Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2015, 01:57:35
lucinf lucinf is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.01.2015
Question ???

am ramas asa cu ochii in soare... Cum sa zica ca nu conteaza faptele, ci doar credinta? (O sa verific sursa ta) contra acestei afirmatii am uramtoarele de zis:
1. Un Sfant a zis " nu este in puterea oricui sa cugete despre Dumnezeu , ci doar acelora care s-au cercetat cu de-amanuntul si care si-au curatit sufletul si trupul sau care se silesc sa se curete" deci nu oricine poate talamcii Sfanta Scriptura.
2. Sfantul Apostol Iacov spunea : " ce folos fratilor daca cineva spune ca are credinta, dar fapte nu? (Iacov 2;14(nu stiu sigur versetul) si tot acelasi Apostol a zis: " caci precum trupul fara suflet mort este asa si credinta fara fapte moarte este " (Iacov 2;26)
Reply With Quote
Vechi 01.02.2015, 16:13:57
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Conteaza si credinta si faptele in aceiasi masura , este o dilema falsa .
Cand se pune o anumita ordine intre ele ,se pune doar opentru a arata suucesiunea lor ,cum decurg una din alta.
Faptele nu se pot face fara credinta in Hristos, iar credinta nu ne este data daca persistam in absenta orcarei fapte .
Daca ne spovedim dar facem cu obstenatie acelasi rau care l-am spovedit , nu putem zice ca am dobandit credinta
Faptele si credinta decurg armonios una din alta,nu au sens una fara alta .
Faptele sunt rodul credintei ,dar faptele ajuta si la sporirea credintei .
Daca femeia cananenca nu ar fi vorbit,nu ar fi indraznit ,cum si ar fi aratat ea credinta?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Scriptura EDI Despre Sfanta Scriptura 0 09.06.2008 14:19:49
Sfanta Scriptura danyel Despre Sfanta Scriptura 22 12.11.2007 23:39:18
Sfanta Scriptura Dodi Despre Sfanta Scriptura 6 24.03.2007 03:27:38
Contradictii in SF Scriptura? danyel Generalitati 33 01.01.2007 00:34:52