![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc Corina, că ți-e milă de mine și de viitoarea mea soție.
Viitoarea mea soție, nu se uită la "50 shades of grey", cum ai spus că te uiți tu. Încă nici n-ai văzut nimic greșit în fapta ta... Ea merge la Sfânta Biserică și dimineața și seara, mai des ca mine de multe ori, are un canon de rugăciune de 2 ore în fiecare zi, asta în condițiile în care e angajată 8 ore pe zi și nu, nu face canonul la servici. Se trezește la 6.30, la 7.30 e la Biserică, la 8 e la servici. La 16 vine acasă, face curat sau așa, și la 18 e la Biserică înapoi. Și nu, nu cântă în strană, e doar simplă creștină, care merge la Sfintele Slujbe. La 19 vine acasă, face mâncare și de la 20.30 la 22.30, face Canonul de rugăciune (rugăciuni care ea și le-a ales și o parte sunt la comun, ne rugăm împreună) și apoi se pune la somn și doarme 8 ore, ca un nou născut. Și eu nu sunt nici jumate din ea, de cele mai multe ori. Și nu, nu am făcut dragoste, vom face după nuntă. Și nu locuim împreună. Spune rugăciunea inimii de câteva mii de ori pe zi. Nu vrea să-mi zică de câte mii de ori. Și fiecare zi de vineri, din cele 52 de săptămâni ale anului, e post negru la ea. M-am deprins și eu cu astfel de obicei, m-a învățat și pe mine și mă simt minunat. Vrem să punem și miercurea de post negru. Dar asta mai târziu. Sâmbăta (înafara Sfintelor Slujbe) mai vorbim subiecte teologice sau filosofice, gătește mâncare delicioasă, vreo două feluri și vreo prăjitură pentru Sfânta Duminică, mai ieșim prin parc sau la cumpărături (preferabil de la piață de la țarani noștri scumpi și dragi), sau mergem pe la rude sau prieteni, sau vin ei, sau ne mai uităm la un film, care eu îl selectez cu atenție și îmi zice că nu dau greș niciodată. Și alte lucruri sfințite cu rugăciune. Duminica citește cât e ziua de lungă (înafara Sfintelor Slujbe) din Biblie, Viețile Sfinților din timpul săptămânii care va veni, Scrierile Sfinților Părinți, chiar dacă le-a citit la fel, în fiecare an, spune că mereu e uimită și are alte simțiri minunate. Mai citești și din Viețile Sfinților contemporani, sau care nu sunt trecuți în calendare. Precum vezi, nu, nu suntem habotnici, ci suntem creștini... Fără erezie, ortodocși. Și alte lucruri mai face, care nu le voi menționa aici și poate niciodată să le spun. Spre slava lui Dumnezeu ! Dar eu totuși, îți doresc să găsești un soț, măcar jumate din cât e viitoarea mea soție. Să te mai curățești și tu puțin, că cine știe ce fapte scârboase și demonice mai faci, să te aducă la lumină, din mâzga minții, de întunericul inimii care zace în tine, prin filme, și alte fapte urâtoare de Dumnezeu și blestemate. Să te ajute soțul să te sfințești prin el, să fi-ți lumină între oameni, sarea pământului. Să-ți dea Dumnezeu un soț bun. Amin. Care să nu se răzgândească în privința ta toată viața, cum îmi dorești tu mie, ci să te ia, să rămâneți luați și să vă sfințiți. Amin. Cu alte cuvinte, creștinismul nu este un concept teoretic, de la care se poate face eschive și compromisuri, de "siguranță", încălcând poruncile lui Hristos, că... așa trebuie... Greșit. Astea-s faptele iadului. Cei ce fac așa, sunt "fiii blestemului", cum spune Scriptura. Asta nu înțeleg "creștinii" patrioți și naționaliști. Da, Biserica e împotriva naționalismului și toată lumea știe asta. Naționalism care de fiecare dată naște orori și coșmaruri. Sfinții Părinți nici unde nu învață la războaie de "apărare". Singurele două exemple, ce s-au scremut unii să le găsească, sunt doar aluzii, și din ambele reiese că războiul și uciderile NU sunt bune, nici mântuitoare. Sfinții Părinți sunt în armonie cu Biblia, nu e nimeni sectar dacă îi compară pe Părinți cu Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a se vedea că și ei au Cuvântul lui Dumnezeu și sunt de aceași valoare, fiind de aceași inspirație de la Duhul Sfânt Dumnezeu. Biblie, care are peste 200 de versete, împotriva practicilor "războaielor" contra altor oameni, sub indiferent ce motiv și circumstanță. Sfinții Părinți, învață la fel și ei, insuflați de același Duh Sfânt Dumnezeu în Sfânta Treime. Amin. Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 22.06.2015 at 10:31:00. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|