![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai, afara de faptul ca iti pot face rau unele alimente enumerate mai sus ( zacusca, leguminoasele) - dar asta se poate considera motiv medical- mai pot fi si altele :
- esti nevoit sa gatesti de dulce pt familie, si la un moment dat ti se face pofta, nu te mai poti abtine ( sau ti-e prea foame/esti prea obosit ca sa mai gatesti altceva si pt tie); - ti se face pofta vazand la altii sau mergand pe strada pur si simplu ; - esti ispitit sau ti se ofera ceva de dulce, cu sau fara intentie, nu vrei sau nu poti, ti-e rusine sa refuzi , sau poate nici nu iti dai seama |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar oare aceasta e o bravura , ceva iesit din comun ? Sunt cazuri cand medicul iti da si mai mult , si cred ca merita , cel putin pentru organism ! ![]() Uite acum in aceasta saptamana , meniul este supa crema de legume , musaca cu soia , mancare cu linte si manarea de cartofi , iar ca desert : coliva si placinta cu dovleac ! Nu-i suficient ? In curand o sa avem la discretie urzicile si spanacul , ciupercile din care se pot prepara N retete extragustoase , dar problema in aceasta perioada nu consta pana la urma in indoparea noastra , ci in complet altceva . . . !
|
||||
|
||||
![]()
Imi poate scrie si mie cineva reteta la coliva?
Am fost la bunica in weekendul asta si am primit de la biserica coliva. Pana acum nu stiam ca, coliva poate fi mancata si ca desert. Adica, e gustoasa tare si e si de post. ps: Abia astept sezonul ciupercilor, anul asta trebuie sa merg cu mama la cules de ciuperci.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am marea sansa sa am la Manastirea Pasarea o Maicuta la care merg saptamanal si care prepara coliva de peste 30 de ani si este foarte gustoasa !:) Acum , nici sotia mea nu e mai prejos , e si ea experta . Sunt un rasfatat !:)
|
|||
|
|||
![]()
Corina daca vrei sa faci mai des coliva, aprovizioneaza-te cu nuci mai din toamna, si ai grija cum le pastrezi sa nu se strice. Pe vremea asta nuca e cam scumpa pe piata si uneori cam rea ( ranceda, acra, etc). La coliva toata bunatatea e nuca...restul ingredientelor nu sunt scumpe si sunt chiar la indemana. Arpacas, zahar sau esenta de vanilie, rom, coaja de lamaie si pesmet de biscuiti. Bomboanele si ornamentele sunt optionale si neesentiale :)...nu stiu exact proportiile si timpul de preparare, in orice caz graul ( arpacasul) stiu ca se fierbe de seara, in apa cu sare, dupa ce se spala in prealabil " in 9 ape", se spune (...), nu stiu exact cat dureaza, gasesti pe net, si abia dimineata o amesteci cu restul ngredientelor si o ornezi, daca vrei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Luni am avut treaba toata ziua, abia pe la 17,30 m-am asezat jos; ieri a fost mai lejer, pe la 1 m-am asezar si am scos tableta de la incarcat; si ce credeti,'abia ma asez, ca vine un furnizor si comenteaza : " toata ziua va jucati, ati tocit tableta aia"( asta pt ca abia au terminat cu " toara ziua mananci, o sa te ingrasi si nunte mai place barbatu'"); la care eu ii explic ca abia m-am asezat, am avutvtreaba pana acum...( lasand la o parte ca poate fac si altceva la tableta, de jucar nu ma jc nicioadta...), sau cumva crede ca ma joc toata ziua in loc sa fac treaba si de-aia nu am vanzare si bani sa platesc facturile ??? A zis ca nu, a glumit...dar eu tot nu intelege de ce nu-si vad oamenii de treaba lor si-si dau cu parerea despre ce fac altii ( cat mananca, cat se joaca, etc...). In orice caz de cate ori aud comentarii legat de tableta mea, imi vine s-o arunc cat colo... Astazi la fel stateam jos si intra un mos cu un catel in brate, si intreaba daca am guler, eu ii zic din prima ca nu am, ca stiam ca nu am, si incepe sa comenteze ca n-am de nici unele, ca de ce mai tin deschis,ca ma doare gatul (??? de unde si-o fi dat seama ca chiar ma doare ingrozitor, si chiar evit sa vorbesc inutil sau mai mult decat e cazul...)??? Colega mea facea scandal la telefon ca a auzit ca la gradinita au scos copiii afara in curte ( si e frig si curent, chiar daca a iesit soarele), dar si ea m-a trimis pe mine de dimineata sa matur afara, si mi-a fost frig si mie, bate vantul si e curent si umbra la noi pe strada, de mi s-au infundat urechile si mai sunt si racita, am dat ieri o poala de bani pe medicamente, si pe langa asta, nici nu pot sa iau orice si oricat ca pot face rau la copil, eu acum ce fac, mi pun sanatatea inpericol ca da fie curat magazinul ??? ...destul ca doua saptamani am avut santier, s-au mutat vecinii de langa noi si cand au ispravit a trebuit sa ranim dupa ei, ca aveam spatele comun, abia la sfarsit au facut perete, pt ca foloseau baia noastra si ne-au umplut depozitul de moloz, a trebuit sa luam toti sacii la mana... Nu mai spun ce draci am pe sefi ca pe langa faptul ca nu sustin financiar cu nimic afacerea, cand stiu ca e o perioada mai grea si trebuie sa facem eforturi, mai au si pretentia sa-si recupereze datoriile rapid...asta in conditiile in care eu pot sa astept cu salriul si cate 1 sapt-doua...si mai am si o casa in constructie ( renovare), si am mai avut si analize de facut pt sarcina...iar cand le-am zis ca toatea astea imi vor afecta la un moment dat sanatatea ( si nu voi mai putea sau voi prefera sa-mi iau cncediu medical), au zis ca " nu trebuie sa ma afecteze" si punct....( dar mie-i da cu virgula : daca eu ma " relaxez" si nu-mi mai pasa de nimic, nu ma mai afecteaza nimic, le zambesc candid la toti cei care vin sa-mi ceara bani si n-am , inclusiv la proprietari - ceea ce nu vor accepta pt ca s-au obisnuit cu mine sa ma fac luntre si punte, sa ma bag la amanet si sa le dau ce vor - chiar daca as reusi aceasta metamorfoza, care ar fi rezultatul ? Ca in cel mai scurt timp inchidem pravalia :) .A, si am uitat sa spun: nu se accepta sa le zic celor care vin dupa bani sa vb cu sefii...trebuie sa le dau eu o explicatie/solutie...ca doar de-aia am salariu de studii superioare ( din pacate nu si oficial), ca alminteri daca eram o simpla vanzatoare si trebuia sa-si bata ei capul...nu mai ma plateau pe mine.....stiu ca trebuia sa-mi caut demult de lucru in alta parte-desi peste tot e la fel sau mai rau - dar acum e tardiv, nu pot ramane fara munca tocmai acum... ![]() Ok, si ca sa nu mai zic ca de cateva zile ma bat ai mei la cap ca sa nu cumva sa nu dau bonuri,'ca clientii pot sa nu-ti plateasca daac nu le dai bon (? Nu stiu cum vine asta, cine-i da marfa/bonul pana nu plateste ???), ca se dau amenzi, etc, taman aseara se strica casa de marcat....si flacaul care tre' s-o repare, zise ca vine pe la 1...si ca tb sa am un "registru special"...care desigur doar Dumnezeu stie pe unde e...sefa nu in tara, zise ca nu stie sa aiba, si de dimineata mai vine si contabilul care ma " incurajeaza" ca garda ne poate inchide, ne baga in fara plata si pierdem indemnizatia... Last edited by fallen; 04.03.2015 at 13:14:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 04.03.2015 at 13:15:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este bravura mai ales numraul de zile! Pentru un om care oricum a ales asa un fel de alimentatie in mod normal si mai ales il si suporta, nu mai este nici bravura si nici post. Totul este o chestie de organism, fizic si psihic. Da, menul descris de tine este superb, cu mici exceptii (ce este aia musaca cu soia de ex.?). Si eu as manca ceva urzici, dar la noi nu se vand iar ca sa le culeg mi-e frica (nu stiu care sunt cu adevarat urzici si care sunt bune pentru mancat si mai ales unde nu sunt curse pe el diverse lucruri. Ce merita pentru organism si ce iti da medicul sau chiar si Dumnezeu, este altceva. Depinde mult de sanatatea omului, de viata pe care o duce si de multe alte lucruri. Pentru unii este nevointa si post permanent. Ce facem cu oamenii care nu vad carnea (din motive financiare) in mod obisnuit? Sau cu aceia care abia au ce sa manance? Pe mine ma deranjeaza mult cand suntem bagati toti la desfranare, ca vai ne imbuibam cu nu stiu ce si vai desfranam cu sotul/sotia nu stiu cat. Dar cine ne stie si ne poate judeca ce manancam noi in mod obisnuit si ce se intampla la noi in casa? Si la ce renuntari suntem supusi? De asta spun ca ar trebui sa fie lasat fiecare sa decida cum si cand si cat posteste. Nu mai intru in detalii. Mi-a placut mult ceea ce spunea parintele Teofil Paraianu despre post si am pus citatul pe alt fir. Si eu postesc alimentar, dar atat cat pot. Uneori imi este mai usor, alteori mai greu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Referitor la musacaua cu soia , se prepara exact ca cea cu carne , numai ca in loc de carne folosim granulele de soia care se lasa la inmuiat putin se amesteca apoi cu ceapa , mircov ras si alte miriodenii dupa gust , se caleste putin , apoi se pune un strat de cartofi rondele , un strat de compozitie , iar un strat de cartofi si un strat de compozitie . Cartofii sa-i oparesti putin inainte de a-i taia rondele.Pui in tava , apoi la cuptor si iese ceva delicios !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucate de Post | sadiye | Generalitati | 291 | 27.11.2016 00:34:56 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post sau nu ? | andrei91 | Generalitati | 13 | 17.02.2009 19:07:46 |
|