Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Augustin e "fericit", în calendare. Dovedit.
Dar Augustin e eretic, în și prin Sfânta Scriptură. Dovedit.
Augustin e eretic, în și prin Dogmatică. Dovedit.
Augustin e eretic, în și prin Patristică. Dovedit.
FELICITĂRI, Cătălin2, și cristirg, pentru mărturisirea lui Hristos, pentru transparență, pentru că nu vă temeți, pentru că iubiți cu adevărat, pentru că vă pasă și pentru că în Hristos, reușiți și reușim.
Iertați-mă și pomeniți-mă, iubiți frățiori. Dumnezeu să vă ajute și să vă întărească pe mai departe, pănă la obștescul sfârșit, spre lupta pentru mântuire.
"Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârșit, acela se va mântui." - Matei 10, 22.
Să ne ajute Dumnezeu să răbdăm până la sfârșit, și să nu cădem în ecumenism, și în ereziile de orice fel.
|
Macar stii cate comentarii a scris Augustin la Sf. Scriptura, pentru a dovedi ca el este eretic dovedit de Sf. Scriptura? Am uitat ca Sf. Scriptura nu spune cine e eretic si cine nu. Daca Augustin e eretic in Patristica, inseamna ca si Sf. Grigorie Palama e eretic pentru ca s-a bazat mult pe gandirea lui Augustin. Nu ai cunostinte suficiente de Patristica pentru a dovedi ca Augustin este eretic din punct de vedere Dogmatic. Apropo, ai zis ca ai citit opera lui Augustin in P.L., desi ma indoiesc de acest lucru. In Retractari, Augustin isi retrage invataturile care nu sunt conforme cu invatatura Bisericii. Si pentru cultura ta generala, sa stii ca inainte sa apara dogma, a aparut erezia. Ex: intai a fost arianismul, apoi a fost Sinodul I Ecumenic. Deci Augustin nu are cum sa fie eretic, din moment ce invatatura sa nu este condamnata de niciun Sinod Ecumenic, iar la Sinodul V Ecumenic este cinstit ca un Sfant Parinte cu o mare autoritate in Ortodoxie (si te rog sa nu o mai bagi pe aia ca e vorba de alt Augustin pentru ca in Ortodoxie sunt doi oameni cu numele Augustin: Fericitul ca a lasat scrierile sale, si Sfantul care a murit martirizat in Britania, imediat dupa Sinodul V Ecumenic la care NU participase). Mai citeste niste Istorie Bisericeasca, si lasa-l pe pr. Romanidis