.01.2015 at 01:01:43.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 01:49:59
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Or fi poate mai dure constatarile oitei dar realist vorbind cu multe dintre ele m-am ciocnit si eu.
Cine nu s-a ciocnit, Pelerinule? Îi spui unui profesor cum e cu ciocnirile astea?...:) Păi sunt zilnice și de mai multe ori pe ora de curs, doar nu credeai că avem vreo oră liniștită.
Dar problema nu e ciocnirea, nici măcar fărâmițarea ...:)
Ci este: ce faci tu cu ce a făcut ciocnirea și fărâmițarea din tine! (Sartre zicea?... Sau David!)
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 09:01:45
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

oaia are dreptate. Ca elev intr-o scoala numita pe vremea aia "de fite" (deh, mi-a trebuit scoala buna, am dat de scoala de fite; ghinionul meu), am avut in clasa, de fapt, in scoala mai mult de un sfert din elevi, specimene de genul celor de care vb oaia. Si e nasol si pentru cei care nu au posibilitatile acelea financiare si naste frustrari (ca si copil, ce stii? Vezi doar ca aia nu-s anctionati in nici un fel si fac ce vor si te trezesti ca tu, ca si copil normal, de nivel inanciar mediu, daca cumva ai o absenta peste cele 10 permise, te trezesti cu nota scazuta la purtare, si cei care au bani si au peste 400 de absente nemitivate au 10 la purtare si niste medii umflate la mai toate materiile, incepi a devii frustrat). Cel putin in primul an e scoala, pana te prinzi care e de fapt treaba si de ce e asa.
Am avut noroc si de profesori care nu s-au lasat manipulati de banii lor, dar ff putitni, si aceia au avut de fuyrca cu diriga si directiunea, si majoritatea au plecat dupa doar 1 an de predat in acea scoala...
Viata bate filmul, asta e clar. Si e greu sa te bati cu sistemul corupt.

Oare e ce a scazut in halul asta rata de promovabilitate a bacului? Pentru ca nu se mai poate copia ca inainte, pentru ca nu se mai poate plati examenul ca inainte, desi inca se poate daca ai oameni sus in varful piramidei sistemului de invatamant.
Pai eu m-am trezit la bac ca fata de bani gata care si-a platit diriga si directoarea ca sa treaca la toate materiile cumva, a luat la bac note mai mari ca jumatate de clasa; oameni cu pregatire medie spre buna. Eu am liat 8,80 (eram in prima jumatate din clasa, si draga de ea, a luat 9,47 - oare cum?! Ca era bata la toate materiile; daca o ascultai cand iesea la raspuns - la orice materie - te cruceai). Si asta era in 2009. Nici nu vreau sa ma gandesc ce e acum si cum va fii cand copiii mei vor merge la scoala. Zau ca daca s-ar putea, as opta pentru home school-ing in conditiile astea.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 09:05:31
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Foarte corect Ioane, eram constient ca te lovesti constant de asa ceva. Insa este la fel de adevarat ca oamenii nu reactioneaza la fel in fata unor realitati dure pe care le vad sau prin care trec. Bineinteles ca ar fi ideal ca marea majoritate sa-si poata pastra aceea frumoasa viziune asupra lucrurilor pe care o zugravesti tu. Din pacate, si amandoi stim asta, in viata nu se intimpla asa mereu. O zi buna prietene !
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 09:39:04
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Miorita nu este despre lasitate, nepasare.
*
@oaie-cugetatoare

Cand am spus nivel slab de invatamant, m-am referit la cel din Vest. Da, este mult mai slab fata de invatamantul romanesc. Desi invatamantul romanesc a fost lovit din toate partile si sunt multe probleme, este mai bun decat cel din Nord America. Multi ii scot in evidenta pe elevii rai, de bani gata sau cu pile. Astfel de elevi sunt peste tot, nu doar in Romania. Si aici sunt elevi a caror parinti platesc directoare, au pile etc. Aici se face sub forma de donatii. E putin mai ascunsa treaba, dar exista.

In Vest se folosesc calculatoare la ora de matematica. Nu ma refer la PC, ci la cel de calculat. In Romania se considera copiat.

Eu am facut scoala in Ro si dupa 2000 si am avut parte de profesori buni. Nu toti cei de dupa 89 s-au pensionat. Dirigu meu din liceu, profesor de fizica, preda f.bine si preda si acum. Unii dintre parintii colegilor mei au fost elevii lui.

De asemenea, dirigintele de matematica din generala, era unul dintre cei mai buni profesori de matematica. Dansul facea problemele de matica ptr. olimpiade. Preda si acum. Dansul, la ora de dirigintie, ne punea sa ascultam cd-uri cu preoti.

Depinde de scoala, de profesori, de director. Sunt profesori extraordinari, asa cum sunt si profesori de 3 parale.

Am zis ca nu sunt impotriva vizionarii unor filmulete din cand in cand, dar nu consider ca trebuie sa fie materialul de baza.

@yasmina

Din cate am vazut si citit, scolile din Canada sunt ceva mai bune decat cele din SUA. Invata mai multe. Aici limba franceza este predata ca a doua limba, iar cea engleza in Quebec. Apoi, se mai preda latina, spaniola- depinde de scoala si de programa aleasa. Insa, nivelul e ceva mai jos decat in Romania. Ce invatam la mate in a 11-a si a 12-a, am facut in Romania in a8-a, a9-a. Si nu doar la mate.

Sunt scoli publice pentru copii dotati, scoli publice. Evident, dau examen si trebuie sa aiba rezultate f.bune. Programa e alta, profesorii f.bine pregatiti, invata la un nivel superior. Apoi, cele private si mai ai si obtiunea home schooling -ului (de stat sau private).
*
Depinde de tara. In SUA, deobicei poti ajunge destul de sus. Cand am spus elita, ma refeream la oameni f.inteligenti. In tara, sunt dati la o parte, nu sunt promovati.
*
Daca avem un prim ministru care a plagiat, ce ne mai miram ca cetatenii de rand nu sunt corecti?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 11:05:42
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Normal Parascheva,intr-o tara unde copiii copiaza in scoli iar adultii plagiaza lucrari,fura si dau mita ,cine crezi ca ar trebui sa conduca acea tara??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 11:16:40
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Pui întrebările un pic pe dos.
Exemplul conducătorilor este de mare importanță pentru popor, așa că întrebarea ar fi trebuit să fie: "dacă avem un pm plagiator, ne mirăm că iubiții nosțri frați de pe creștinortodox.ro fac apologia copiatului în școală?"
Reply With Quote
Răspunde