![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu numai Mihai, dar oricine care și-a pierdut răbdarea, poate să meargă pe forumul franco-latinilor.
Aici, sunt acasă la mine. Și arăt pe bună dreptate erezia, fiindcă ESTE ! Pentru mine, "biserica" lor, nu e Biserică, și nu se numește romană, fiindcă ei nu mai fac parte din Imperiul Roman, din anul 1009, și nici Constantinopolul din anul 1453. Sunt franco-latini. Iar noi, ortodocșii, suntem creștinii. Singurii creștini ce mai există. Iar "biserica" lor, "romano-catolică", sau cum vor ei să o mai numească, e eretică, din anul 1054. Dovedit: istoric, biblic, dogmatic, patristic, moral, etic, etc. Mă doare pentru ei, dar în mândria lor, nu renunță la erezii, și îi pot ajuta, cu absolut nimic. Îi respect și îi cinstesc, îi ajut și îi îndrum și pe ei, ca și pe orice eretic, iubindu-i și oferind demnitate și integritate, ființei lor umane, indiferent de mărturisirea de credință, de rasă, de sex, etc., dar când vine vorba de credință, de dogmă, Hristos e cu mine, și nimeni împotriva mea. Dovedit. Punct. ![]() Dacă Hristos nu îi trăznește în momentul când săvârșesc ereziile, eu ce treabă să am cu ei? Mă doare și atât. Suspin în tăcere. Ca Lot, în Sodoma. Dar sună ceasul la fiecare... Vai și-amar va fi atunci de ei... Ți-am mai spus că nu sunt rus, nu am fost în Rusia niciodată. Fi mai atent și tu. Iar Augustin nu a fost, nu este și nu va fi niciodată sfânt și nici doctor al Bisericii. Poate al altor grupuri de oameni, numiți "biserică", aia-i treaba lor, îi va judeca Hristos, nu eu. Dar eu, pentru turma din care fac parte, "turmă mică", arăt și demasc minciuna. Da, orice creștin adevărat, e puțin sau mai mult, "truli-truli". ![]() Iar în rest, ai scris, din nou, prostioare, o nouă dovadă a unei minți neancorată în realitate. Ai grijă de tine.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 15.03.2015 at 21:29:24. |
|