![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dac-o fi, dac-o pati!! Ce ai retinut din asocierea celor 2 fragmente biblice: episodul cu invierea celui mort la mormantul Proorocului Elisei si cautarea mormantului Sf.Prooroc Moise? Mi-ai pus o intrebare iscoditoare despre cine l-a ingropat pe Moise si cine a asistat la ingroparea lui! BANAL! Incerci tot timpul sa eviti tragerea unei concluzii. Ti-ai facut un bagaj de cunostinte pe care le scoti din maneca sa uimesti auditoriul! Si-atat! Ti-e teama de concluzii?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]()
Iluminatu....versete...te rog... nu-i greu. Nu stii, te abtii. Nu poti..succes.Mai dragutule ti-a spus un autor al unei epistole din NT cine a fost acolo. Greu sa te uiti la versetul indicat? :) Iti las cat timp vrei tu pt intrebarile referitoare la Elisei. Orice verset gasesti tu, ca doar cunosti Sfanta Scriptura si stii unde sa cauti.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 21:19:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu vrei versete clare din care sa ti se spuna ce trebuie sa faci pentru ca ... nu stii sa citesti dincolo de ele. Viata irosita!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu poti, nu stii, whatever,imi pierd timpul.Mai straduieste-te, ai modele patristice de argumentare dar nu le stii. Daca ai fi stiut ai fi raspuns.Cand poti anunta-ma,pana atunci... daca continui pe acest stil nu ai nevoie de adversari, le faci tu treaba. Daca nu te-ar arde patima :) ce calm, clar si obiect ai fi raspuns. V-au sfatuit Parintii cum sa faceti da..aveti razboiul vostru de dus :)
Igor am plecat.Daca vrei imi spui si vin in zilele urmatoare. Daca nu..nu-i problema, o sa supravietuim amandoi deziluziei unui dialog terminat inainte sa inceapa.Seara placuta. Iluminatu.. liber la critici, macar nu voi fi aici sa te contrazic :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Este foarte clara atitudinea lui asemenatoare diavolului ispitindu-l pe Mantuitorul in pustie dupa cele 40 de zile de post. As dori sa intelegem cu totii asa cum Sf.Parinti ne invata, ca Adevarul se reveleaza DOAR in Biserica si se descopera in cel credincios pe masura ancorarii sale in viata duhovniceasca prin impartasirea de Hristos in Sf.Taine. Nu avem nevoie de o alta invatatura venita din afara Bisericii! "Pelerinul" cunoaste Scriptura, dar nu reuseste sa o inteleaga tocmai pentru ca e in afara Bisericii. Atitudinea mea fata de el este de respingere categorica pentru ca el, imbracat fiind in piele de oaie si-a arogat atitudine de invatator. Pe langa el, 666 are cu mult mai mult bun-simt! Continua sa monologheze cu Igor dandu-i povete si tinandu-l la curent cu tot ce intentioneaza sa faca asemenea unui stapan! Infiorator!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 20.02.2015 at 22:09:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Iluminatu este mizerabil ce faci, sincer.Nu stii decat sa arunci laturi,atat poti din ce vad, eu ti-am dat sansa sa arati competenta ta pe acest subiect. Nu eu am stabilit cadrul discutiei, doar Biblia.Nu eu am dorit sa discut cu tine, eu am spus cu cine vreau. Treci direct la anateme ca sa-ti acopere mai bine incultura. Un om mediocru va evita mereu un raspuns direct, tu habar nu ai argumentezi si arunci asuprea mea ceea ce eu nu am spus, ca sa iti ascuzi incultura. Esti plin de ura, eu ti-am spus sa aduci tu argumente dar nu poti. Doare mediocritatea atat de rau ? :)
Igor e baiat mare, lasa-l sa raspunda pe el, in ceata aveti mai mult curaj din punctul tau de vedere? :) Unul singur, bine informat, clar si la obiect,ar fi suficient.Este chiar atat de greu? Nu ai putut sa raspunzi la nici o intrebare si ai spus prostii mari. Iti repet: daca ai fi citit scrieri patristice ai fi argumentat altfel. Dar nu stii, asta este problema ta.Ai nevoie de sustinere populara, nu faci fata singur? :) Vrei sa vorbim la nivelul propus de tine, iti este mai usor? Inteleg dar nu pot sa nu zambesc. Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 22:28:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine te consideri? Tu decizi daca sunt competent sau nu?? Cine esti tu, mai, mediocrule? Citat:
Citat:
Rasfoieste putin ultimele postari referitoare la invierea petrecuta la mormantul Sf.Prooroc Elisei: cel care imprastie concluziile esti tu, tie iti este frica de concluzia ortodoxa a pasajului biblic si incerci sa aduci in discutie alte aspecte scripturistice cu scopul clar de a muta atentia spre altceva. Ai atentia imprastiata? Sunt sigur ca stii ce zic Sf.Parinti despre atentia imprastiata, ca doar i-ai citit. Dar tu iei doar ce-ti convine din scrierile lor. In aceasta abordare pe forum ai fost cel putin lipsit de perspectiva - eu unul te suspectez de rea-credinta. Esti mult prea orgolios sa te cobori la nivelul unor "bieti ortodocsi bigoti".
|