![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chestiile astea trebuie sa le stii cat de cat inainte de a candida la medicina. De fapt, nu exista meserie in sistemul capitalist care sa nu aiba o doza de risc vs. angajare/salariu. Sigur, riscurile difera, si de asta e bine sa te gandesti bine inainte de a te angajat la ceva anume. Majoritatea insa cred ca pleaca de la premiza "mi-ar place sa.." si cred ca realitatea se va plia pe dorintele lor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si intr-adevar in orice meserie exista un risc, sa nu-ti gasesti de lucru sau sa ramai somer...fie ca nu te descurci, fie ca asa se intampla, nu merge treaba acolo unde te angajezi, sau merge o vreme chiar bine dupa care se strica, si nu din vina ta, evident.,,sau te imbolnavesti si nu mai poti lucra, si atunci nu devii automat o povara pentru familia ta ??? ( daca ramai somer, nu mai aduci nici un ban, ajutorul de somaj e o chestie foarte relativa,'care in putine cazuri de " disponibilizare" chiar ti se ofera, in majoritatea fiind tu silit sa iti semnezi demisia, iar concediul medical este o suma derizorie, 75-85% din sal minim pe economie ( de obicei); ori o famile are intotdeauna cheltuieli si nevoi mai mari; chiar si numai cu utilitatile, daca are locuinta proprietate personala, sau chiar daca sta cu parinti ( eu cand stateam cu ai mei in 4 camere, eram 5 insi, doar eu si mama lucram si aveam intretinerea cca 500 lei, eu castigam 700 si mama undeva tot pe acolo)i; daca nu, fie stai cu chirie ( 100-200 euro, sau mai mult), fie ai credit si rate la banca, care din cate am vazut ajung tot pe la 200-250 euro...si daca cumva ai fost " disponibilizat" pe motiv ca ai dezvotat o afectiune medicala incompatibila cu jobul, si nu mai dai randament ( fie o hernie de disc, sau hipertensiune,cauzate de efort fizic intens, fie alte afectiuni cauzate de stres, fizice sau psiho-somatice), nu stiu cum te poti " forta" sa le depasesti, pt ca fizic e imposibil, ca sa nu pieri, tu si ai tai, mai ales daca ai apucat sa te casatoreti si sa ai copii, care se bazau pe jobul si pe banii castigati de tine, ca si cap de familie ( tata sau mama).... |
|