Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2015, 17:08:42
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Ei vezi, daca n-ai fi fost eclesiosceptic, ai fi inteles ca odata cu Intruparea si mai ales dupa Inaltare, Unul din Treime nu mai e doar in cele de sus, asa cum a fost pana la Intrupare, dar nici in cele de jos asa cum a fost in istorie, ci
in-between earth and heaven, si earth si heaven, si materie si duh.

Mai bine zis, materie transfigurata in Duh. Care crezi ca a fost scopul inomenirii lui Dumnezeu?
Sa re-creeze umanitatea, sa intemeieze ceea ce se cheama Ecclesia, Trupul Umanitatii hristofore, una in fiinta, multipla in persoane.

Sau, daca vrei in alti termeni, sa creeze un meta-spatiu intermediar, de comunicare intre earth and heaven, intre vazut si nevazut, tangibil si intangibil, materie si Duh.
Tipul de loc, cu randuieli, resurse si relationare in care materia se poate impregna de har prin Sfintele Taine, devenind pnevmatofora.

Desigur, doar daca purtatorii de trup material isi doresc acest obiectiv. Daca nu, pot ramane in continuare lipiti de cele ale materiei. Nu-i obliga nimeni sa-si depaseasca conditia biologica. Doar ca, e bine de stiut si subliniat, la sfarsitul timpului, orice trup neimpregnat de har, neincorporat in Duh, nu va putea supravietui in conditiile de dincolo.

Si n-am inventat eu sau altii asta. Hristos dixit. Parafrazez. De nu se va naste cineva din apa si din Duh.... De nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea Sangele Meu, nu veti intra in imparatia cerurilor.

Iar pentru asta, iti convine, nu-ti convine, pe langa altele, cele ale trupului trebuie obisnuite cu alte randuieli. Repet, asta e numai pt. cei ce isi doresc vietuirea in/cu Hristos.

Revin. De la Cincizecime incoace, s-a terminat era Hristosului istoric si a inceput era Hristosului euharistic, accesibil oricui IL doreste si e dispus la randuielile duhovnicesti. Here on Earth. Cu prelungire in vesnicie.

Deci, a zice ca Hristos e doar undeva sus in sfere intangibile, e cat se poate de fals si periculos. Inseamna a crede ca Dumnezeu S-a facut om doar pentru 33de ani, si nu pentru de acum si pana-n veac, tocmai ca sa fie cu/in noi , inca de aici si de acum, in stradania noastra de a vietui ca El. Ma rog, fiecare dupa putinta.
Mulțumesc, mulțumesc suflete, Domnul să te bucure cu pacea Lui!
Ți-ai făcut pomană cu mine, soră dragă...
Reply With Quote