![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am zis insa ca cei de departe pot ajunge la har,si pot face fapte desavarsite. Pentru aceasta e nevoie doar de harul lui Hristos in Biserica. Daca era posibil ca oamenii sa faca binele singuri,nu ar fi fost nevoie de Hristos. Ci am zis ca faptele care le fac ei si care sunt placute oamenilor sunt placute si lui Dumnezeu ,si vin de la Cuvantul. Hai sa nu mai zicem de la Hristos, caci Hristos e deja Cuvantul intrupat . Si ca intensitatea acestor fapte poate fi uneori mai mare decat a unui orthodox Dar niciodata nu pot fi desavarsite ca ale unui sfant Eu vorbesc de anatomia binelui,care nu il poate exclude pe Fiul lui Dumnezeu,ca lumina a vietii .Chiar daca nu e pomenit acolo,El exista intrisec.Aceasta e o buna scoala pentru a arata ca Fiul lui Dumnezeu e in toate |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu as vrea sa ne concentram pe prima parte,ca doar unul este Dumnezeu,si anume cel intreit in persoana. Ecumenist e cel care nu il admite pe acest Dumnezeu,si care nu admite ca este in 3 ipostasuri ,ci admite un dumnezeu al mintilor omenesti PS scuze daca te ai simtit atacat ,voiam sa mai destind putin atmosfera :) |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am spus ca omul e cazut si poate face binele. In ortodoxie, in protestantism nu mai poate face binele decat cu ajutorul harului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici nu ma mir ca ai deschis discutia cu frica la inaintare :) Dar stai linistit, dupa cum vezi, momentan nu e dispus sa te contrazica flagrant desi cred ca a inteles destul de bine unde bati si in nici un caz spre invatura lui.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 18.04.2015 at 00:01:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poi cu ce esti mai breaz decat catolicii cu indulgentele lor? Ei macar cereau niste sume mai consistente asa si subiectul trebuia sa le plateasca personal + ceva penitenta cat erau in viata. Care va sa zica aia care au murit pentru Hristos, cunoscut fie si el imperfect, dupa mintea ta sunt idolatri si merita sa infunde Iadul iar aia care si-au batut joc de El prin felul lor de a fi o viata intreaga s-ar putea sa castige raiul doar ca au fost botezati cand erau bebelusi si dupa moarte are cineva ceva bani sa le faca tot lantul de pomelnice?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Omul are nevoie de Biserica, dar Biserica are mai multe usi asa si cum usa (botezul) este de mai multe feluri. Citat:
Esti scolit cu ochelar de cal si stii sa reciti doar ce-ti dau voie ochelarii sa vezi. Te lupti cu dusmani inexistenti, pentru ca nimeni pe topicul asta n-a sustinut teoria asta. Dar ca de obicei, umbli cu omul de paie ca altceva, ce sa ceri..
|
||||
|
||||
![]()
A noua erezie a fost adaugata de Aliiiiiin la threadul cu Lumina Sfanta , lumina consderata de el ca ceva mizerabil , o lumina nenorocita , ceva de genul acesta .
Aliiiiin ce ai patit ? ? ?
|
||||
|
||||
![]()
Lumina de la Ierusalim este o lumina ORDINARA , acesta este termenul folosit de Alin Stie Tot !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Obicei de baba cartitoare pe la colturi :)
Si e mai bine sa spuna la altii ce a vrut sa priceput el decat sa discute la locul si topicul care trebuie pe marginea a ceea ce a spus de fapt celalat asa poate cine stie, nu vad ceilalti invectivele care le-a adresat pe post de argumente.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 18.04.2015 at 00:50:01. |
|