![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cunoaște sau taci, frate drag. Iartă-mă că sunt ritos, nu-mi dai alternativă. Ca psihiatru îți e atât de la îndemână, știi bine...:) Sunt o mulțime de formări, poți participa la nșpe congrese/workshopuri și să deliberezi în liniște, discret...:) Chiar așa, nu vrei să vbim pe privat despre Freud, formări, psihoterapii etc.? Că aici am sentimentul că ne maimuțărim amândoi în mod isteric, nespunînd nici unul ce-i de spus. Unele lucruri se discută în alt context, sper să fii de acord. Altfel devenim actorii unei emisiuni involuntare pe la posturile de TV cu isteriile zilei.... |
|
|||
|
|||
![]()
Care bani, oaie?
Am spus câștig, iar nu bani! Dar pentru oi devenite urs, câștigul e musai bani!.....:))))))))))))))) P.S. oaie cugetătoare, tu cu mine nu ai taine, sper că ți-e clar. Behăie la altă masă! Last edited by Ioan_Cezar; 01.07.2015 at 20:26:28. |
|
||||
|
||||
![]()
De când e poza asta? Că din ce s-a mai spus pe aici, relatia dintre pAB si părintele Dumitru Stăniloae s-a întrerupt brusc la un moment dat. Arsenie Boca nu a mai fost primit în casa părintelui Stăniloae si a fost scos si de la colaborarea pentru traducerea Filocaliilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai m-am gandit la bani, ca de obicei romanul toarna pt bani, doar nu bomboane.
Ce alt castig frate ? Citat:
poate esti platit in nasturi =)) Adica tinand cont cum a ajuns acest popor, nu m-ar mira acest lucru. Iti multumesc Doamne ca fac parte din neamul Romanesc si nu din acest popor. Ca este o diferenta intre neam si popor, ca intre fatza si spate.Au, asta a durut.=)) Au =)) Asta a sunat urat =)) Vai cate rautate, cata rautate...auuuuu=)) Citat:
Fizic omule nici daca ai vrea n-ai avea cum.Suntem din aluaturi diferite. Last edited by Ursu-WiFi; 01.07.2015 at 20:37:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Evident. Tu ești siliciu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nope, ci Diamant imbracat in fagure de aur de 22 K.Sunt unic.Nimeni numai este
ca mine =)) |
|
|||
|
|||
![]()
La Freud, conceptul de Dumnezeu nu e decat o proiectie psihologica. Pentru Freud Dumnezeu e o iluzie, iar relatia cu Dumnezeu e una patologica. De altfel Freud, in scrisorile lui catre Jung citeaza de mai multe ori vorba lui Voltaire despre crestinism: "Ecrassez l'infame" - zdrobiti infamia.
Asta era Freud - un ateu militant. Si daca ai nitica rabdare iti explic si de ce psihanaliza NU e stiinta. Ca acu m-am enervat eu pe prostiile pe care le tot spui |
|
|||
|
|||
![]()
De ce psihanaliza NU e stiinta? Conform scolii de la Viena si epistemologiei Popperiene, pentru ca o anume teorie sa fie stiintifica trebuie ca ea sa indeplineasca criteriul falsificabilitatii. Ca o paranteza, Karl Popper e considerat unanim cel mai mare epistemolog si filozof al stiintei in secolul 20. Sper ca nu o sa zici si de el ca are lecturi la mana a saptea.
Ce inseamna ca o teorie este falsificabila? Inseamna ca ea face predictii riscante. Adica se poate imagina un experiment in cadrul caruia daca se obtine un anumit rezultat, teoria cade. Cu alte cuvinte, pentru ca o teorie sa fie stiintifica, ea trebuie sa precizeze in care anume caz ea devine invalida. Ce anume trebuie sa se intample intr-un experiment ca teorie sa devina invalida? Acesta este testul ei de falsificabilitate. Sa dau un exemplu, ca sa fiu bine inteles. Teoria relativitatii a lui Einstein este foarte contra-intuitiva, mult mai contra-intuitiva decat marxismul sau freudismul. Si totusi teoria relativitatii este stiintifica, pe cand celelalte 2 nu. De ce? Fiindca Einstein a oferit o predictie riscanta. El a spus ca daca in timpul eclipsei de soare din 1919 pozitia unor stele va aparea putin modificata datorita curbarii razelor de lumina in apropierea soarelui(datorita gravitatiei soarelui), atunci teoria este adevarata. Daca pozitia stelelor nu apare modificata, atunci inseamna ca teoria e falsa. Deci Einstein a spus in ce caz anume, daca se intampla, teoria sa devine invalida. Diferenta este insa ca marxismul si psihanaliza, desi explica totul, NU fac nici o predictie riscanta. Pentru ca orice teorie poate fi trasa de par ca sa explice orice. Dar NU face nici o predictie riscanta. Este si cazul marxismului, nu doar al psihanalizei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Arsenie Boca | Carmen FUNIERU | Biserica Ortodoxa Romana | 141 | 20.01.2014 16:22:05 |
PR. ARSENIE BOCA | cristina83 | Mari Duhovnici si predicile lor | 70 | 17.01.2013 14:14:43 |
7 intamplari cu Arsenie Boca | florisca | Generalitati | 13 | 31.08.2010 20:40:31 |
|