Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2015, 20:22:27
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si scuza-ma Ioan, dar sa spui ca Freud si parintii Bisericii au aceeasi viziune e o mare, uriasa gresala. In primul rand ca la Freud energia sexuala care se numeste libido este o energie originara, care sta la baza tuturor celorlalte energii si activitati umane. Adica dupa Freud, cum explica si parintele Galeriu, libido-ul constituie omul dpdv ontologic.
Pentru parintii bisericii este exact invers : anume energia sexuala este o forma de abatere de la origine a unei energii care, originar era indreptata spre Dumnezeu. Deci ea NU constituie ontologic omul, ci este o urmare a caderii in pacat.
Prostii. Lasă bârfa / lecturile la mâna a șaptea.
Cunoaște sau taci, frate drag. Iartă-mă că sunt ritos, nu-mi dai alternativă.
Ca psihiatru îți e atât de la îndemână, știi bine...:) Sunt o mulțime de formări, poți participa la nșpe congrese/workshopuri și să deliberezi în liniște, discret...:)
Chiar așa, nu vrei să vbim pe privat despre Freud, formări, psihoterapii etc.? Că aici am sentimentul că ne maimuțărim amândoi în mod isteric, nespunînd nici unul ce-i de spus. Unele lucruri se discută în alt context, sper să fii de acord. Altfel devenim actorii unei emisiuni involuntare pe la posturile de TV cu isteriile zilei....
Vechi 01.07.2015, 20:24:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Bani ? Pai nu prea merge. Ce sa faca niste monahi cu bani ?
Care bani, oaie?
Am spus câștig, iar nu bani!
Dar pentru oi devenite urs, câștigul e musai bani!.....:)))))))))))))))

P.S. oaie cugetătoare, tu cu mine nu ai taine, sper că ți-e clar. Behăie la altă masă!

Last edited by Ioan_Cezar; 01.07.2015 at 20:26:28.
Vechi 01.07.2015, 20:29:13
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Părintele Arsenie împreună cu duhovnicul său, Părintele Stăniloaie:

De când e poza asta? Că din ce s-a mai spus pe aici, relatia dintre pAB si părintele Dumitru Stăniloae s-a întrerupt brusc la un moment dat. Arsenie Boca nu a mai fost primit în casa părintelui Stăniloae si a fost scos si de la colaborarea pentru traducerea Filocaliilor.
Vechi 01.07.2015, 20:30:01
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Care bani, oaie?
Am spus câștig, iar nu bani!
Pai m-am gandit la bani, ca de obicei romanul toarna pt bani, doar nu bomboane.
Ce alt castig frate ?
Citat:
Dar pentru oi devenite urs, câștigul e musai bani!.....:)))))))))))))))
De fapt e valabil pt toata lumea, ca tu n-oi castiga in nasturi =)) Sau cine mai stie,
poate esti platit in nasturi =)) Adica tinand cont cum a ajuns acest popor, nu m-ar
mira acest lucru.

Iti multumesc Doamne ca fac parte din neamul Romanesc si nu din acest popor.
Ca este o diferenta intre neam si popor, ca intre fatza si spate.Au, asta a durut.=))
Au =)) Asta a sunat urat =)) Vai cate rautate, cata rautate...auuuuu=))

Citat:
P.S. oaie cugetătoare, tu cu mine nu ai taine, sper că ți-e clar. Behăie la altă masă!
Doamne Fereste... asta mai trebuia.Mergi in drumul tau...
Fizic omule nici daca ai vrea n-ai avea cum.Suntem din aluaturi diferite.

Last edited by Ursu-WiFi; 01.07.2015 at 20:37:50.
Vechi 01.07.2015, 20:37:02
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
Prostii. Lasă bârfa / lecturile la mâna a șaptea.
Cunoaște sau taci, frate drag. Iartă-mă că sunt ritos, nu-mi dai alternativă.
Ca psihiatru îți e atât de la îndemână, știi bine...:) Sunt o mulțime de formări, poți participa la nșpe congrese/workshopuri și să deliberezi în liniște, discret...:)
Chiar așa, nu vrei să vbim pe privat despre Freud, formări, psihoterapii etc.? Că aici am sentimentul că ne maimuțărim amândoi în mod isteric, nespunînd nici unul ce-i de spus. Unele lucruri se discută în alt context, sper să fii de acord. Altfel devenim actorii unei emisiuni involuntare pe la posturile de TV cu isteriile zilei....
Eu nu sunt psihiatru. Sunt medic, dar nu medic psihiatru. Despre Freud stiu si eu ce am citit la par Galeriu, Savatie Bastovoi si alti teologi. Nici unul nu avea o parere buna despre Freud.
Vechi 01.07.2015, 20:39:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar este absolut adevărat!
Religia este o cădere grozavă! Cea mai mare, cred, cosubstanțială cu acea Cădere.
*
Bogdan, iartă-mă, nu mă simt în stare să reiau aceleași idei mereu și iar mereu. Au scris alții (cei mari cu adevărat) atât de clar, atât de puternic. Eu ce să mai repet?...
Iartă-mă frate... Mă ispitești să mă înfurii de-a binelea pe tine. Iar dacă nu te-aș prețui nici nu aș face-o... :)
Fii bun, așadar, și fă și tu un mic efort personal de clarificare, of...
Uite!, începe cu termenul acesta: religie. Versus Biserică.
Apoi e mult mai simplu.
Stiu diferenta si am citit cartea Contra religiei a lui Yannaras. Sunt la curent si cu criticile parintelui Alexandr Schmemann la adresa religiei. Dar NU despre aceasta diferenta este vorba la Freud.
Vechi 01.07.2015, 20:46:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Fizic omule nici daca ai vrea n-ai avea cum.Suntem din aluaturi diferite.
Evident. Tu ești siliciu.
Vechi 01.07.2015, 20:48:44
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
Evident. Tu ești siliciu.
Nope, ci Diamant imbracat in fagure de aur de 22 K.Sunt unic.Nimeni numai este
ca mine =))
Vechi 01.07.2015, 21:13:53
Senior Member

Implicit

La Freud, conceptul de Dumnezeu nu e decat o proiectie psihologica. Pentru Freud Dumnezeu e o iluzie, iar relatia cu Dumnezeu e una patologica. De altfel Freud, in scrisorile lui catre Jung citeaza de mai multe ori vorba lui Voltaire despre crestinism: "Ecrassez l'infame" - zdrobiti infamia.
Asta era Freud - un ateu militant. Si daca ai nitica rabdare iti explic si de ce psihanaliza NU e stiinta. Ca acu m-am enervat eu pe prostiile pe care le tot spui
Vechi 01.07.2015, 21:29:32
Senior Member

Implicit

De ce psihanaliza NU e stiinta? Conform scolii de la Viena si epistemologiei Popperiene, pentru ca o anume teorie sa fie stiintifica trebuie ca ea sa indeplineasca criteriul falsificabilitatii. Ca o paranteza, Karl Popper e considerat unanim cel mai mare epistemolog si filozof al stiintei in secolul 20. Sper ca nu o sa zici si de el ca are lecturi la mana a saptea.
Ce inseamna ca o teorie este falsificabila? Inseamna ca ea face predictii riscante. Adica se poate imagina un experiment in cadrul caruia daca se obtine un anumit rezultat, teoria cade.
Cu alte cuvinte, pentru ca o teorie sa fie stiintifica, ea trebuie sa precizeze in care anume caz ea devine invalida. Ce anume trebuie sa se intample intr-un experiment ca teorie sa devina invalida? Acesta este testul ei de falsificabilitate.
Sa dau un exemplu, ca sa fiu bine inteles. Teoria relativitatii a lui Einstein este foarte contra-intuitiva, mult mai contra-intuitiva decat marxismul sau freudismul. Si totusi teoria relativitatii este stiintifica, pe cand celelalte 2 nu. De ce? Fiindca Einstein a oferit o predictie riscanta. El a spus ca daca in timpul eclipsei de soare din 1919 pozitia unor stele va aparea putin modificata datorita curbarii razelor de lumina in apropierea soarelui(datorita gravitatiei soarelui), atunci teoria este adevarata. Daca pozitia stelelor nu apare modificata, atunci inseamna ca teoria e falsa. Deci Einstein a spus in ce caz anume, daca se intampla, teoria sa devine invalida.
Diferenta este insa ca marxismul si psihanaliza, desi explica totul, NU fac nici o predictie riscanta. Pentru ca orice teorie poate fi trasa de par ca sa explice orice. Dar NU face nici o predictie riscanta. Este si cazul marxismului, nu doar al psihanalizei.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31