Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2015, 22:25:20
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ce viziune sumbra ai asupra lumii... Unde 99% din oameni se duc in iad...
Am sa te intreb o absurditate: Daca tu ai fi cel care da sentinta in functie de viata fiecaruia pe cati ai trimite pentru eternitate in Rai? Fii corect.

Ps: Intrebarea nu are nici o legatura cu felul in care crestinismul ortodox se raporteaza la mantuire.
Vechi 01.03.2015, 22:43:52
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am sa te intreb o absurditate: Daca tu ai fi cel care da sentinta in functie de viata fiecaruia pe cati ai trimite pentru eternitate in Rai? Fii corect.

Ps: Intrebarea nu are nici o legatura cu felul in care crestinismul ortodox se raporteaza la mantuire.
E greu sa gandesc ca un zeu, iti dai seama. Dar as zice asa: i-as trimite in rai pe cei care merita. Cine merita? Pai as putea spune ca nu mi-as baza aceasta decizie pe religia fiecaruia.

A respectat "iubeste-ti aproapele", a ajutat lume, a trait o viata plina, mai conteaza ca a fost un hindus/crestin/ateu/etc.? Express catre rai!
Reply With Quote
Vechi 02.03.2015, 08:03:37
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E greu sa gandesc ca un zeu, iti dai seama. Dar as zice asa: i-as trimite in rai pe cei care merita. Cine merita? Pai as putea spune ca nu mi-as baza aceasta decizie pe religia fiecaruia.

A respectat "iubeste-ti aproapele", a ajutat lume, a trait o viata plina, mai conteaza ca a fost un hindus/crestin/ateu/etc.? Express catre rai!
Poate nici intrebarea mea nu a fost explicita (si nu ceream parerea unui zeu, ci a unui om): care ar fi, estimativ, procentul celor pe care i-ai trimite in rai? Nu care ar fi criteriile.
Vechi 02.03.2015, 09:02:26
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Poate nici intrebarea mea nu a fost explicita (si nu ceream parerea unui zeu, ci a unui om): care ar fi, estimativ, procentul celor pe care i-ai trimite in rai? Nu care ar fi criteriile.
Pai procentul depinde de criterii. Dar as zice eu ca 50% sau chiar mai mult.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2015, 08:51:22
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai procentul depinde de criterii. Dar as zice eu ca 50% sau chiar mai mult.
Deci 50% dintre oameni pot fi caracterizati ca fiind buni?
Deci jumatate dintre oameni sunt iubitori, isi ajuta aproapele, uneori pana la sactificiu, dau in mare parte dovada de altrism, nu sunt ignoranti, lenesi, invidiosi...
Idilica lumea asta.
Sentinta o da bineinteles Dumnezeu. Dar alegerea este a fiecaruia. Ce alege lumea in care traim?
Vechi 03.03.2015, 15:14:43
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Deci 50% dintre oameni pot fi caracterizati ca fiind buni?
Deci jumatate dintre oameni sunt iubitori, isi ajuta aproapele, uneori pana la sactificiu, dau in mare parte dovada de altrism, nu sunt ignoranti, lenesi, invidiosi...
Idilica lumea asta.
Sentinta o da bineinteles Dumnezeu. Dar alegerea este a fiecaruia. Ce alege lumea in care traim?
Ei, vezi? Uite care sunt criteriile, le-ai enumerat:

Nu se gaseste "Alta religie decat crestin ortodox" acolo. Asta este ce incercam sa zic.
Reply With Quote
Răspunde