Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2015, 00:51:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ceea ce se întâmplă este semn cât de ortodox este poporul român. Nu suntem departe de fariseii are au avut Adevărul în mijlocul lor și L-au respins crezând că ei nu au nimic de învățat de la Cel care ar fi trebuit să-i învețe.
Emil Moise, cel care a facut contestatia, nu se poate spune ca e poporul roman, nici macar nu e ortodox.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 01:40:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Emil Moise, cel care a facut contestatia, nu se poate spune ca e poporul roman, nici macar nu e ortodox.
Nimic nu este îngăduit de Dumnezeu dacă nu ar fi spre folosul nostru. Se pare că vom ști să prețuim mai mult un lucru atunci când suntem pe cale să-l pierdem sau nu-l vom mai avea. Deocamdată putem opta, să dăm slavă lui Dumnezeu că mai avem varianta asta. În curând vom vedea cât de ortodox e poporul român cunoscând gradul de participare a elevilor la ora de religie.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 06:15:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Corect. Foarte corect.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 08:20:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Raul s-a facut ,nu mai e cale de intoarcere.
In vechime primele scoli s-au deschis pe langa biserici ,acum scoala scoate religia din disciplinele de invatamant.
In America religia s-a scos din scoli si rezultatul se vede ,impuscaturi ,elevi ,profesori ucisi ,ostatici ,etc.
Asa cum erau ei ,tot mai auzeau ceva de Dumnezeu.Acum cine sa le spuna?
La Judecata ce vor raspunde acesti oameni politici care nu au lasat copiii sa vina la Hristos ?
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 16:27:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Raul s-a facut ,nu mai e cale de intoarcere.
In vechime primele scoli s-au deschis pe langa biserici ,acum scoala scoate religia din disciplinele de invatamant.
Și ai vreo temere că se va vor pierde copii ai căror părinți sunt credincioși? Eu nu am nici o temere. Copilul dus la biserică și care a avut un exemplu bun în familie, adică crescut de mic în duh creștin, nu se va pierde pentru că la școală nu se va mai face religie. Ceea ce ar fi făcut profesorii de religie să facem noi, părinții. Cărți sunt, materiale didactice sunt, mură-n gură.

Citat:
In America religia s-a scos din scoli si rezultatul se vede ,impuscaturi ,elevi ,profesori ucisi ,ostatici ,etc.
Și sunt de vină numai cei care vând arme, droguri, televizoare...sau și cei care nu le folosesc cu discernământ?

Citat:
Asa cum erau ei ,tot mai auzeau ceva de Dumnezeu.Acum cine sa le spuna?
Noi părinții! Sau noi nu mai avem nici un cuvânt de spus? Cu siguranță nu din înțelepciune ne întrebăm cum se face că zilele de altădată au fost mai bune decât acestea.

Citat:
La Judecata ce vor raspunde acesti oameni politici care nu au lasat copiii sa vina la Hristos ?
Ce ușor dăm vina pe alții ca și cum noi nu avem nici o vină. Politicienii ăștia-i merităm, sunt consecința păcatelor noastre. Ei nu sunt altceva decât rodul societății noastre, a poporului român "mult" credincios. Nu-ți mai fă tu griji pentru ce vor răspunde alții la judecată.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 08:21:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Nimic nu este îngăduit de Dumnezeu dacă nu ar fi spre folosul nostru. Se pare că vom ști să prețuim mai mult un lucru atunci când suntem pe cale să-l pierdem sau nu-l vom mai avea. Deocamdată putem opta, să dăm slavă lui Dumnezeu că mai avem varianta asta. În curând vom vedea cât de ortodox e poporul român cunoscând gradul de participare a elevilor la ora de religie.
Nu stiu daca e spre folosul nostru dar poate fi si din cauza pacatelor .Cum sa fie spre folos scoaterea religiei din scoli?
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 16:55:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu daca e spre folosul nostru dar poate fi si din cauza pacatelor..
Cu siguranță, din cauza păcatelor noastre

Citat:
Cum sa fie spre folos scoaterea religiei din scoli?
Foarte simplu, ne va ajuta să ne trezim la realitate, să prețuim mai mult ceea ce de fapt nu am prețuit. Acum putem vedea cât de ortodox este poporul român. Cel mai probabil, în timp se va scoate religia din cauza numărului mic de participanți la ora de religie. Fierul prin foc se călește. Puțină progoană nu ne strică, în vremuri de strâmtoare omul se apropie mai mult de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 10:37:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
acum sut de acord cu tune amice. Foarte bine punctat!
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 11:04:13
antoniap
Guest

Implicit

Ovidiu,
Chiar si ceea ce face necuratul e spre folosul nostru? Asadar excludem orice impotrivire? Unde scrie asa ceva?
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 12:04:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ovidiu,
Chiar si ceea ce face necuratul e spre folosul nostru?
Normal, că doar toate-s îngăduite de Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde