![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
sau inca un lucru "prostesc", dau avansul pt o locuinta. Ca e mai important sa ai unde sta decat sa mergi in luna de miere. Zic si eu...
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. Last edited by Corinusha; 16.02.2015 at 11:11:31. |
|
|
|||
|
|||
|
Evident ca (din punct de vedere material) pt doi tineri casatoriti, prima urgenta ar fi sa aiba un acoperis deasupra capului!
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu ai inteles la ce am vrut sa ma refer.
|
|
|
||||
|
||||
|
am inteles, dar am extrapolat ideea.
Cred ca orice cel mai important e sa fie cheltuiti banii cu cap (ca sunt proaspat casatoriti care merg in luna de miere in Bahamas cu banii cu care isi pot lua chiar si o masina sa zicem). Prioritatile sunt aiurea la unii. Am niste prieteni care, desi nu aveau un apartament si ar fi putut lua cu banii ramasi de la nunta jumatate de apartament (si atunci aveau o rata destul de mica de platit) au preferat sa faca turul asiei... Va imaginati cam cat costa sa faci asta...
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
* Nu vad nimic rau in ce au facut prietenii tai. Nu i-as numi iresponsabili. |
|
|
||||
|
||||
|
Ei i-as putea numi putin iresponsabili, ma rog, iresponsabil e mult spus, dar puteau din banii aia sa le faca pe amandoua (aveau si 1/4 din banii de o locuinta si mergeau si in luna de miere), daca alegeau sa mearga in luna de miere intr-un loc unde nu era nevoie de atatea mii de euro. Acum ei stau in chirie si se chinuie sa gaseasca o banca care sa le dea un imprumut pentru a-si lua o locuinta.
Totusi, sunt de acord total ca trebuie sa existe o luna de miere (sau saptamana, ca prea putini pot avea o luna de concediu).
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ma refeream in general, ca luna de miere are rostul ei in a lega mirele si mireasai, iar banii ii mai faci si dupa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Incepe inainte de casatorie si se continua pe tot parcursul ei. In toate ecuatia asta complexa, luna de miere este o variabila neglijabila si care tine mai degraba de o traditie fitoasa, in nici un caz de la noi. Si desigur, si in socializarea electronica, unde exista destula presiune de a te lauda cu fapte/locuri cat mai exotice. Daca banii "se mai fac si dupa", de ce sa nu pui familia mai intai pe primul loc si sa lasi aventurile mai spre sfarsit? Ceea ce conteaza cu adevarat este prezentul, nimeni nu-si poate gasi satisfactia in amintiri.
|
||||
|
||||
|
Dacă făceau turul Greciei le ramâneau si bani de dat avans la casă. Turul Asiei este inutil. Eu am fost pe-acolo în interes de serviciu, si sincer nu-i înteleg pe cei care aleg să-si facă vacantele în Asia. N-as da banii pe asa ceva.
Ceea ce spunea părintele Nicolae Tănase are sens, este indicat să faci măcar o săptămână voiaj de "luna de miere", însă unde mergi si ce faci trebuie ales cu cap si în cel mai crestinesc mod cu putintă. Ca să fie de folos. |
|
|
||||
|
||||
|
^ subscriu; asta am vrut sa facem noi, dar saptamana de miere s-a transformat in 4 zile amarate ca trebuit sa ma intorc eu la servici si atunci am mers pur si simplu la mare la noi, ca nu avea rost sa mergem altundeva. Interesant e faptul ca, cu banii cu care am mers aici la mare puteam merge lejer in Grecia, mai ales ca nu plateam cazare (are sotul un verisor care si-a luat casa acolo si locuieste acolo de vreo 8 ani).
|
|