Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2015, 18:14:25
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Hristos a inviat ! stiu ca suna un pic ciudat topicul insa as vrea modele de oameni care nu au vrut sa isi ierte aproapele si au ajuns in iad. Nu ma intereseaza sursa pateric, vieti de sfinti, numai sa am ce citi :) sau puteti sa imi dati situatii cu oameni care au iertat, dat fiind incercarile grele
Adevarat a inviat!

Nu stiu sa iti dau astfel de exemple, dar iti pot povesti din ce am trait eu, poate te ajuta.Ca fiecare dintre noi, m-am lovit si eu, de-a lungul vietii de fel si fel de oameni, unii mai dificili, ca altii.Spunea un duhovnic intelept ca un om de il cauti de bun, e bun, de il cauti de rau e rau.Asa suntem toti.Ca sa pot trece de relele ce mi s-au facut, am separat cumva persoana de fapta sa.Am fost constienta ca un om are parti bune, dar si intunecate si am evitat sa ii vad pe ceilalti doar prin prisma greselilor pe care le-au facut.Am incercat sa le inteleg istoria de viata, si asa am constientizat cata influenta(buna sau rea) poate sa aiba un singur om, asupra copiilor, nepotilor etc.Am evitat sa mai discut cu ei, chiar si in gand.Cand ne vedem sunt cat se poate de amabila si am grija sa pastrez o distanta de siguranta, sa nu alunecam iar in neintelegeri.Cand simt ca ma enervez, ca sa evit greselile, pur si simplu parasesc temporar locul unde ne aflam cu totii sau discutiile telefonice(pentru ca pastram legatura).Trebuie sa lasi timpul sa vindece ranile, sa intelegi, sa ierti-fara sa uiti a te feri, insa-si sa iti repari si partea ta de greseala.

Ca sa scurtez, cei care ti-au gresit sunt prizionerii unor comportamente negative, invatate in propriile familii, sunt oameni bolnavi sufleteste, duhovniceste, impatimiti si departati de credinta etc.Mie mi-a fost mult mai usor sa ii iert, dupa ce i-am inteles.Si neiertarea ne face rau inca din viata asta, nu trebuie sa asteptam pedeapsa dupa moarte.Cine nu iarta pe ceilalti, nu se poarte ierta nici pe sine, si invers.Si asa ne adancim si mai mult in raul nostru duhovnicesc,de care ne chinuim atata sa scapam.

Last edited by alex190; 24.04.2015 at 19:25:17.
Reply With Quote