Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2015, 02:00:21
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Arrow smerenia, atât cat putem vorbi de ea

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Slavă Domnului, frate Ioan. Așa este. Să mă pomeniți frăția voastră, că sunt pulbere, praf și cenușă, de nimic nu sunt bun, numai de păcate, vai mie... Pururea de iad sunt vrednic.
Era o pildă undeva cu un călugăr care zicea cam tot asa ceva despre sine... dar când l-a pus la încercare părintele sub a cărui ascultare era, a rezultat că de fapt în sinea lui nu era asa smerit. (am să caut povestea, n-o găsesc acum)

Doamne ajută! si iertati dacă v-am supărat cu ceva.
Vechi 20.04.2015, 03:01:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Era o pildă undeva cu un călugăr care zicea cam tot asa ceva despre sine... dar când l-a pus la încercare părintele sub a cărui ascultare era, a rezultat că de fapt în sinea lui nu era asa smerit. (am să caut povestea, n-o găsesc acum)

Smerenia nu face atata caz de sine. Se vede dupa purtare. Dar cand purtarea e alta trebuie facuta din vorbe, pentru cine e destul de naiv sa se ia dupa vorbe..
Vechi 20.04.2015, 03:08:17
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul

Pe mine cu nimic nu mai supărat.

Dar vreau să-mi răspunzi la o întrebare:

Dacă Pavel, se numește cel dintâi păcătos, adică primul păcătos, sau cel mai mare păcătos, eu că mă numesc pulbere, praf și cenușă, greșesc ?

"să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu." - I Timotei 1, 15.

Mulțumesc.

P.S.: Dalian și Alin, așa e, sunt mai rău decât spuneți voi că sunt, pomeniți-mă, rugați-vă pentru mine, vă doresc să reușiți voi să ascultați de duhovnic mai bine ca mine și să biruiți mândria mai bine ca mine, pomeniți-mă, pe mine spurcatul și întinatul, desfrânatul și leneșul, bun de nimic ce sunt, pomeniți-mă, vă rog din suflet.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2015 at 03:11:52.
Vechi 20.04.2015, 03:11:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Dacă Pavel, se numește cel dintâi păcătos, adică primul, eu că mă numesc pulbere, praf și cenușă, greșesc ?

"să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu." - I Timotei 1, 15.
Dap.
Ca pin el vorbea Duhul lui Dumnezeu, prin tine vorbeste fatzarnicia.

Citat:
Dalian și Alin, așa e, sunt mai rău decât spuneți voi că sunt, pomeniți-mă, rugați-vă pentru mine, vă doresc să reușiți voi să ascultați de duhovnic mai bine ca mine și să biruiți mândria mai bine ca mine, pomeniți-mă, pe mine spurcatul și întinatul, desfrânatul și leneșul, bun de nimic ce sunt, pomeniți-mă, vă rog din suflet.
Pe cine sa pomenim? Pe personajul virtual Igor_Paslusnik sau pe papusarul lui, Botos Remus Emilian?

Last edited by AlinB; 20.04.2015 at 03:13:34.
Vechi 20.04.2015, 03:14:58
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dap.
Ca pin el vorbea Duhul lui Dumnezeu, prin tine vorbeste fatzarnicia.

Pe cine sa pomenim? Pe personajul virtual Igor_Paslusnik sau pe papusarul lui, Botos Remus Emilian?
Nu te-am întrebat pe tine, am întrebat-o pe ea.

Pomenești pe cine vrei. Dumnezeu știe la cine te referi.

Da, eu sunt fățarnic, dar prefer să mă numesc mai departe, așa cum știu că sunt, orice ar zice alții. Nu se mântuie ei în locul meu.

Apropo, tu nu ești fățarnic ?

P.S.: să mă pomenești, frate Dalian, și să pot scrie mai corect gramatical, mă simt stânjenit când îmi mai scapă greșeli gramaticale. Mulțumesc din suflet și iartă-mă, frate iubit, că te-am smintit. Știu că mă iubești și îți mulțumesc. Domnul să ne miluiască.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2015 at 03:19:44.
Vechi 20.04.2015, 03:18:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Tot ce e posibil. Dar macar nu incerc sa nu ies in evidenta cu persoana mea, nu ma laud cu inchipuitele mele realizari si renuntari duhovnicesti nu afisez ipocrita smerenie, ceea ce iti recomand si tie sa incerci.

Pana la urma pentru care din cele doua personaje vrei sa ne rugam?
Sa vedem de rugaciuni ai nevoie sau de doctor?
Vechi 20.04.2015, 03:22:08
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tot ce e posibil. Dar macar nu incerc sa nu ies in evidenta cu persoana mea, nu ma laud cu inchipuitele mele realizari si renuntari duhovnicesti nu afisez ipocrita smerenie, ceea ce iti recomand si tie sa incerci.

Pana la urma pentru care din cele doua personaje vrei sa ne rugam?
Sa vedem de rugaciuni ai nevoie sau de doctor?
Minunat. Deși ești și tu fățarnic. Suntem doi fățarnici.

Nici eu nu mă laud cu renunțări duhovnicești, ci răspund la ce sunt întrebat. Mă laud cu slăbiciunile, sunt un ticălos ordinar. Și cu ce spun, nu mă laud, spun Adevărul.
Ești invidios, sau te bucuri împreună cu mine de bucuriile mele?

Da, eu am nevoie și de rugăciune și de doctor. Tu de ce ai nevoie?

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2015 at 03:24:38.
Vechi 20.04.2015, 03:23:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Si apopo Cataline2, pentru ca ti-ai declinat competenta in privinta asta, am sa fac eu temele in locul tau:

Erezie (gr. hairesis ‚ lat. haeresis) = opt›iune, alegere

Cred ca e suficient pentru cine are minte sa priceapa, pentru restul e pierdere de vreme.

Last edited by AlinB; 20.04.2015 at 03:26:47.
Vechi 20.04.2015, 03:30:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si apopo Cataline2, pentru ca ti-ai declinat competenta in privinta asta, am sa fac eu temele in locul tau:

Erezie (gr. hairesis αጔρΔσÎčς lat. haeresis) = opt›iune, alegere

Cred ca e suficient pentru cine are minte sa priceapa, pentru restul e pierdere de vreme.
Am așteptat răspunsul tău, intenționat fiindcă știam că îți vei răspunde singur, cu ceva ce îți justifică și arată căderile.

Minți ! Ai mințit ! Din nou..

EREZÍE, erezii, s. f. 1. Doctrină sau credință religioasă care ia naștere în sânul unei biserici, abătându-se de la dogmele consacrate, și care este condamnată de biserica respectivă. 2. Fig. Greșeală, eroare, rătăcire. Din fr. hérésie, lat. haeresis. Sursa: DEX '09 (2009)

EREZÍE s.f. 1. Doctrină contrară dogmelor religiei (mai ales religiei catolice) care este condamnată de biserică. 2. (Fig.) Rătăcire, abatere, greșeală, eroare. [Gen. -iei. / cf. fr. héresie, it. eresia, gr. hairesis alegere].
Sursa: DN (1986)

erezie f. 1. doctrină contrară Bisericii oficiale; 2. fig. idee sau opiniune contrară celor în genere admise. Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929)

EREZÍE ( fr., lat.; {s} gr. hairesis alegere) s. f. 1. (În gândirea greacă clasică) Aderare la o anumită coală filozofică; (în Noul Testament) partid, grupare, spirit sectar (ex. saducheii, fariseii), fără angajarea unei atitudini schismatice faă de structura doctrinară din care face parte; (în gândirea cretină primară i mai târziu) interpretare nepotrivită, în opoziie cu dogma cretină sau respingerea acesteia (ex. arianismul, nestorianismul); eroare teologică. Este diferită de apostazie o schismă. 2. Micare socială centrifugă în sânul unei comunităi religioase., întemeiată pe interpretarea eronată a învăăturii cretine tradiionale (ex. bogomilismul, husitismul). 3. (Fig.) Greeală, abatere, rătăcire. Sursa: DE (1993-2009)

De asemenea îți recomand energic acest - FLORILEGIU PATRISTIC - . Ca să vezi ce-i aia erezie, la Sfinții Părinții, că nu vorbim de pe pereți, nu?

Suntem în binecuvântările Bibliei și ale Sfinților Părinți :

Vroiam să pun citate, dar sunt prea multe, mai bine citești cartea, sau o cumperi pe net, e ieftină, pentru ce oferă.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2015 at 03:44:11.
Subiect închis