Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2015, 20:17:32
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Ioan, nu prea sunt de acord. Stii mai bine ca Freud spunea ca religia este o forma de nevroza si el insusi era ateu declarat. Pentru el religia era o iluzie.
Dar este absolut adevărat!
Religia este o cădere grozavă! Cea mai mare, cred, cosubstanțială cu acea Cădere.
*
Bogdan, iartă-mă, nu mă simt în stare să reiau aceleași idei mereu și iar mereu. Au scris alții (cei mari cu adevărat) atât de clar, atât de puternic. Eu ce să mai repet?...
Iartă-mă frate... Mă ispitești să mă înfurii de-a binelea pe tine. Iar dacă nu te-aș prețui nici nu aș face-o... :)
Fii bun, așadar, și fă și tu un mic efort personal de clarificare, of...
Uite!, începe cu termenul acesta: religie. Versus Biserică.
Apoi e mult mai simplu.
Vechi 01.07.2015, 20:39:42
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Dar este absolut adevărat!
Religia este o cădere grozavă! Cea mai mare, cred, cosubstanțială cu acea Cădere.
*
Bogdan, iartă-mă, nu mă simt în stare să reiau aceleași idei mereu și iar mereu. Au scris alții (cei mari cu adevărat) atât de clar, atât de puternic. Eu ce să mai repet?...
Iartă-mă frate... Mă ispitești să mă înfurii de-a binelea pe tine. Iar dacă nu te-aș prețui nici nu aș face-o... :)
Fii bun, așadar, și fă și tu un mic efort personal de clarificare, of...
Uite!, începe cu termenul acesta: religie. Versus Biserică.
Apoi e mult mai simplu.
Stiu diferenta si am citit cartea Contra religiei a lui Yannaras. Sunt la curent si cu criticile parintelui Alexandr Schmemann la adresa religiei. Dar NU despre aceasta diferenta este vorba la Freud.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31