Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2015, 11:04:46
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Antonia, in Apocalipsa se vorbeste. Dar treaba noastra care e? sa stam sa cautam semnele vremurilor, sau sa avem grija de noi insine? Esti de acord ca indiferent de semnele vremurilor, sau de vremurile pe care le traim noi nu avem alta cale decat a fi urmatori ai lui Hristos? Cine blasfemiaza, las sa blasfemieze, vezi cruci pe canale, ocoleste-le si iti vezi linistita de drum, ce altceva sa faci? acum sa ne apucam sa scoatem canalele din tatani? Pai sigur ca vedem peste tot blasfemie. Dar asta nu trebuie sa ne sminteasca.
Deunazi am vazut niste case , frumoase de altfel aici la Londra, la care, la acoperisuri, la streasina erau imbinate prin niste cruci mari din lemn intoarse cu susul in jos. Acu ce sa fi facut? sa bombardez casa? Asta este, astazi libertatea de exprimare duce unde duce. Aici la Londra vezi atatea sminteli incat daca nu esti un crestin bine asezat te smintesti cu siguranta. Asta este cernerea. Vrei sa cazi si tu ca te smintesti?
Pazeste-te in liniste, cu ascultare de duhovnic si nu te sminti. Ai nume de Botez? bucura-te.
Ne-a pus cineva ceva pe mana sau frunte? nu ne-au pus.

Ei si daca tu crezi ca e tara sub ocupatie, atunci gandeste-te la primii crestini din catacombe , sau la un sclav, care au stiut sa isi traiasca credinta si asa. Citeste despre Sfantul Agapie, cum a trait sclav la turci si nu si-a pierdut credinta si nici nu s-a smintit.
Aduna-L pe Hristos in inima ta, spune-i ca Il iubesti nespus si nimic nu se va intampla. Vei vedea ca nu conteaza daca vom fi sub ocupatie, sau nu, daca vor ingradi dreptul de mancare, etc, Domnul in asa fel aseaza lucrurile ca de mancare tot vei avea si de foame nu vei muri.
Pana la a fi adevarata lepadare , mai este Antonia, poate noi nici nu vom apuca vremurile, nu stim noi. Nu trebuie sa ne panicam in ideea ca maine vine cineva si ne insemneaza ca pe vite.
Eu aici sunt in sistemul lor de asigurari de sanatate. Mi-au trimis prin posta un fel de talon, cu numarul meu de asigurat, fara cip e drept. Te asigur Antonia, ca legatura mea personala cu Dumnezeu este, si nu ma consider in pericol cu mantuirea. Pericolul si=unt pacatele mele, si rautatile mele, si greselile mele. Alea sunt pericolul. Si ca ma prind uneori prea mult aici si imi fac pacate, cum mi-am facut deunazi cu Alin. Sti cum m-a mustrat Domnul pentru Alin? si asa am simtit o parere de rau, mare de tot, mai , mi-am zis, e suflet si el, ca si tine, cum poti vorbi asa!? poate nu te intelege, poate tu nu il intelegi, si iaca asa am vazut, cata tulburare asa aiurea si pentru mine si pentru el.

In fine, nu imi lua in nume de rau, si tine minte, multe trebuiesc spuse cu masura.

Am editat ca sa adaug ceva: sunt atatia oameni care nu au nume crestinesti, nu au nume de sfinti, ca asa i-a botezat parintii. Acum crezi ca ei nu mai au sansa la mantuire? gresesti Antonia.
Am sa iti povestesc o mica intamplare, am mai spus-o eu aici pe forum: m-am dus cu sotul meu la manastire la Ormilia, si sotul meu a intrebat stareta: maicuta ce ma fac eu ca eu nu am nume de sfant si tare imi pare rau ca nu am sfant ocrotitor. Si maicuta ne-a spus: pai alegeti un sfant ocrotitor, spune-i , tu esti ocrotitorul meu si el iti va fi ocrotitor. Iar de vrei ca numele tau sa fie de sfant , apai atunci devin-o tu sfant si cu siguranta numele tau va fi de sfant. Si asa sotul meu a ales pe Sfantul Nicolae ca ocrotitor.
Obliga dumnealor sa nu mai purtam nume de sfinti? nu-i nimic . educati copiii sa devina sfinti si astfel numele lor vor fi de sfinti.
Ce sa-zi spun eu? Incerc sa lupt cu pacatele mele si, pana nu aud din gura Mantuitorului ,,Iertate iti sunt pacatele tale", nu consider ca am rezolvat problema cu mantuirea. Te sfatuiesc sa procedezi la fel, ca sa nu ai surprize la poarta raiului. Nu am spus ca, daca nu ai nume de sfant, nu te poti mantui. Am spus ca, daca ai un numar al carui semn este 666 in locul numelui de botez, atunci intri sub incidenta previziunilor din Apocalipsa, capitolul 13. Citeste capitolul 13 din Apocalipsa si interpretarile ortodoxe ale unor asceti in aceasta privinta.

Exista chiar si profesori de teologie care incearca sa suceasca problema astfel incat sa fie corecta politic. Vad clar prorocirile Apocalipsei si ei se incapaneaza sa-i indoctrineze pe studenti cu opinii contrare. Adica de-acum sa nu mai tinem seama de sfaturile marilor duhovnici incarcati de roade duhovnicesti, ca sa ascultam de ,,bibliotecile vorbitoare" ce seamana hrana duhovniceasca amestecata cu otrava?

Cad si cei alesi, dar nu e doar treaba lor , e si treaba mea, caci daca nu-mi pasa de mantuirea mea, trebuie sa-mi pese de a celor care vor veni dupa mine.

Nelinistea cea buna este de la Dumnezeu, caci sporeste trezvia. Panica e cu totul altceva. Ni se sugereaza sa dormim in papuci, ca sa-i lasam sa ne cipuiasca linistiti, insa fiecare face cum crede pana la urma. Dar fiecare raspunde pentru ceea ce face. Cineva spunea ca lupta impotriva cipurilor poate fi colectiva, dar ju8decata va fi individuala. Parintele Adrian Fageteanu spunea ca fiecare trebuie sa-si asume o atitudine ferma, deoarece solutii colective nu vor exista. Daca nu vrei sa-ti asumi nimic, ba te mai consideri deja si mantuita, citeste scrierile Sfantului Siluan Athonitul.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53