Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2015, 12:42:51
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Nu, nu ești insectoid, ești om și porți chipul lui Hristos pe fața ta. Și ești binecuvântat.

Tocmai, au fost păcătoși și ucigași în armata lui x și y, până au refuzat să se închine împăratului și cu-i le-o fi cerut și idolilor imperiului, și au refuzat să jertfească (slujească) lor. ÎN ACEL MOMENT al refuzului lor, s-au căit și pocăit de toate faptele lor de ucidere și alte dedreptăți ce le-au făcut și ATUNCI le-a început sfințirea și apoi le-a fost dată Sfințenia de Mucenici, când au fost uciși, refuzând toate păcatele din acele momente.

Da, au făcut faptele de crimă bucuroși, fiindcă nu cunoșteau deplin sau deloc pe Hristos. Un om, ca să devină Sfânt Mucenic, nu are nevoie de Botez, de Împărtășanie, ci doar de acele minute, să-l mărturisească pe Hristos înaintea oamenilor și oameni să-l ucidă apoi pentru asta. Și se mântuiește, cum a făcut și tâlharul de pe cruce. Doar sub acele circumstanțe. Altfel, nu. Altfel, ai nevoie de Sfântul Botez și de Sfânta Împărtășanie. Dar atunci, acolo, orice om, prin sângele vărsat, mărturisind pe Hristos, chiar păgân fiind, sau ateu, sau eretic, primește prin sângele lui vărsat în numele lui Hristos, primește Botezul, Împărtășania, devine (azi) pe loc, ortodox și se mântuiește. La fel și ei, Sfinții Mucenici atunci.

Iar ce exemplu dai tu din Sfântul Apostol Ioan, "nu și-au iubit viața până la moarte", este tocmai dorința, trezirea lor, și devenirea de Sfinți Mucenici, nu are treabă cu crimele ce le-au făcut înainte de trezirea lor.

Tocmai, acele efecte de care spui, Împărăția Cerurilor, au participat la trezirea lor, la conștientizarea atrocităților ce le-au făcut până atunci. La fel ca Saul, pe drumul Damascului.

Ei nu vroiau să scape de martiriu, nici prin rebeliune, nici prin niciun alt mod și fel. De ce? Că a avut loc trezirea, au cunoscut pe Hristos, în inima și mintea și întreagă ființa lor.

Ai spus minunat, cuvintele ce le-ai subliniat, dar cumva incomplet.
Da, așa e, atunci când a contat cu adevărat, să nu ucidă, nu au mai ucis și nu numai atât, dar le-a părut rău cu amar și greață de tot răul ce l-au făcut până atunci și și-ar fi dorit să nu-l fi făcut niciodată. Aceea le-a fost trezirea.

Răzvrătirea a avut loc tocmai când au refuzat să se închine împăratului și să jertfească zeilor. Răzvrătirea în ochii celor bolnavi de bolile necredinței în Hristos. Alegerea lor, în libertatea lor, vor da răspuns la Hristos.
Deci oricum nu ar mai fi fost nevoie să le spună întreaga lor procedură de convertire, că oricum nu se poate explica în cuvinte, când ajung să creadă în Hristos, nu mai avea rost să le spună că nu vor să mai ucidă pe nimeni pentru împărat, oricum nu mai conta pentru împărat, că l-au jignit prin nejertfirea. Nu era nevoie să spun că instituția militară e demonică. Deși asta simțeau.

În acele momente, de trezire a lor, de mărturisire a lui Hristos, chiar dacă martirajul lor, să zicem că nu ar mai fi avut loc, ei oricum, nu ar mai fi ucis pe nimeni apoi, niciodată.

Nu știu ce-i aia troll, nu știu dacă sunt troll, că nu știu ce-i ăla, sau aia.
Dar oricum, de rău sau bine dacă ar fi, nu-mi pasă. Oamenii sunt schimbători, și nu am nevoie de răsplătire de la ei, vreau doar să-i ajut, acolo unde pot, să-mi fac datoria de creștin. Nici cu osânda lor, n-am ce să fac.

Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 25.06.2015 at 12:56:43.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! gadescum Umanitare 1 24.01.2009 19:48:25